Menu
0.33%
Τζίρος: 137.03 εκατ.

Συναγερμός για την έκλειψη Ηλίου στην Ευρώπη: Πτώση της ηλιακής παραγωγής έως και 9,7 GW – Τα μέτρα που θα ληφθούν

Life & Style

Απίστευτο γέλιο: Το twitter “γλεντάει” με την καμήλα και την ουρά του Τσίπρα

Comments

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται για ακόμη μια φορά στην επικαιρότητα των social media. Η αιτία δεν αφορά τις πολιτικές του τακτικές, αλλά είναι σχετική με ένα θέμα που πολλάκις μας έχει απασχολήσει: πρόκειται για τα αγγλικά του! Όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ο πρωθυπουργός κάνει μερικά λάθη όταν ομιλεί στην αγγλική γλώσσα και η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλά “μαργαριτάρια” να θυμόμαστε από το παρελθόν.

Αυτή τη φορά το “κακό” έγινε κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και, πιο συγκεκριμένα, στο Ινστιτούτο Brookings όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου. Ο Πρωθυπουργός θέλησε να χρησιμοποιήσει μια ελληνική παροιμία στην απάντησή του και έτσι είπε το εξής: « There is an expression in Greece ”we have already eaten the camel and now there is the queue” ».

Ο Αλέξης Τσίπρας εννοώντας πως “φάγαμε τον γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά”, μπέρδεψε τα δύο ζώα, προκαλώντας απίστευτο “τρολλάρισμα” από τους χρήστες των social media και ειδικά του twitter. Μάλιστα, οι τουιτεράδες έχουν δημιουργήσει ειδικό hashtag, το #tsipras_proverbs, δηλαδή οι παροιμίες του Τσίπρα, όπου μεταφράζουν σε “περίεργα” αγγλικά γνωστές ελληνικές παροιμίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από την αντικατάσταση του γάιδαρου με την καμήλα, ο Πρωθυπουργός έκανε άλλο ένα λαθάκι. Η λέξη , ναι μεν σημαίνει ουρά, αλλά χρησιμοποιείται για την ουρά στις δημόσιες υπηρεσίες, στο κυλικείο, στο ταμείο. Για την ουρά των ζώων χρησιμοποιείται η λέξη tail. Δείτε παρακάτω μερικές αναρτήσεις από το twitter που, πραγματικά, θα σας προκαλέσουν γέλιο μέχρι δακρύων.

https://twitter.com/ArchieBurchie/status/920980312125050880

https://twitter.com/thetamag/status/921043287120732161

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας στην ΕφΣυν: Το 2017 δεν είναι 2015 – Η χώρα άλλαξε κατηγορία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Ανάγκη να υπάρξει ψυχραιμία, αλλά και αυστηρότητα απέναντι στην Τουρκία
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ.Καραμανλής : «Ο κ. Τσίπρας γκρεμίζει το αριστερό μεταπολιτευτικό αφήγημα του αντιαμερικανισμού»

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπραντ Πιτ εξομολογείται ότι δεν είναι πια νηφάλιος
Μαριέττα Χρουσαλά-Καλομοίρα: Διακοπές στη Μύκονο για τις δύο κουμπάρες
«Οδύσσεια»: Ξεπέρασε το «The Dark Knight Rises» – Η μεγαλύτερη επιτυχία του Κρίστοφερ Νόλαν
Δημήτρης Γιαννακόπουλος για Βαγγέλη Μαρινάκη: Υπάρχει σχέση αλληλοσεβασμού, αλλά είναι στη λάθος ομάδα
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Δεν υπάρχει αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό – Ποτέ δεν είπα ότι θα είμαι στον Παναθηναϊκό για πάντα (video)
Διακοπές με yacht για τον Κωνσταντίνο Αργυρό και την Αλεξάνδρα Νίκα
Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Καμία στιγμή ευτυχίας δεδομένη»
Δούκισσα Νομικού: Διακοπές σε εξωτικό προορισμό με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη
Βαρύ πένθος για τον Λιονέλ Μέσι: Πέθανε ο πατέρας του, Χόρχε
Γιατί παραιτήθηκε ο Δημητριάδης από τον Σκάι, η ανατροπή με Κοσιώνη, η πρωτιά του mononews, ραγδαίες εξελίξεις στο Gazzetta, τι συμβαίνει στο ΑΠΕ, η συμμαχία στον ΑΝΤ1+ και τι θα γίνει με το deal Cosmote TV – Nova