• LIFE&STYLE

    Ο 10χρονος που πέρασε ακόμη και τον Zuckerberg

    • NewsRoom


    Τελικά η ευφυΐα δεν έχει ηλικία, αυτό τουλάχιστον μας απέδειξε ένας 10χρονος hacker τον οποίο θα ζήλευε μέχρι και ο Zuckeberg. O 10χρονος Φινλανδός αμείφθηκε με το ποσό των 10.000 δολ. αφού ανακάλυψε ένα σφάλμα στην σελίδα του Instagram, το οποίο και διόρθωσε αμέσως. Αυτό το κατάφερε σε ηλικία μόλις 10 ετών, κάτι στο οποίο ξεπέρασε και τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, καθώς ο ίδιος με δηλώσεις του έχει αναφέρει ότι ξεκίνησε να ασχολείται με τον προγραμματισμό στην ηλικία των 11 ετών.

    young hacker

    instagram

    Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Instagram, το οποίο το 2012 εξαγοράστηκε από το Facebook έναντι 1 δις. δολαρίων, συμμετέχει στο πρόγραμμα «επικήρυξης σφαλμάτων» (bug bounty) που ανέπτυξε η εταιρεία του Zuckerberg  προκειμένου να επιβραβεύει όσους χρήστες εντοπίζουν ατέλειες στην «ασπίδα προστασίας» της.

    Συνολικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μοιράσει περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια δολάρια σε 800 ανθρώπους που έχουν εντοπίσει σφάλματα.

    Το λάθος που διόρθωσε ο 10χρονος επέτρεπε τη διαγραφή σχολίων άλλων χρηστών και εντοππίστηκε το Φεβρουάριο.

    kid skating
    Όπως δήλωσε ο φιλόδοξος νεαρός στην φινλανδική εφημερίδα Iltalehti ο ίδιος ασχολείται εδώ και δύο χρόνια με τις γλώσσες προγραμματισμού και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. «Δοκίμασα να δω αν το κομμάτι των σχολίων του Instagram μπορεί να αντέξει επιβλαβή κώδικα. Όπως αποδείχθηκε δεν μπορεί να το κάνει. Πρόσεξα ότι μπορούσα να σβήσω σχόλια άλλων χρηστών με τον κώδικά μου» εξήγησε ο 10χρονος hacker.

    Αν και ο μικρός δεν μοιάζει και πολύ με τα παιδιά της ηλικίας του, παρόλα αυτά θέλησε να εξαργυρώσει το ποσό της αμοιβής του στο παιχνίδι, “επενδύοντας” σε μπάλες ποδοσφαίρου και ποδήλατα. Εμείς αναμένουμε να ακούσουμε το όνομα του σίγουρα, κάποια στιγμή δίπλα στα μεγάλα επιχειρηματικά μυαλά του κόσμου.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/ti-ekanes-sto-dasos-me-afise-i-mama-mou-sigklonizi-i-ipothesi-tis-4chronis-marias/42355

    http://www.mononews.gr/oses-evropaikes-chores-den-dechonte-prosfiges-tha-plironoun/42368

     



    ΣΧΟΛΙΑ