• LIFE&STYLE

    Σύλβια Ιόλα: Η ανηψιά που «πρόδωσε» τον θείο και το διαμέρισμα στην Park Avenue

    Αλέξανδρος Ιόλας

    Αλέξανδρος Ιόλας


    Τον Σεπτέμβριο του 1985 ο Αλέξανδρος Ιόλας, δεχόταν συνεχείς επιθέσεις από τα ελληνικά ΜΜΕ -ειδικά την Αυριανή- για την ιδιωτική του ζωή, σε μια χώρα που ελάχιστοι καταλάβαιναν το πόσο σημαντικός συλλέκτης ήταν.

    Ο άνθρωπος που καθιέρωσε στο διεθνές εικαστικό στερέωμα τους Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, Μαξ Ερνστ και Ρενέ Μαγκρίτ, αυτός που ανακάλυψε τον Άντι Ουόρχολ, είδε να δημοσιεύονται το τηλέφωνο και η διεύθυνση της μυθικής κατοικίας του στην Αγία Παρασκευή.

    Απογοητευμένος από μια Ελλάδα που ποτέ δεν κατάλαβε την προσφορά του στη σύγχρονη τέχνη, αποφάσισε μετά από μερικούς μήνες να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη.

    Αλέξανδρος Ιόλας
    Αλέξανδρος Ιόλας

    Ο Ουόρχολ ετοίμαζε τον «Μυστικό Δείπνο» και ο Ιόλας δε θα έχανε με τίποτε την παρουσίαση του στην Gagosian Gallery.

    Αυτό που έχασε ήταν η εκτίμηση και η αγάπη της ανιψιάς του Σύλβιας, η οποία αρνήθηκε να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ταξίδι του στη μητρόπολη του κόσμου.

    Η κόρη της αδερφής του, την οποία ο ίδιος πήρε από την Ελλάδα στην Αμερική, επέλεξε μετά τα όσα ακούγονταν για τον θείο της, να αποστασιοποιηθεί από αυτόν.

    Ο διάσημος συλλέκτης έμεινε την πρώτη φορά στο διαμέρισμα της φίλης του Μάρας Καρέτσου και τον Μάιο του 1986, μαζί με τον Νίκο Σταθούλη διέμειναν σε ξενοδοχείο της Park Avenue.

    H ανηψιά του δεν τον είδε καθόλου, ο Ιόλας έσβησε μήνες αργότερα σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης χτυπημένος από AIDS και η αμύθητη συλλογή του λεηλατήθηκε κατά κόρον.

    αλέξανδρος ιόλας

    Η Σύλβια Ιόλα Ντε Λα Κουέβας παραμένει μια γυναίκα που απέχει από την δημοσιότητα συνειδητά, εδώ και δεκαετίες.

    Κατοικεί μόνιμα στη Νέα Υόρκη στον αριθμό 770 της Park Avenue, σε ένα εμβληματικό κτήριο που σχεδίασε και έχτισε το 1929, ο Ροσάριο Καντελά, το οποίο είναι σημείο αναφοράς στο Upper East Side.

    Αρκεί να πούμε ότι διαμέρισμα το οποίο πωλείται από τον περασμένο Ιούνιο στο συγκεκριμένο κτήριο με τρείς κρεβατοκάμαρες και τέσσερα μπάνια, τιμάται 14.000.000 ευρώ!

    Αλέξανδρος Ιόλας

    Δεν υπάρχει δημοσιευμένη φωτογραφία της, ελάχιστα πράγματα έγιναν γνωστά για τη ζωή της στη Νέα Υόρκη και το όνομά της εμφανίστηκε σε story του Vanity Fair, λόγω της εμπλοκής του συζύγου της σε μια βαριά ενδοοικογενειακή δικαστική διαμάχη της οικογένειάς του.

    Μέχρι σήμερα η πορεία της παραμένει σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα μεγάλο μυστήριο, με την ίδια να σιωπά ειδικά λένε κάποιοι σε ότι αφορά τον διάσημο θείο της, αυτόν που αποποιήθηκε με δόξα και τιμή…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ελένη Μενεγάκη: Το υγιεινό κολατσιό που ετοίμασε για τα παιδιά της (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη πρώτη συνάντηση της Μέγκαν Μαρκλ με τη Βασίλισσα Ελισάβετ είναι γεγονός!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτό είναι το λουλουδάτο τρέιλερ της Φαίης Σκορδά – Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη πρεμιέρα



    ΣΧΟΛΙΑ