• LIFE&STYLE

    Ο Μεξικανός σκηνοθέτης Ινιαρίτου πρόεδρος του 72ου Φεστιβάλ των Καννών

    • NewsRoom
    Cannes-Film-Festival Κάννες

    Το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών


    O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου θα είναι ο πρώτος Μεξικανός που θα ηγηθεί της κριτικής επιτροπής στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου.

    «Οι Κάννες είναι ένα φεστιβάλ που υπήρξε πολύ σημαντικό για μένα από την αρχή της καριέρας μου. Είμαι περήφανος και ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω φέτος με την απίστευτη τιμή να προεδρεύσω της κριτικής επιτροπής» δήλωσε ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε:

    «Στην κριτική επιτροπή θα έχουμε το προνόμιο να παρακολουθήσουμε το νέο και εξαιρετικό έργο των συναδέλφων μας κινηματογραφιστών, από όλο τον κόσμο. Αυτή είναι μια αληθινή απόλαυση και ευθύνη που θα φέρουμε εις πέρας με πάθος και αφοσίωση».

    Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών Πιερ Λεσκούρ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Τιερί Φρεμό εκφράζουν τη χαρά τους που ο σκηνοθέτης αποδέχθηκε την πρόσκλησή τους: «Είναι πολύ σπάνιο να συμφωνήσει ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου να συμμετάσχει σε κριτική επιτροπή, και αυτή είναι η πρώτη φορά που προεδρεύει στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών ένας Μεξικανός καλλιτέχνης. Ο

    Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου δεν είναι μόνο ένας τολμηρός σκηνοθέτης και ένας σκηνοθέτης γεμάτος εκπλήξεις, είναι επίσης και ένας καλλιτέχνης της εποχής του. Είμαστε πάντα χαρούμενοι να τον καλωσορίζουμε στην Κρουαζέτ και το 2017 ήμασταν ιδιαίτερα περήφανοι που παρουσιάσαμε το “Carne y Arena” στο επίσημο πρόγραμμα, μια εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας που αναδεικνύει το θέμα των προσφύγων με μεγάλη δύναμη και ανθρωπιά».

    Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου βρέθηκε στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών με τις «Χαμένες Αγάπες» το 2000, στο διαγωνιστικό τμήμα με τη «Βαβέλ» το 2006 (Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας), και με το «Biutiful» το 2010 (Βραβείο Ερμηνείας για τον Χαβιέρ Μπαρδέμ).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι καλύτερες στιγμές από τα Όσκαρ 2019

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απολαύστε τη Lady Gaga και τον Bradley Cooper στο Shallow από τα Όσκαρ



    ΣΧΟΛΙΑ