• LIFE&STYLE

    O γύρος του κόσμου σε…18 ημέρες για το ζεύγος Κούστα και το entourage του Mr Belita

    • NewsRoom


    Τα γαλλικά είναι απαραίτητα για να μπορούμε να συνεννοούμαστε όταν έχουμε να κάνουμε με… ερωτευμένα ζευγάρια, λαβ στόρι πολυτελείας σε συνέχειες, δυναμικούς άνδρες με trophy συντρόφους. Έχουμε την εικόνα. Το κάδρο. Το ιδανικό φόντο. Χιονισμένο τοπίο. Ο Βing Crosby τραγουδάει ήδη «White Christmas», οι παραγγελίες έχουν γίνει στον… Άγιο (Κούστα) Βασίλη μήνες πριν, για «παιδιά» όλων των ηλικιών, το παραμύθι είναι τρισδιάστατο, χρωματιστό, πασπαλισμένο με ασημόσκονη και αληθινά διαμάντια. 

    Χριστούγεννα. Η χαρά του παιδιού. Όλοι μπορούν να έχουν μια δεύτερη, και μια τρίτη ευκαιρία, στη ζωή, να ζουν πολλές καινούργιες ζωές σε μία, αρκεί να μπορούν να την υποστηρίξουν. Τι κι αν ο Γιάννης Κούστας ξαναπαντρεύτηκε (για τρίτη φορά), αρνείται να δει τις κόρες του και βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τη δεύτερη σύζυγο του για θέματα διατροφής; Έχει αφιερώσει όλη του την ενέργεια στη νέα του σύζυγο (Δήμητρα Μέρμηγκα) και τα δύο τους παιδιά, 2 χρονών και έξι μηνών, και αν μπορούμε να κρίνουμε από τις φωτογραφίες που εμφανίζονται μαζί, είναι καλύτερα από ποτέ. 

    ‘Ηδη ετοιμάζονται για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, με κάθε επισημότητα, και όλο το entourage (νταντάδες, Φιλιππινέζες, προσωπικούς chef), σε εποχή Covid-19, με το learjet, στη Νέα Υόρκη, στο διαμέρισμα τους κι ύστερα στην Κουρσεβέλ, για White Christmas και Σεν Μπαρτς στην Καραϊβική για την εξωτική διάσταση των Χριστουγέννων, το καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα. 

    Ποιος δεν θα ήθελε να πάει για ψώνια στο Βig Apple, να δει τις στολισμένες βιτρίνες στο Macys και στο Saks Fifth Avenue, να κάνει πατινάζ στο Bryant Park, παραστάσεις όπως το έργο για όλη την οικογένεια «The Illusionists-Magic of the Holidays» στο Mπρόντγουέι, να ξαναζήσει την μαγεία του «Home Alone» στο The Four Seasons Hotel New York Downtown;

    Kαι ύστερα να πάει για σκι σε ένα από τα ομορφότερα και πιο premium χειμερινά τουριστικά θέρετρα στην Ευρώπη, με εστιατόρια με πολλά αστέρια Michelin και Καραϊβική αμέσως μετά, για τους αναποφάσιστους, που δεν μπορούν τελικά να σκεφτούν αν προτιμούν βουνό ή θάλασσα, πόλη ή χωριό, shopping ή φύση, διαμάντια ή διαμάντια, η Καραϊβική, και οι καλοκαιρινές διακοπές μέσα στον χειμώνα, πάντοτε βοηθούν να καθαρίσει το μυαλό και να φιλτραριστεί σωστά, για τη νέα χρονιά. Μέχρι το επόμενο ταξίδι. Και την ακόμη πιο ακραία απόδραση. 

    «Last Christmas I gave you my heart», θα τραγουδάει με πάθος η Σοφία Γιαννικοπούλου, πρώην κυρία Κούστα, στον ισχυρό άνδρα της Danaos Corporation. Αν έχουν κοινά οι δυο τους, η πρώην και η νυν; Αν μπορούμε να κρίνουμε από τις φωτογραφίες και μόνο, τους αρέσει να εκθέτουν τα πόδια τους και το σώμα τους, φορώντας σορτσάκια, και εφαρμοστά φορέματα, ζουν για να σκηνοθετούν μία ακριβή ζωή για δύο, σε συνέχειες με ή χωρίς προβολείς. Μέχρι τη στιγμή που ο σκηνοθέτης ή ο παραγωγός θα πουν τη μαγική λέξη «cut». Για να γυριστεί η επόμενη σκηνή.

    The show must go on. H Δήμητρα Μέρμηγκα ήταν μόλις 26 χρονών (και έγκυος στο πρώτο παιδί) όταν παντρεύτηκε στην Ιταλία με ασημένιο νυφικό-υπερπαραγωγή, με την υπογραφή του Elie Saab, μετρ της υψηλής ραπτικής, όπως αρμόζει στην πριγκίπισσα του παραμυθιού, και πληθωρικό πέπλο, εκτυφλωτικό μονόπετρο, τον 62χρονο τότε Γιάννη Κούστα, ντυμένο με λευκό κοστούμι, μαύρο παπιγιόν και λευκό κορσάζ. Να μιλήσουμε για τη διαφορά ηλικίας; Ποιος νοιάζεται και ποιος μετράει; 

    Οι 200 καλεσμένοι με τα κινητά στο χέρι απαθανατίζουν κάθε λεπτό, αν και δεν ξέρουν αν μπορούν να κάνουν λάιβ αναμετάδοση, από την Cosa Amalfitana στο Σορέντο. Γιατί επέλεξε το ζεύγος Κούστα την Ιταλία; Απ’ότι φαίνεται η Δήμητρα Μέρμηγκα είναι εκείνη που παίρνει τις αποφάσεις. Το γλέντι κράτησε τρεις ημέρες. Και δυο νύχτες. Πολιτικός γάμος και αργότερα θρησκευτικός, τραπέζι για φωτογράφηση, λάιβ μουσική, Αντώνης Ρέμος στην αυτοσχέδια σκηνή… 

    Προτού παντρευτούν οι Τhe Coustas (όπως ήταν το hashtag για φίλους και γνωστούς) στην Ιταλία, είχαν αρραβωνιαστεί για να καλέσουν τους φίλους τους, περισσότερα από 500 άτομα στο Island, σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, με μαύρα τριαντάφυλλα, φωτογενείς σφυρίδες, στολισμένους αστακούς, 100 σερβιτόρους, πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. 

    «Dimitra Mermigka & John Coustas», με καλλιγραφικά στο προσκλητήριο.. Υποφωτισμένο το ζευγάρι, με σινιόν εκείνη, όπως στα Άρλεκιν, σε μία φωτογραφία-σήμα κατατεθέν. Με ένα Άρλεκιν ξεχνιέμαι… Τη διακόσμηση είχε αναλάβει τότε ο Philippe Starck με έμφαση στην πολυτέλεια, το ντιζάιν, τον μινιμαλισμό, αλλά και το… πιάνο, τηνσ «άλλη αγάπη» του Γιάννη Κούστα, όπως είχε πει χαρακτηριστικά όταν είχε πάρει το μικρόφωνο, με τον Στέφανο Κορκολή να παίζει στο πιάνο ερωτικές μπαλάντες, λάιβ. 

    Ποιο είναι όμως το κορίτσι που απέκτησε δύο παιδιά με τον Γιάννη Κούστα και τον έκανε να θέλει να ξεχάσει την προηγούμενη ζωή του, παιδιά από άλλους γάμους, επεισοδιακά διαζύγια, δράμα, περισσότερο δράμα, σχεδόν κινηματογραφικό; Η Δήμητρα-Αναστασία Μέργμηγκα γεννήθηκε το 1992, -άρα δεν έχει γίνει ακόμη 30-, αποφοίτησε από τον Κωστέα-Γείτονα, σπούδασε Ιστορία Τέχνης στο Deree στην Αγία Παρασκευή, έκανε πρόβα νυφικού από μικρή μπροστά στον καθρέφτη.

    Οι αδερφές της σπούδασαν ναυτιλιακά, η ίδια συλλέγει ρούχα και αξεσουάρ από τους αγαπημένους της οίκους μόδας, ξεχωρίζει δημιουργούς όπως ο Elie Saab για την λάμψη, το blingbling, την μοναδικότητα, το γεγονός πως κάθετι που σχεδιάζει δεν το έχει καμία άλλη κοπέλα ή γυναίκα στον κόσμο. Δεν θέλει να προκαλεί αλλά δεν μπορεί να μην ανεβάζει και να μοιράζεται με το κοινό της στο Instagram, σε private λογαριασμό, ενσταντανέ από τα ταξίδια της, τις αγορές της, τις στιγμές της, το lifestyle of the rich and famous. 

    Δεν ανήκει στις κοπέλες που πειραματίζονται με το στιλ τους, δεν βάφει τα μαλλιά της, της αρέσει η φυσική ομορφιά, έχει ακριβό γούστο, ξέρει να απαιτεί και να διεκδικεί, της αρέσει να φοράει σκουλαρίκια, λευκά ρούχα το καλοκαίρι, και μαύρο τον χειμώνα, δεν φοβάται τα φλατ σανδάλια, προτιμά τα ανδρικά, υπερμεγέθη ρολόγια, (με τον σύζυγο της φοράνε το ίδιο μοντέλο Rolex, απλώς σε διαφορετικό μέγεθος), τα σύμβολα status όπως μία τσάντα Hermes, Kelly ή Birkin σε μία ιδιαίτερη απόχρωση, για λίγο φως και χρώμα στη ζωή της και το κλασικό βραχιόλι του οίκου Cartier, στο δεξί χέρι σαν κόσμημα. 

    Ποζάρει σαν μοντέλο, στήνεται στον φακό, ξέρει να αναδεικνύει σιλουέτα και πρόσωπο, σα να διαφημίζει φόρεμα, κόσμημα, τσάντα… Θα την δούμε και σε δρόμους διεθνών μητροπόλεων να φωτογραφίζεται με τον σύζυγο της, Γιάννη Κούστα, με λευκό τζιν, χεράκι-χεράκι, και αθλητικό look, casual look και sneakers και για τους δύο. 

    Το ειδύλλιο ξεκίνησε στον Αστέρα (τότε) της Βουλιαγμένης. Γνωρίστηκαν μέσω φίλων. Για να ακολουθήσουν μυστικές και μη, συναντήσεις στο Nobu, σε σπίτια, σκάφη, εκεί όπου δεν υπάρχουν κινητά και φωτογραφικές μηχανές αγνώστων καλοθελητών. Από τότε ο Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα απολαμβάνουν την κοινή τους ζωή, σε μέρη που αγαπούν, όπως το Gstaad, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Κάπρι, η Ίμπιζα, οι Mπαχάμες…

    Μία ζωή υπερφωτισμένη, τώρα και Instagrammable, δηλαδή, φτιαγμένη, σκηνοθετημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά φωτογενής και λαμπερή, από όποια οπτική κι αν την βλέπεις. Ακόμη και το σκάφος των 50 μέτρων άλλαξε ονομασία, και από Aifos που ήταν αναγραμματισμός του Sofia, της πρώην συζύγου του, Σοφίας Κούστα-Γιαννικοπούλου, μετονομάστηκε αργότερα σε Drad, από τα αρχικά των παιδιών του Γιάννη Κούστα, Δημήτρη, Ρομπέρτο, Αμαλίας και Δανάης για να γίνει τώρα Belita.  Πώς προέκυψε το Belita; Εκείνος την φωνάζει Λολίτα κι εκείνη Bebouko. 

    Και κάτι τελευταίο. Παλιότερα ο λογαριασμός της στο Ιnstagram (Dimitra_mer) ήταν ανοιχτός για τους θαυμαστές της κ. Κούστα στα social media. Τώρα είναι κλειδωμένος, για ευνόητους λόγους (να μην προκαλούμε κιόλας), και συστήνεται πλέον ως Dimitra Coustas, σε λογαριασμού που σε παραπέμπει στο Βelita_Private, ένα private profile, με 435 ακόλουθους, ανάμεσα τους και τον Κωνσταντίνο Κακανιά (με την κυρία Τεπενδρή) και την Μαρία Πατέρα. Στην φωτογραφία προφίλ διακρίνουμε ένα ζευγάρι, που περπατάει χεράκι-χεράκι, με την πλάτη γυρισμένη στον φακό… And they lived happily ever after. 



    ΣΧΟΛΙΑ