• LIFE&STYLE

    Ο κίνδυνος πίσω από το “Γίνε σαν τον Βασίλη” το meme που έχει κατακλύσει το facebook

    • NewsRoom


    Oι χρήστες του Facebook και του Twitter είναι αδύνατον να μην έχουν συναντήσει το τελευταίο διάστημα έναν… Βασίλη να σεργιανίζει στα προφίλ των διαδικτυακών τους φίλων δίνοντας μαθήματα “savoir vivre”.

    O Βασίλης που μοιάζει με παιδική ζωγραφιά και λίγο πολύ τα κάνει όλα σωστά, χρησιμοποιώντας κάθε φορά ένα αντιπαράδειγμα με την καταληκτική φράση «Ο Βασίλης είναι έξυπνος. Γίνε σαν τον Βασίλη» μάλλον είναι αρκετά έξυπνος για να… “κλέψει” τα προσωπικά σας δεδομένα.

    files

    Η σελίδα του (Βe Like Bill) που κυκλοφορεί στο εξωτερικό έχει περισσότερα από 1,25 εκατομμύρια likes και τις τελευταίες μέρες προωθεί μία εφαρμογή, η οποία όταν την χρησιμοποιήσετε αποσπά πληροφορίες από το προφίλ σας θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά σας δεδομένα, ενώ μπορεί να εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας ιούς.

    belikebill

    Πέραν του (Be like Bill) το αντίστοιχο συμβαίνει και με άλλου τύπου quiz που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τα οποία μάλιστα θεωρούνται “νόμιμα” λόγω του ότι αναφέρουν ξεκάθαρα στους όρους χρήσης τους πως θα κάνουν χρήση των πληροφοριών του προφίλ του εκάστοτε χρήστη επ’αόριστον και χωρίς επιστροφή.

    Δείτε το σχετικό βίντεο



    ΣΧΟΛΙΑ