• LIFE&STYLE

    Μαίρη Τσώνη: Οι καλλιτεχνικές επιτυχίες και η μάχη με την κατάθλιψη

    Μαίρη Τσώνη


    «Καμιά επιτυχία στον κόσμο δεν μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη» αναφέρει μεταξύ άλλων η κολλητή φίλη της Μαίρης Τσώνη υποστηρίζοντας ότι η ηθοποιός και τραγουδίστρια έδινε μάχη με τους εσωτερικούς της δαίμονες. Η τριαντάχρονη Μαίρη βρέθηκε νεκρή την Δευτέρα στο διαμέρισμά της στη Ζωοδόχου Πηγής στη Εξάρχεια.

    Τα ακριβή αίτια του θανάτου της Μαίρης Τσώνη, που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από το ρόλο της στην πολυβραβευμένη ταινία “Κυνόδοντας” του Γιώργου Λάνθιμου αλλά και ως μέλος του συγκροτήματος Μary & The Boy, ως μουσικό έτερον ήμισυ του Αλέξανδρο Βούλγαρη, πρόκειται να διευκρινιστούν από την ιατροδικαστική εξέταση. Ωστόσο η Lewsha Camille Simboura, η φίλη της που την εντόπισε νεκρή στο διαμέρισμά της, σοκαρισμένη από το τραγικό τέλος της ηθοποιού αποκάλυψε πως έπασχε από κατάθλιψη. Πιο συγκεκριμένα η Lewsha έγραψε σε status  Facebook: «Συγγνώμη που δεν ήρθα νωρίτερα […] Έπρεπε να προσπαθήσω να σε βοηθήσω με την αρρώστια σου  […] Καμιά επιτυχία στον κόσμο δεν μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη».

    Μαίρη Τσώνη

    Μάλιστα, η πρώτη εκτίμηση του πληρώματος του ασθενοφόρου που έσπευσε στο σημείο άμεσα μετά την ειδοποίηση ήταν ότι ο θάνατος της 30χρονης είχε επέλθει κάποιες ώρες πριν από την έλευση τους.

    «Δεν το πιστεύω ότι μόλις βρήκα νεκρή την Μαίρη Τσώνη (διάσημη Ελληνίδα ηθοποιό του Κυνόδοντα) στον 5ο όροφο. RIP. Συγγνώμη που δεν ήρθα νωρίτερα. Ίσως θα μπορούσαμε να σε σώσουμε. Αισθάνθηκα ένοχη, ενώ έβλεπα τον Τζέιμς να σου παρέχει τις πρώτες βοήθειες (καρδιοαναπνευστική ανάνηψη). Έπρεπε να προσπαθήσω να σε βοηθήσω με την αρρώστια σου. Ήθελε να με βοηθήσει με την υποκριτική και είχε συμφωνήσει να παίξει σε μια ταινία μικρού μήκους που ετοίμαζα […] Καμιά επιτυχία στον κόσμο δεν μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Lewsha Camille Simboura, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με το τραγούδι «staring» του συγκροτήματος Μary & The Boy.

    Ποια ήταν η Μαίρη Τσώνη

    Η Μαίρη Τσώνη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Λιβαδειά μέχρι τα 12 της χρόνια, στη συνέχεια μετακόμισε στην Κρήτη, όπου έμεινε μέχρι την ηλικία των 16. Αποφοίτησε την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, ενώ το 2005 τη σχολή Μusical Τheater Dance Attic του Λονδίνου. Τότε προέκυψαν οι «Mary and The Boy» και γύρισε στην Ελλάδα.

    Mary and the boy
    Mary and the boy

    Η Τσώνη, πέρα από τον «Κυνόδοντα», είχε παίξει και σε παραστάσεις των Μ. Μαρμαρινού και Κ. Τσιούκα, καθώς και στις κινηματογραφικές ταινίες, «Το κακό» και «Το κακό στην εποχή των Ηρώων» του Γ.Νούσια, στο «Artherapy» του Νίκου Περάκη και στα «Οπωροφόρα της Αθήνας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαβάστε την τελευταία συγκλονιστική συνέντευξη της Μαίρης Τσώνη: «Είμαι πολύ μοναχική. Πάρα πολύ. Έχω λίγους φίλους»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονίζει η περιγραφή της κολλητής φίλης της Μαίρης Τσώνη: «Έτσι την βρήκα νεκρή» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι χρήστες των social media αποχαιρετούν την Μαίρη Τσώνη – Τα συγκινητικά τους μηνύματα



    ΣΧΟΛΙΑ