• LIFE&STYLE

    Γιατί οι εκατομμυριούχοι πίνουν περισσότερο αλκοόλ;

    ποτό


    Περισσότερα χρήματα, περισσότερο αλκοόλ.
    Αυτό είναι το συμπέρασμα των ερευνητών που μελέτησαν πρόσφατα τις συνήθειες κατανάλωσης των ανθρώπων στην Ευρώπη.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαίωσαν την ύπαρξη μιας συσχέτισης μεταξύ της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και των συνηθειών κατανάλωσης. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι με περισσότερα χρήματα πίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό από τους ανθρώπους που έχουν λιγότερα χρήματα. Οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, πάντως, υποστηρίζουν πως παρά την παραπάνω συσχέτιση , δεν είναι απαραίτητο ότι οι πλούσιοι έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας επειδή πίνουν περισσότερο αλκοόλ.

    ποτό

    Γιατί οι πλούσιοι πίνουν περισσότερο:

    “Καθώς το εισόδημα και η εκπαίδευση ανεβαίνουν, το ποσοστό των ανθρώπων που πίνουν αυξάνεται”, δήλωσε στο Healthline ο Aaron White, PhD, ανώτερος επιστημονικός σύμβουλος του Εθνικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση Αλκοόλ και τον Αλκοολισμό.

    Η πιο πιθανή εξήγηση για τη σχέση αυτή είναι η προσβασιμότητα. Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι είναι πιθανότερο να ζουν σε μητροπόλεις, όπου υπάρχουν συγκεντρωμένα πολλά μπαρ και εστιατόρια που σερβίρουν αλκοόλ. “Αν έχετε χρήματα και ζείτε κοντά σε μαγαζιά που σερβίρουν αλκοόλ, έχετε μεγαλύτερη πρόσβαση και καθώς η πρόσβαση ανεβαίνει, οι άνθρωποι πίνουν περισσότερο”, λέει ο White.

    Οι συνέπειες στην υγεία:

    Και όμως, ενώ οι πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες για ήπια διαταραχή στην κατανάλωση αλκοόλ (AUD), είναι λιγότερο πιθανό να οδηγηθούν σε πραγματικό αλκοολισμό, σε σχέση με τα άτομα που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα. “Οι άνθρωποι με σοβαρή AUD δεν μπορούν να σταματήσουν, δεν μπορούν να μειώσουν και δεν μπορούν να ελέγξουν το ποτό τους”, εξηγεί ο White. Όπως και να ‘χει, κάποιος με μεγάλη εξάρτηση θα έρθει σίγουρα αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα.

    Συν τοις άλλοις, το υψηλό εισόδημα μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη ή την θεραπεία από το αλκοόλ. Δηλαδή, κάποιος που πίνει πολύ, μπορεί να δαπανήσει χρήματα για την υγεία του και έτσι θα είναι πιο πιθανό να αποφύγει μερικούς από τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση αλκοόλ.

    ποτό

    Ωστόσο: οι πλούσιοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κινδύνους, καθώς ο πλούτος δεν μπορεί να αποτρέψει ορισμένες πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

     



    ΣΧΟΛΙΑ