• LIFE&STYLE

    Mr Facebook + Priscilla = 74 δισ. – Δείτε τα σπίτια, τα αμάξια και τα ταξίδια τους

    Ζούκερμπεργκ


    Ο Mark Zuckerberg, ο 33χρονος ιδρυτής και CEO του Facebook, έχει καθαρή αξία 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συνεχώς ανεβαίνει. Θεωρείται ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον Δείκτη Billionaire του Bloomberg, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει “πολυτελές γούστο”, ειδικά όταν πρόκειται για αυτοκίνητα, ρούχα και ταξίδια.

    Είναι μέλος της “Giving Sledge” και συνιδρυτής της “Πρωτοβουλίας Chan-Zuckerberg”, την οποία ξεκίνησε με τη σύζυγό του και αγαπημένη του από την εποχή του πανεπιστημίου, Priscilla Chan. Το ότι εγκατέλειψε το Harvard, του έδωσε την ευκαιρία να αφιερώσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

    Δείτε και μάθετε πώς ακριβώς οι Zuckerberg και Chan ξοδεύουν τα δισεκατομμύρια τους.

    Τον Μάιο του 2012, οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Facebook έκανε ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Εκείνη την εποχή, επρόκειτο για τη μεγαλύτερη IPO τεχνολογίας στην ιστορία. Κάθε χρόνο έκτοτε, ο Zuckerberg προσθέτει κατά μέσο όρο 9 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή του αξία.

    Παρά το ότι είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχει έναν τρόπο ζωής χαμηλών ρυθμών με τη σύζυγό του, την Priscilla Chan, και τις δύο μικρές κόρες τους.

    Despite his status as one of the richest tech moguls, the Harvard dropout leads a low-key lifestyle with his wife, Priscilla Chan, and their two young daughters.

    Παρόλο που έχει, σχεδόν πάντοτε, μια casual εμφάνιση με τζιν, γκρι παπούτσι και μονόχρωμα μπλουζάκια, τα ρούχα του σχεδιάζονται από μάρκες πολυτελείας και μεγάλα brands και είναι πιο ακριβά απ’ ό,τι φαίνονται. 

    Ο Zuckerberg είναι γνωστός για το ότι οδηγάει σχετικά φθηνά αυτοκίνητα. Τον έχουν δει σε ένα Acura TSX, ένα hatchback Volkswagen και ένα Honda Fit, τα οποία εκτιμούνται περίπου στα $30,000 ή και λιγότερο.

    αυτοκινητο ζουκερμπεργκ αυτοκινητο ζουκερμπεργκ

    Ως προς τα ακίνητα: Τον Μάιο του 2011, αγόρασε ένα σπίτι 5.000 τετραγωνικών ποδιών στο Palo Alto για 7 εκατομμύρια δολάρια. Το επόμενο έτος, άρχισε να αγοράζει τα ακίνητα που περιβάλλουν το σπίτι του, ξοδεύοντας περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τέσσερα σπίτια, με σχέδια να τα ανοικοδομήσει.

    σπίτι ζουκερμπεργκ

    Έχει, επίσης, ένα αρχοντικό στην περιοχή Mission District του San Francisco. Αγόρασε το σπίτι των 5.500 τετραγωνικών ποδιών το 2013 και προχώρησε σε ανακαίνιση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης θερμοκηπίου και της ανακατασκευής της κουζίνας.

    σπίτι ζουκ

    Το 2014 το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του δισεκατομμυριούχου πέρασε τον Ειρηνικό, όταν δαπάνησε 100 εκατομμύρια δολάρια σε δύο ακίνητα στο νησί Kauai: το Plantation Kahu’aina, μια παλαιά φυτεία ζαχαροκάλαμου 357 στρεμμάτων και την Pila’a Beach, μια έκταση 393 στρεμμάτων, μια ιδιοκτησία με παραλία με λευκή άμμο. Ο Zuckerberg δήλωσε ότι ο ίδιος και η Chan αγόρασαν τη γη επειδή έχουν ως σκοπό τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της.

    Ο Zuckerberg δεν φαίνεται να ταξιδεύει πολύ για λόγους ευχαρίστησης. Αλλά όταν ταξιδεύει, οι λογαριασμοί είναι υψηλοί. Η ασφάλεια και η μεταφορά του Zuckerberg κόστισαν στην εταιρεία του σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια το 2015.

    Zuckerberg doesn't appear to travel much for pleasure. But when he does travel, Facebook foots the bill. Zuckerberg's security detail and transportation cost the company nearly $5 million in 2015.

    Είναι πιθανό το κόστος να είναι πολύ υψηλότερο φέτος, αφού ο Zuckerberg πέρασε το καλοκαίρι διασχίζοντας την Αμερική ως μέρος του προσωπικού του στόχου να επισκεφθεί κάθε αμερικανικό κράτος το 2017. Στην περιήγησή του, ο CEO είχε δείπνο με μια οικογένεια στο σπίτι τους στο Οχάιο, συναντήθηκε με πρώην τοξικομανείς, εργάστηκε σε μια γραμμή συναρμολόγησης σε ένα εργοστάσιο της Ford, συναντήθηκε με μέλη του στρατού και μάλιστα τάισε ένα μοσχάρι.

    It's likely the costs will be much higher this year, after Zuckerberg spent the summer traversing America as part of his personal goal to visit every US state in 2017. On his whirlwind tour, the CEO dined with a family at their home in Ohio, met with former opioid addicts, worked on an assembly line at a Ford factory, met with members of the military, and even fed a calf.

    Μοιράστηκε φωτογραφίες στο Facebook για τις εμπειρίες του στην καρδιά της Αμερικής και φαινόταν σαν να ήταν στο σπίτι του. Τελικά, η πολυτέλεια είναι απλά ένα χτύπημα στο ραντάρ του Zuckerberg. Στην πραγματικότητα, η κύρια προτεραιότητά του είναι να χαρίσει τα χρήματά του, αντί να τα ξοδέψει.

    Zuckerberg shared photos on Facebook of his experiences in America's heartland, and he seemed right at home. Ultimately, opulence and luxury are just a blip on Zuckerberg's radar. In fact, his main priority is giving his money away, rather than spending it.

    Είναι μέλος της “Giving Pledge” μαζί με τον Bill Gates, τον Warren Buffett πάνω από 100 άλλους δισεκατομμυριούχους που δεσμεύονται να δώσουν μέρος του πλούτου τους για φιλανθρωπία. Σχεδιάζει να πουλήσει το 99% των μετοχών του Facebook κατά τη διάρκεια της ζωής του.

    γκέιτς και ζούκερμπεργκ

    Ο Zuckerberg έχει πλήρη έλεγχο στο μέλλον του Facebook, χάρη στα πλειοψηφικά του δικαιώματα ψήφου. Η τιμή των μετοχών του Facebook αυξήθηκε πάνω από 50% από τον Απρίλιο του 2016 και ο Zuckerberg δήλωσε ότι σχεδιάζει να επιταχύνει την πώληση μετοχών για να χρηματοδοτήσει την “Πρωτοβουλία Chan – Zuckerberg”. Σχεδιάζει να πουλήσει 35 με 75 εκατομμύρια μετοχές τους επόμενους 18 μήνες, συνολικού ύψους μεταξύ 6 και 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Zuckerberg has complete control over Facebook's future, thanks to his majority voting rights. Facebook's stock price has risen over 50% since April 2016, and Zuckerberg has said he plans to accelerate selling shares to fund The Chan Zuckerberg Initiative.  He plans to sell 35 to 75 million shares over the next 18 months, totaling between $6 billion and $12 billion.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Bill Gates: Αυτή είναι η καθημερινότητα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ακολούθησα για 5 μέρες τη διατροφή του δισεκατομμυριούχου Warren Buffett και ήταν απαίσια!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς έβγαζε χρήματα ο Elon Musk πριν γίνει δισεκατομμυριούχος;



    ΣΧΟΛΙΑ