• LIFE&STYLE

    Νίκος Παναγιωτίδης: Αφέθηκε ελεύθερο το πρώην μέλος των Antique

    Νίκος Παναγιωτίδης


    Ο 42χρονος μουσικός Νίκος Παναγιωτίδης συνελήφθη από Σουηδούς αστυνομικούς, την προηγούμενη Παρασκευή, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι ελληνικές αρχές επειδή δεν εκτελέστηκε η ποινή που του επιβλήθηκε για υπόθεση εκβίασης.

    Στις 8 Μαΐου, συνελήφθη ως φυγόποινος στη Σουηδία, όπου διαμένει μόνιμα, ύστερα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

    Τι είχε συμβεί;

    Ο 42χρονος καταδικάστηκε, τελεσίδικα, επειδή, τη διετία 2002- 2003, φέρεται πως απείλησε επανειλημμένα τη θεία του ότι θα τη σκοτώσει την ίδια και μέλη της οικογένειας της, με περίστροφο, ενώ την εξανάγκασε να μην προβεί στις αναγκαίες δικαστικές ενέργειες για την επιστροφή σε αυτήν του χρηματικού ποσού 100.000 ευρώ που του είχε δανείσει κρυφά από το σύζυγό της.

    Σε πρώτο βαθμό, το 2010, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης του επέβαλε κάθειρξη 6 ετών για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση ενώ η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

    Το δευτεροβάθμιο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε φυλάκιση 4 ετών και επέτρεψε την εξαγορά της ποινής προς 5 ευρώ/ ημέρα. Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη και στις δύο δίκες και δικάστηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου.

    «Η ποινή είχε ήδη μειωθεί με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου και ο εντολέας μου την εξαγόρασε. Πλήρωσε τη μετατραπείσα ποινή προς 5 ευρώ/ ημέρα, έτσι ώστε να ανακληθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψη και να αφεθεί ελεύθερος» ανέφερε στο GRTimes ο γνωστός ποινικολόγος Ευθύμιος Καυκόπουλος ο οποίος εκπροσώπησε τον Ν. Παναγιωτίδη σε όλα τα στάδια της ποινικής διαδικασίας.



    ΣΧΟΛΙΑ