• LIFE&STYLE

    Απίστευτο γέλιο: Το twitter “γλεντάει” με την καμήλα και την ουρά του Τσίπρα


    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται για ακόμη μια φορά στην επικαιρότητα των social media. Η αιτία δεν αφορά τις πολιτικές του τακτικές, αλλά είναι σχετική με ένα θέμα που πολλάκις μας έχει απασχολήσει: πρόκειται για τα αγγλικά του! Όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ο πρωθυπουργός κάνει μερικά λάθη όταν ομιλεί στην αγγλική γλώσσα και η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλά “μαργαριτάρια” να θυμόμαστε από το παρελθόν.

    Αυτή τη φορά το “κακό” έγινε κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και, πιο συγκεκριμένα, στο Ινστιτούτο Brookings όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου. Ο Πρωθυπουργός θέλησε να χρησιμοποιήσει μια ελληνική παροιμία στην απάντησή του και έτσι είπε το εξής: « There is an expression in Greece ”we have already eaten the camel and now there is the queue” ».

    Ο Αλέξης Τσίπρας εννοώντας πως “φάγαμε τον γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά”, μπέρδεψε τα δύο ζώα, προκαλώντας απίστευτο “τρολλάρισμα” από τους χρήστες των social media και ειδικά του twitter. Μάλιστα, οι τουιτεράδες έχουν δημιουργήσει ειδικό hashtag, το #tsipras_proverbs, δηλαδή οι παροιμίες του Τσίπρα, όπου μεταφράζουν σε “περίεργα” αγγλικά γνωστές ελληνικές παροιμίες.

    Αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από την αντικατάσταση του γάιδαρου με την καμήλα, ο Πρωθυπουργός έκανε άλλο ένα λαθάκι. Η λέξη , ναι μεν σημαίνει ουρά, αλλά χρησιμοποιείται για την ουρά στις δημόσιες υπηρεσίες, στο κυλικείο, στο ταμείο. Για την ουρά των ζώων χρησιμοποιείται η λέξη tail. Δείτε παρακάτω μερικές αναρτήσεις από το twitter που, πραγματικά, θα σας προκαλέσουν γέλιο μέχρι δακρύων.

    https://twitter.com/ArchieBurchie/status/920980312125050880

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας στην ΕφΣυν: Το 2017 δεν είναι 2015 – Η χώρα άλλαξε κατηγορία
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Ανάγκη να υπάρξει ψυχραιμία, αλλά και αυστηρότητα απέναντι στην Τουρκία
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ.Καραμανλής : «Ο κ. Τσίπρας γκρεμίζει το αριστερό μεταπολιτευτικό αφήγημα του αντιαμερικανισμού»

     



    ΣΧΟΛΙΑ