• LIFE&STYLE

    Μήπως τα social media οδηγούν τις Ελληνίδες στην απιστία;

    σεξ


    Το Internet έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ειδικά τα Social Media που έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

    Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι χρήστες έρχονται πιο κοντά, ενώ άνθρωποι που ήταν εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους δημιουργούν επαφές. Σου δίνουν την αίσθηση της οικειότητας κι αυτό δημιουργεί μια ευκολία στις γνωριμίες. Μήπως, όμως, η οικειότητα αυτή που δημιουργούν τα social media, συμβάλλει στον τομέα της απιστίας;

    Σύμφωνα με έρευνες των περιοδικών Shape και Men’s Fitness και του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, το 80% των γυναικών, δηλαδή οι 4 στις 5, θεωρούν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “κόβουν δρόμο” για την ερωτική επαφή. Όσον αφορά τις Ελληνίδες, πιστεύουν ότι το ίντερνετ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ιστοσελίδες γνωριμιών, αποτελεί τον πιο εύκολο δρόμο όταν θέλουν να απιστήσουν.

    Η οικειότητα που δημιουργούν τα social media καθιστούν πιο γρήγορες τις διαδικασίες και πολύ συχνά καταργεί τα πρώτα ραντεβού, κάνοντας το παράνομο ζευγάρι να πάει κατευθείαν στο “ψητό”. Το 38% των γυναικών και το 46,7% των ανδρών ομολόγησαν ότι συναντήθηκαν ερωτικά με τον παρτενέρ τους πολύ πιο γρήγορα, λόγω οικειότητας μέσω Facebook.

    Εξάλλου, 1 στους 2 χρήστες έχει δηλώσει πως φλερτάρει στο Facebook με σκοπό το σεξ, καθώς η προσέγγιση εκεί είναι πιο εύκολη και η ψηφιακή απόσταση δίνει μια νότα μυστηρίου στο φλερτ. Πάντως, πολλοί ειδικοί έχουν επισημάνει πως οι άνδρες που ψάχνουν ερωτικό ταίρι στο internet, είναι λιγότεροι από τις γυναίκες.



    ΣΧΟΛΙΑ