• LIFE&STYLE

    Συγκινητικό video με δηλώσεις του Στάθη Ψάλτη για την τελευταία του ταινία

    • NewsRoom
    Στάθης Ψάλτης

    Στάθης Ψάλτης, ηθοποιός


    Μερικές εβδομάδες μετά τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη, κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο με δηλώσεις του αξέχαστου ηθοποιού από τα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας για τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, όπου υποδύεται τον Ηγούμενο.

    Τα τελευταία λόγια του ηθοποιού κατά τη διάρκεια του making of βίντεο της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή συγκλονίζουν, «Ο κύριος Σμαραγδής μου έδωσε έναν ρόλο εκπληκτικό. Τον Ηγούμενο. Ο Ηγούμενος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πνεύμα. Ένα πνεύμα το οποίο στο χρόνο δεν έχει χρόνο, γιατί κινείται με την ταχύτητα του φωτός. Είναι ένα πνεύμα το οποίο πήρε σάρκα και οστά και καθοδηγεί στην ουσία τη ζωή του Καζαντζάκη».

    Δείτεο το βίντεο:

    https://www.facebook.com/ellinescom/videos/1873861652935187/

    Στη συνέχεια πρόσθεσε, «Είναι πάρα πολύ δύσκολος ρόλος. Βέβαια, με τη βοήθεια του κ. Σμαραγδή, που δεν παύει να είναι ένα πνεύμα ουσιαστικό. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ για να μπω στο κλίμα και του σκηνικού και του ρόλου. Εύχομαι στην καινούρια ταινία που θα κάνει στον Καποδίστρια να με φωνάξει και να κάνω το δεξί χέρι του Καποδίστρια».

    Μάλιστα, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής δήλωσε ότι, «Ήρθε και άφησε πίσω μία σπαρακτική ερμηνεία, μία απίστευτη πνευματικότητα. Πρόλαβα και του έδειξα πλάνα. Έφυγε χαρούμενος για τον υπερουράνιο τόπο. Ήταν σπουδαίος ηθοποιός ο Στάθης Ψάλτης. Δεν ήταν σπουδαίος κωμικός, ήταν σπουδαίος ηθοποιός και στην ταινία φαίνεται το μέσα πνευματικό του σώμα. Τον ευγνωμονώ, γιατί διάλεξε εμένα να αφήσει το τελευταίο του καλλιτεχνικό αποτύπωμα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Survivor: Σήμερα ο αγώνας ασυλίας – Πρόδωσε τους υποψηφίους ο Τανιμανίδης; (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο χείλος της οικονομικής καταστροφής η Αλίσα Μιλάνο – Γιατί ζητά 10 εκατ. δολ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Survivor: Χαμό σε εκπομπή προκάλεσε ο Χανταμπάκης (video)



    ΣΧΟΛΙΑ