• LIFE&STYLE

    Πέντε tips για τέλειες φωτογραφίες φαγητών στο Instagram σου

    instagram


    To Instagram λατρεύει τις φωτογραφίες φαγητού! Πρόκειται για μια τάση που ήρθε για να μείνει, καθώς όσο περνάει ο καιρός αυτή η μόδα συνεχίζεται και δεν λέει να ξεθωριάσει. Όλοι μας έχουμε μπει στο “τριπάκι” να φωτογραφίσουμε το φαγητό μας και να το ανεβάσουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό. Είτε πρόκειται για το φαγητό της μαμάς, είτε για ένα σιροπιαστό επιδόρπιο, είτε για ένα γκουρμέ πιάτο, είτε για ένα ρόφημα οι φωτογραφίες των φαγητών στο Instagram αρέσουν!

    Πώς, όμως, μπορέιτε να τις κάνετε πιο ελκυστικές, ώστε να έχουν μεγαλύτερη απήχηση και να συγκεντρώσουν περισσότερα likes; Πώς μπορείτε να κάνετε τους followers σας να ανυπομονούν για την επόμενη foodporn φωτογραφία που θα ανεβάσετε;

    Ας δούμε 5 tips για να τελειοποιήσετε τις φωτογραφίες σας!

    1. Αποφυγή του φλας
    Το φλας παραμορφώνει τα χρώματα της φωτογραφίας, ενώ σε πολλά σημεία κάνει τη γνωστή γυαλάδα κι αυτό δεν φαίνεται καθόλου ωραίο. Χρησιμοποιείστε το φυσικό φως, που θα δώσει ένα πολύ όμορφο τόνο στη φωτογραφία σας και θα την κάνει, παράλληλα, να μην φάινεται επεξεργασμένη. Μπορείτε, μάλιστα, να αφήσετε το φυσικό φως να πέσει στη μια μεριά της φωτογραφίας σας και έτσι να έχετε ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
    ινστα

    2. Σκιάσεις
    Συνήθως δεν θέλουμε σκιάσεις στις φωτογραφίες μας, αλλά είναι φορές που μπορούν να κάνουν μια φωτογραφία να φαίνεται πιο “καλλιτεχνική” και, επομένως, πιο ελκυστική. Αν ο τρόπος που πέφτει το φως πάνω στο φαγητό ή τα τρόφιμα που φωτογραφίζουμε δημιουργεί σχήματα, τότε όχι μόνο κρατάμε τις σκιές αλλά τις κάνουμε και πιο έντονες, ώστε να φαίνεται η αντίθεση.
    instagram

    3. Φόντο
    Το φόντο έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, ανάλογη και με το κύριο αντικείμενο της φωτογραφίας σου. Αν είναι μονόχρωμο τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο και ακόμη περισσότερο αν το χρώμα του κάνει αντίθεση με αυτό το φαγητού. Στην περίπτωση που το φόντο δεν θες να είναι λιτό και απέριττο, μπορείς να το στολίσεις, χωρίς να το φορτώσεις.
    ινστα

    4. Πανοραμική λήψη
    Οι λήψεις των φαγητών γίνονται, συνήθως, είτε από το πλάι είτε από πάνω. Η πανοραμική λήψη έχει μερικά πλεονεκτήματα όπως: μπορείς να φτάξεις ένα κάδρο με πολλα αντικείμενα μέσα, μπορείς να συμπεριλάβεις το όμορφο φόντο σου και μπορείς να φωτογραφίσεις σφαιρικά το αντικείμενό σου ώστε να φαίνεται ολόκληρο.
    instagram

    5. Έντονα χρώματα
    Οι φωτογραφίες των φαγητών πρέπει να έχουν όμορφα, έντονα και πολλά χρώματα. Αυτό είναι που θα τραβήξει την προσοχή κάποιου στη διάρκεια που σκρολάρει. Πέρα από τα χρώματα του φαγητού, μπορείτε να προσθέσετε χρώμα και σε άλλα σημεία του κάδρου με μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά.
    φρούτα



    ΣΧΟΛΙΑ