ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον, όπως μετέδωσαν χθες Κυριακή τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ο Μάνσον, πρώην κατάδικος, συγκέντρωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μια ομάδα ανθρώπων και σχημάτισε την αίρεση «Οικογένεια Μάνσον», τα μέλη της οποίας έτρεφαν απόλυτη λατρεία προς το πρόσωπό του.
Η αίρεση αυτή ευθύνεται για πολλές άγριες δολοφονίες σε πλούσιες συνοικίες του Λος Άντζελες που είχαν προκαλέσει πανικό στην πόλη και σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1969, ο Μάνσον ζήτησε από τις νεαρότερες ακολούθους του να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους, στο πλαίσιο του σχεδίου του, σύμφωνα με την εισαγγελία, να προκαλέσει φυλετικές συγκρούσεις. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η 26χρονη ηθοποιός Σάρον Τέιτ, σύζυγος του κινηματογραφιστή Ρομάν Πολάνσκι που ήταν 8 μηνών έγκυος, την οποία σκότωσαν με 16 μαχαιριές.
Το 1971 ο Μάνσον καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τέσσερα μέλη της οργάνωσής του. Αργότερα οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια κάθειρξη.
Η Ντέμπρα Τέιτ, αδελφή της Σάρον, δήλωσε στον ιστότοπο TMZ ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τους αξιωματούχους της φυλακής όπου κρατείτο ο Μάνσον, οι οποίοι της είπαν ότι ο δολοφόνος πέθανε χθες Κυριακή το βράδυ. Αργότερα μια πηγή της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας επιβεβαίωσε την είδηση.
Ο διαβόητος δολοφόνος ήταν εδώ και καιρό άρρωστος και την περασμένη εβδομάδα είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της Καλιφόρνιας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκίνηση στην κηδεία του Σουλεϊμάνογλου: Ο Λεωνίδης φιλά το φέρετρό του (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμόγελα και selfies από τους υποψήφιους για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλα όσα έγιναν πριν και μετά τον γάμο της Α. Οικονομάκου! (pics)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ κατά κυβερνήτη Μινεσότα: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»
- Χρυσός: Σε υψηλά εβδομάδας λόγω της γεωπολιτικής έντασης στη Βενεζουέλα
- Θεσσαλονίκη: Οι «Ροζ Πάνθηρες» πίσω από τη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Χαλκιδική. Στα 580.000 ευρώ η αξία των κλοπιμαίων
- Βενεζουέλα: Η Ντέλσι Ροντρίγκες ορκίστηκε πρόεδρος της χώρας