• LIFE&STYLE

    Βρετανία: Θα πάρει τον τίτλο της “βασίλισσας” η Καμίλα μετά τον θάνατο της Ελισάβετ;

    • NewsRoom
    Καμίλα


    Πώς θα φαινόταν στους Βρετανούς εάν μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον θρόνο αναλάμβανε η Καμίλα; Σίγουρα, δεν θα το ήθελαν, αλλά βάσει συνταγματικού δικαίου, έχει κάθε δικαίωμα, αμα το θελήσει.

    Η δούκισσα της Κορνουάλης, όταν αναλάβει τον θρόνο του βασιλιά ο πρίγκιπας Κάρολος, θεωρητικά θα είναι βασίλισσα. Είναι όμως έτσι; Οι απόψεις διίστανται.

    Το πρωτόκολλο, λέει ότι μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, ο Κάρολος γίνεται βασιλιάς και η Καμίλα βασίλισσα. Όμως, σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι ακριβώς έτσι. Η δούκισσα, μπορεί να απαρνηθεί τον τίτλο αυτόν και να ζητήσει από τον σύζυγό της έναν άλλο, που ο Κάρολος μπορεί είτε να δεχτεί είτε να απορρίψει.

    Καμίλα

    Κάτι που ο Κάρολος πρέπει να σκεφτεί καλά, καθώς ο συγκεκριμένος τίτλος είναι ανεπιθύμητος για τους Βρετανούς όσον αφορά την Καμίλα. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το ζευγάρι παντρεύτηκε, πριν 12 χρόνια, οι ίδιοι ανακοίνωσαν πως η Καμίλα θα γίνει πριγκίπισσα και όχι βασίλισσα, όταν ανέβει ο άντρας της στον θρόνο. Αυτή η κατάσταση, όμως, βρίσκει πλέον κάθετο τον μελλοντικό βασιλιά.

    Όπως φαίνεται, το 2005, το ζεύγος ανακοίνωσε το γεγονός αυτό μόνο και μόνο για να μην βγουν στην επιφάνεια αντιδράσεις λόγω του τότε σχετικά πρόσφατου θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Όμως, ο Κάρολος φαίνεται αποφασισμένος και επίμονος να χρήσει βασίλισσα την γυναίκα του.

    Πάντως, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ευρώπη, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Κάρολος είχε συνέχεια στο πλευρό του την Καμίλα, η οποία είχε ανέκαθεν καλές σχέσεις με τον Τύπο, όπως λέει ο φωτογράφος που συνεργάζεται μαζί της τα τελευταία 12 χρόνια, αλλά κρατώντας χαμηλούς τόνους, πάντοτε. Μεταξύ άλλων, πολύ κόσμος βγήκε στον δρόμο για να χαιρετήσει το μελλοντικό βασιλικό ζευγάρι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαριάννα Καλλέργη: Η στήριξη στην Ειρήνη Παπαδοπούλου και η δικαίωση (pics-video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα αποκάλυψη για το Survivor: Αυτός είναι ο παίκτης που θα φύγει σε λίγες ώρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Survivor: H Ειρήνη Κολιδά επανήλθε – Το πρώτο μήνυμα στο facebook μετά το ατύχημα

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ