• LIFE&STYLE

    Ο μεν δισεκατομμυριούχος δε…αγράμματος


    Εγκατέλειψε το σχολείο όταν ήταν πολύ μικρός, εξαιτίας της δυσλεξίας του και δεν έμαθε ποτέ να γράφει ή να διαβάζει, αυτό όμως δεν το εμπόδισε στο να γίνει ο «βασιλιάς του λιανικού εμπορίου» και η περιουσία του να ανέρχεται σε πολλές δισεκατομμύρια λίρες, ο λόγος για τον 64χρονο Βρετανό Chris Dawson.

    Ο Βρετανός επιχειρηματίας σε ηλικία 14 ετών πωλούσε τσάι σε εργάτες οικοδομών στην γενέτειρά του, το Πλύμουθ, αργότερα πωλούσε ρολόγια σε πάγκο, έκανε εμπόριο θαλασσινών με φορτηγάκι και τέλος, το 1989 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα με είδη κήπου και σπιτιού, το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας The Range, που σήμερα διαθέτει 149 καταστήματα σε όλη την Αγγλία.

    Με αφορμή τα εγκαίνια του τελευταίου του καταστήματος στο Σλάου, 30 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου, ο δισεκατομμυριούχος έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα Telegraph.

    ImageHandler.ashx

    Ο 64χρονος επιχειρηματίας ξυπνά κάθε μέρα στις 4.30 το πρωί, είναι πάντα γεμάτος ενέργεια και δηλώνει πως, αν και ποτέ δεν έχει κατορθώσει να διαβάσει όχι μόνο ένα βιβλίο, αλλά ούτε ένα γράμμα, κάνει μόνος του τις δημόσιες σχέσεις των επιχειρήσεων του. Και, όταν όλοι οι συνεργάτες του στο τέλος της ημέρας αισθάνονται κουρασμένοι, εκείνος συνεχίζει, μπαίνει στο ελικόπτερό του και επισκέπτεται τουλάχιστον δέκα καταστήματα της αλυσίδας The Range, κάθε μέρα.

     «Τα πολλά λεφτά ή τα κερδίζεις ή τα κλέβεις ή τα κληρονομείς», είναι το μότο του Βρετανού επιχειρηματία, που σχεδιάζει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του και στην Γερμανία και υποστηρίζει πως ακόμα και όταν κοιμάται, όταν έχει μια νέα δημιουργική ιδέα, έστω και στις τρεις τα χαράματα, δεν θα διστάσει να τηλεφωνήσει στους υπάλλήλους του για να την συζητήσει μαζί τους.

    Ο ίδιος τονίζει ότι με έσοδα 700 εκατομμύρια λίρες για το 2015, ο στόχος είναι τα έσοδά του να γίνουν ένα δισεκατομμύριο λίρες μέσα στο τρέχον έτος. Ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να σταματήσει να κερδίζει, ακόμα και την βίλα που διαθέτει στις Κάνες, την νοικιάζει σε celebrities, αφού ο ίδιος επιτρέπει στον εαυτό του να κάνει διακοπές μόνο δύο εβδομάδες τον χρόνο. Όσο για την προσωπική του ζωή, δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι την σύζυγό του Σάρα την γνώρισε πριν 35 χρόνια, όταν την πλησίασε για να της πουλήσει ένα ρολόι – «μαϊμού»…

     



    ΣΧΟΛΙΑ