• LIFE&STYLE

    VICE SPECIALS: «Το αυτόνομο Κράτος της Μυκόνου»

    • NewsRoom

    Υπερπολυτελή σκάφη κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι τις παραλίες της Μυκόνου.


    Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 01.45 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει αποκλειστικά στον ANT1, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το αυτόνομο κράτος της Μυκόνου».

    Ενώ τα τελευταία χρόνια όλη η Ελλάδα περνάει τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της, η Μύκονος γνωρίζει μία πρωτοφανή οικονομική άνθηση. Το νησί κατακλύζουν εκατομμυριούχοι Άραβες, Λιβανέζοι και Τούρκοι που ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ. Βίλες αλλά και μικρότερα σπίτια αλλάζουν χέρια σε αγοραπωλησίες ακινήτων. Στη νυχτερινή διασκέδαση έχουν κάνει την εμφάνισή τους privé clubs, στα πρότυπα του Λονδίνου, όπου η ελάχιστη κατανάλωση ξεκινάει από τα 1000 ευρώ και φθάνει τις δεκάδες χιλιάδες σε ένα μόνο βράδυ. Η στροφή της Μυκόνου, κυρίως σε αυτό το κοινό, που ζητάει exclusive υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου, έχει συμπαρασύρει τις τιμές προς τα πάνω.

    Για το θέμα της υποστελέχωσης του δήμου Μυκόνου, λόγω της εκτεταμένης ακρίβειας στο νησί, μας μίλησε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς σε μία βόλτα στο Νέο Λιμάνι.

    Το VICE πήγε στη Μύκονο για να καταλάβει πώς από ένας κρυφός επίγειος παράδεισος τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, έφτασε να ανταγωνίζεται σήμερα διεθνείς πολυτελείς προορισμούς όπως είναι το Saint Tropez, το Monte Carlo, το Saint Barth και η Ibiza.

    Μπήκαμε στο Toy Room, ένα από τα πιο privé club της Μυκόνου, όπου η ελάχιστη κατανάλωση ξεκινάει από τα 1000 ευρώ.

    Μιλήσαμε με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο νησί, για να μας εξηγήσουν πού βασίστηκε το οικονομικό θαύμα της Μυκόνου, τι διαφορετικό προσφέρει σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, αλλά και να προβλέψουν αν η μεγάλη άνοδος των τιμών σε διαμονή και υπηρεσίες, θα βλάψει ή θα ωφελήσει το νησί μακροπρόθεσμα.

    Συναντήσαμε εν πλω τον Τόλη Βουτσά, ιδιοκτήτη της πρώτης εταιρείας παροχής vip υπηρεσιών στη Μύκονο, για να μας εξηγήσει τι εννοούμε όταν λέμε «υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου».

    Τέλος, η κάμερα του VICE μπήκε σε ένα από τα πιο privé club της Μυκόνου και ακολούθησε ένα κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε έναν τυπικό έλεγχο για αποδείξεις σε μαγαζιά του νησιού.

    Παρουσίαση: Θοδωρής Χονδρόγιαννος

    Παραγωγή: Ελίζα Μπενβενίστε

    Βοηθός παραγωγής: Μαριλύ Ανδριοπούλου

    Κάμερα: Γιώργος Ηλιόπουλος

    Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης

    Μοντάζ: Στεφανία Γιαννίκου

    Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ



    ΣΧΟΛΙΑ