• Fashion

    Γιατί η Emma Stone (La La Land) ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός φέτος – Ποιες είναι οι πρώτες 10 (video)

    • NewsRoom


    Περιεχόμενα

    Το La La Land αποδείχτηκε μεγάλη επιτυχία για την Emma Stone. Σε ηλικία μόλις 28 ετών, το αστέρι του Hollywood είναι η ηθοποιός με τις μεγαλύτερες αποδοχές φέτος, οι οποίες έφτασαν τα 26 εκατ. δολ..

    Η Stone οφείλει κατά κύριο λόγο τις αποδοχές της στο μιούζικαλ, το οποίο της χάρισε επίσης το Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού. Η ενσάρκωση της Mia, μια φιλόδοξης ηθοποιού και barista, συγκέντρωσε εξαιρετικές κριτικές και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εισπράξεις της ταινίας που έφτασαν τα 445,3 εκατ. δολ.

     

    Της Natalie Robehmed/Forbes 

    “Μετακόμισα εδώ όταν ήμουν 15 χρονών για να ξεκινήσω να πηγαίνω σε οντισιόνς, ήξερα πώς νιώθει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις”, δήλωσε η Stone αφού παρέλαβε το Οσκαρ, μιλώντας για τις ομοιότητες μεταξύ του ρόλου και της πραγματικής ζωής της. Οι προσπάθειές της όμως απέδωσαν καρπούς: πέτυχε τις μεγαλύτερες ετήσιες απολαβές συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες ηθοποιούς που βρίσκονται στον κατάλογο.

    Η Jennifer Aniston έρχεται δεύτερη στη λίστα, με απολαβές 25,5 εκατ. δολ. Η Aniston συνεχίζει να κερδίζει εκατομμύρια μετά από περισσότερο από μια δεκαετία από τη σειρά Friends, χάρη στους ρόλους της σε ταινίες όπως το The Yellow Birds. Αλλά η Aniston, που πλέον είναι 48 ετών, βγάζει περισσότερα χρήματα από συνεργασίες της με εταιρείες όπως η Emirates, η Smartwater και η Aveeno. Παράλληλα, η επιχείρηση Living Hair Proof, στην οποία η Aniston έχει μερίδιο, πώλησε -για άγνωστο ποσό- την Unilever τον Δεκέμβριο του 2016.

    Η Jennifer Lawrence η οποία είχε βρεθεί και στην κορυφή της λίστας παλιότερα, έρχεται τρίτη στη φετινή, με απολαβές λίγο μεγαλύτερες από τις μισές απολαβές της το 2016. Αλλά μην ανησυχείτε – έβγαλε ακόμα 24 εκατ. δολ. Χωρίς μια ταινία Hunger Games, το μεγαλύτερο μέρος των απολαβών της Lawrence ήρθε από το επερχόμενο θρίλερ του Darren Aronofsky Mother!, από το Red Sparrow και μια μακροχρόνια συνεργασία της με τη Dior. Η Melissa McCarthy με 18 εκατ. δολ. και η Mila Kunis με 15,5 εκατ. δολ. ολοκληρώνουν την κορυφαία πεντάδα.

    Μαζί, οι δέκα πιο καλοπληρωμένες ηθοποιοί του κόσμου κέρδισαν συνολικά 172,5 εκατ. δολ. προ φόρων μεταξύ της 1ης Ιουνίου 2016 και της 1ης Ιουνίου 2017.

    Η Emma Watson στην έκτη θέση, είναι το μόνο πρόσωπο που δεν έχει επανεμφανιστεί στη λίστα, μετά την πληρωμή της για την ταινία Beauty and the Beast.

    “Κάθε παιδί που μεγάλωσε με τον Harry Potter αισθάνθηκε αμέσως άνετα να δει την Emma Watson στην οθόνη, ακόμα κι αν δεν ήταν η Hermione Granger και ήταν η Belle”, δήλωσε ο Paul Dergarabedian, αναλυτής της ComScore. “Η Disney θα μπορούσε να έχει διαλέξει οποιαδήποτε ηθοποιό για αυτό το ρόλο, αλλά δεν θα είχε αυτή τη μαγεία.”

    Φέτος, τρεις γυναίκες ξεπέρασαν το όριο των 20 εκατ. δολ., σε σύγκριση με τέσσερις γυναίκες το 2016. Σημαντική απουσία από τη λίστα αυτή τη χρονιά ήταν αυτή της Scarlett Johansson, η οποία απέτυχε να κερδίσει περισσότερα από 11,5 εκατ. δολ.

    Η λίστα:

    10. Amy Adams (11,5 εκατ. δολ.)
    9. Julia Roberts (12 εκατ. δολ.)
    8. Cate Blanchett (12 εκατ. δολ.)
    7. Charlize Theron (14 εκατ. δολ.)
    6. Emma Watson (14 εκατ. δολ.)
    5. Mila Kunis (15,5 εκατ. δολ.)
    4. Melissa McCarthy (18 εκατ. δολ.)
    3. Jeniffer Lawrence (24 εκατ. δολ.)
    2. Jennifer Aniston (25,5 εκατ. δολ.)
    1. Emma Stone (26 εκατ. δολ.)

    To La La Land 

    To La La Land είναι μία αμερικανική μουσική, ρομαντική, κωμική-δραματική ταινία του 2016 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ντάμιεν Σαζέλ. Πρωταγωνιστούν ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμμα Στόουν. Η ταινία επικεντρώνεται σε έναν μουσικό, λάτρη της τζαζ και σε μία ηθοποιό, οι οποίοι συναντιούνται και ερωτεύονται στο Λος Άντζελες. Ο τίτλος της ταινίας παραπέμπει στο Λος Άντζελες (LA), καθώς και στην αγγλική φράση Lalaland.

    Το σενάριο της ταινίας το έγραψε ο Σαζέλ, το 2010, αλλά δεν είχε βρει έως τότε το κεφάλαιο να γυρίσει την ταινία. Παρόλα αυτά, μετά την επιτυχία του Χωρίς Μέτρο (2013), η ταινία προχώρησε και την παραγωγή την ανέλαβε η Summit Entertainment. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου του 2016, στο Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου, του ίδιου, έτους κυκλοφόρησε και στους κινηματογράφους των ΗΠΑ. Επίσης, σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, συγκεντρώνοντας εισπράξεις πάνω 360 εκατομμύρια, με μπάτζετ γύρω στα 30 εκατομμύρια δολάρια.

    Το La La Land έλαβε πολύ θετικές κριτικές και θεωρείται μίας από τις καλύτερες ταινίες του 2016. Οι καλές κριτικές αφορούσαν το σενάριο και τη σκηνοθεσία του Σαζέλ, τις ερμηνείες των Στόουν και Γκόσλινγκ, καθώς και τη μουσική του Χάρβιτζ. Υπήρξε υποψήφια για 14 Όσκαρ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τιτανικού και το Όλα για την Εύα, κερδίζοντας τελικά 6, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου.[5] Στην κατηγορία Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού είχε δύο υποψηφιότητες, με το City of Stars, τελικά να κερδίζει το Όσκαρ (και τη Χρυσή Σφαίρα λίγες μέρες νωρίτερα).[6][7] Την ίδια χρονιά έλαβε και 7 Χρυσές Σφαίρες, ενώ κέρδισε και 5 BAFTA.



    ΣΧΟΛΙΑ