• LIFE&STYLE

    Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η βουλιμία, η κατάθλιψη και οι απόπειρες αυτοκτονίας (video)

    Νταϊάνα

    Πριγκίπισσα Νταϊάνα


    Φέτος, και συγκεκριμένα σήμερα, ολοκληρώνονται 20 χρόνια από τον τραγικό θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα που συγκλόνισε το παγκόσμιο. Η Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ υπήρξε η πρώτη σύζυγος του Καρόλου, του μεγαλύτερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, αποκτώντας έτσι τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Ουαλίας.

    Πρόκειται για μια γυναίκα που κέρδισε τη συμπάθεια μιας τεράστιας μερίδας κόσμου και αγαπήθηκε πολύ από τους πολίτες. Ο ταραχώδης βίος της, που ξεκίνησε από τον γάμο της και μετά, αφενός, “λατρεύτηκε” από τα ταμπλόιντς που είχαν γίνει η σκιά της και, αφετέρου, έφερε τον κόσμο ακόμη πιο κοντά της, αφού στο πρόσωπό της είδαν έναν προσιτό, αλλά και καταπιεσμένο άνθρωπο.

    Με τον Κάρολο απέκτησαν δυο παιδιά, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι. Ο πολυκύμαντος γάμος τους κατέρρευσε, ωστόσο η Πριγκίπισσα Νταϊάνα συνέχισε να έχει επιρροή και να γίνεται ένα διεθνές σύμβολο. Αφοσιώθηκε στις φιλανθρωπίες, κερδίζοντας ακόμη περισσότερο θαυμασμό και αγάπη, ενώ παράλληλα το εκλεπτυσμένο στυλ της υπαγόρευε τις τάσεις της μόδας.

    Σκοτώθηκε σε αμφιλεγόμενο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, στις 31 Αυγούστου 1997. Μετά τον θάνατό της ο τότε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ, την χαρακτήρισε ως “πριγκίπισσα του λαού”. Η μαζική θλίψη, οι έντονες αντιδράσεις θρήνου και το βαρύ πένθος που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατό της, απέδειξαν πως ήταν ένας εύστοχος χαρακτηρισμός.

    Οι επίμαχες κασέτες

    Ο γάμος της Lady D με τον Κάρολο ήταν ταραχώδης και είχε πολλά προβλήματα. Από τη μία πλευρά, η παράλληλη εξωσυζυγική σχέση του άντρα της με την Καμίλα Πάρκερ Μπόοουλς και, από την άλλη, η πίεση που δεχόταν η Νταϊάνα στην προσπάθειά της να προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής και τη νοοτροπία της βασιλικής οικογένειας, της δημιούργησαν μεγάλη αναστάτωση, η οποία εκδηλώθηκε με διάφορους τρόπους.

    Το 1991, η Πριγκίπισσα μη αντέχοντας άλλο την αδιαφορία του συζύγου της και την γενικότερη στρεσογόνα κατάσταση στην οποία βρισκόταν, άρχισε να εξομολογείται με λεπτομέρειες τα προβλήματα του γάμου της, τα περιστατικά που βίωνε και τη ζωή της στο παλάτι, σε κασέτες που έστελνε στον συγγραφέα Άντριου Μόρτον. Τα συγκλονιστικά συμβάντα των περίφημων διηγήσεων της από τις κασέτες, έγιναν βιβλίο μετά τον θάνατό της.

    Η Νταϊάνα εξομολογείται στις κασέτες αυτές τις διατροφικές διαταραχές που αντιμετώπιζε και το πώς, ενώ όλοι στο παλάτι γνώριζαν πως υπέφερε από βουλιμία, κανείς δεν προσπαθούσε να τη βοηθήσει. Περιγράφει την μοναξιά της και την απομόνωση που ένιωθε, τους καβγάδες με τον Κάρολο και την απέραντη θλίψη της καθόλη τη διάρκεια του γάμου της. Αξιοσημείωτα είναι κάποια τραγικά περιστατικά που αναφέρει, όπως είναι οι απόπειρες αυτοκτονίας της, καθώς και όταν έπεσε από τις σκάλες επίτηδες όταν ήταν 4 μηνών έγκυος για να τραβήξει την προσοχή του συζύγου της.

    Οι επίμαχες κασέτες προβλήθηκαν το 2004 από το αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NBC με τίτλο “Princess Diana: The secret tapes”. Μπορείτε να δείτε παρακάτω το εν λόγω ντοκιμαντέρ σε 15 αποσπάσματα:

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ