• LIFE&STYLE

    Ο Jeremy Irons, ο Shakespeare και ο Καραγκιόζης στο πάρτυ για τα γενέθλια της Ελισάβετ στο Κολωνάκι (φωτο)

    • NewsRoom


    Ο γνωστός και βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Jeremy Irons, κόσμησε με την παρουσία του την εκδήλωση στην Βρετανική Κατοικία στην οδό Λουκιανού, στο Κολωνάκι, για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού βάρδου και τον εορτασμό των 90ών γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ.

    Έχοντας καθιερωθεί το 1748 για τον Βασιλέα Γεώργιο ΙΙ, τα επίσημα γενέθλια της ΑΜ Βασίλισσας Ελισάβετ είναι η εθνική εορτή του Ηνωμένου Βασιλείου με τους εορτασμούς να λαμβάνουν χώρα το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου με πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους εκδηλώσεις.

    Πλήθος κόσμου βρισκόταν στην Βρετανική Κατοικία γι’ αυτή την γιορτή, με επίτιμο καλεσμένο τον Βρετανό ηθοποιό. Μάλιστα, μια από τις ιδέες που ο Βρετανός πρέσβης Τζον Κίτμερ προσπαθούσε με πολλή όρεξη να υλοποιήσει κατά την διάρκεια της βραδιάς, ήταν η δημιουργία ενός βίντεο το οποίο θα περιέχει γνώμες για τον Σαίξπηρ και το έργο του. Ο κ. Κίτμερ ήταν εκστασιασμένος ενώ μιλούσε για την  Βασίλισσα της χώρας του η οποία μάλιστα είναι η μακροβιότερη μονάρχις του κόσμου: μετρά 64 χρόνια στον θρόνο!

     

     

    Στην κάτω ταράτσα της Κατοικίας η ομάδα των Καραγκιοζοπαικτών Αθανασίου έπαιζε μια διασκευή του «Ονείρου Θερινής Νύχτας» του Σαίξπηρ στη μορφή του Θεάτρου Σκιών. Στην κεντρική αυλή το Rennaisance Quartet και ο Δημήτρης Βασιλάκης έντυναν την ατμόσφαιρα με ήχους τζαζ και κλασικής μουσικής.

    tzeremi

    Στην εκδήλωση παρόντες ήταν αρκετοί εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής, ανάμεσα στους οποίουs οι πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας κ.κ. Κώστας Σημίτης και Λουκάς Παπαδήμος, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μάκης Βορίδης.

    Ï Jeremy Irons âñßóêåôáé óôçí ÷þñá ìáò ìå áöïñìÞ ôïõò åïñôáóìïýò ãéá ôá 90óôÜ ãåíÝèëéá ôçò Âáóßëéóóáò ÅëéóÜâåô. Ï âñáâåõìÝíïò ìå ¼óêáñ çèïðïéüò áðáããåßëåé óïíÝôï ôïõ Ïõßëéáì Óáßîðçñ

    O Jeremy Irons , έκοψε την τούρτα της Βασίλισσας Ελισάβετ, σε μία γιορτή πραγματοποιήθηκε στον όμορφο κήπο της Πρεσβείας, ενώ στο εσωτερικό του κτηρίου, είχε στηθεί με αφορμή την βραδιά, έκθεση κοστουμιών από παραστάσεις Σαίξπηρ, που έχουν ανέβει στο Εθνικό Θέατρο.

    Γεύμα με τον γνωστό ηθοποιό Jeremy Irons είχε το μεσημέρι η τομεάρχης παραγωγής και εμπορίου της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη. Η Ολγα Κεφαλογιάννη γνώρισε τον Βρετανό ηθοποιό, όταν ήταν υπουργός Τουρισμού και τον είχε προσκαλέσει στην Αθήνα με αφορμή την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας ”Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα”, στην οποία πρωταγωνιστούσε.
    kefalogianni 2
    Έκτοτε διατήρησαν επαφή κάτι που φαίνεται και από τις εγκάρδιες φωτογραφίες από το σημερινό γεύμα.

    kefalog

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-asimos-islandos-pou-xeftilise-ton-cristiano-ronaldo-sto-euro/53984



    ΣΧΟΛΙΑ