• LIFE&STYLE

    Aπάτη σε βάρος γνωστού ηθοποιού: Αγόρασε με 190.000 δολ. πλαστό πίνακα!

    • NewsRoom
    ερωτηματικο


    Θύμα απάτης έπεσε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντγουιν, καθώς διαπίστωσε ότι μια έμπορος έργων τέχνης του πούλησε πλαστό πίνακα του Ρος Μπλέκνερ.

    Ο Μπάλντγουιν το 1996 είχε αγοράσει τον εν λόγω πίνακα για «αυθεντικό» καταβάλλοντας το –καθόλου ευκαταφρόνητο ποσόν – των 190.000 δολαρίων. Αργότερα, διαπίστωσε πως δεν ήταν παρά μια «απομίμηση» ένα αντίγραφο του αυθεντικού πίνακα του διάσημου ζωγράφου.

    Μιλώντας στο περιοδικό New Yorker ο ηθοποιός αναφέρει ότι η έμπορος συμφώνησε να του δώσει επιταγή με αριθμό επτά ψηφίων προκειμένου να κλείσει η υπόθεση.

    Πρόκειται για τον πίνακα «Θάλασσα και Καθρέφτης».

    «Μπορεί να ζητήσω από τον Ρος να μου ζωγραφίσει έναν πίνακα με τον επταψήφιο αριθμό της επιταγής που μου πλήρωσε για να συμβιβαστώ», είπε ο ηθοποιός του Χόλιγουντ που είχε πληρώσει 190.000 δολάρια για τον πίνακα.

    Οι αντιμαχόμενες πλευρές ενημέρωσαν το δικαστήριο σχετικά με τη συμφωνία τη Δευτέρα, αν και δεν αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες.

    Ο ηθοποιός δήλωσε ακόμα ότι πρόκειται να δωρίσει τα μισά χρήματα που κέρδισε από τον συμβιβασμό για να συμβάλλει στην ανακατασκευή ενός κινηματογράφου που καταστράφηκε από φωτιά στο Λονγκ Άιλαντ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θρήνος για την οικογένεια της άρσης βαρών: Νεκρός ο Σουλεϊμάνογλου (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισπανία: Πεζοπόροι σπρώχνουν με ξύλα ένα αγριογούρουνο στον γκρεμό (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Η Μάρθα Καραγιάννη υπερ της Μαρίας Κορινθίου: Μην σοκάρεστε που είδατε λίγο στήθος



    ΣΧΟΛΙΑ