• LIFE&STYLE

    Oι ηρωίδες των ταινιών τρόμου στην πασαρέλα του Calvin Klein!

    • Contributor


    Υπάρχουν λίγοι σύγχρονοι σχεδιαστές, γνωστοί τόσο στη δημιουργικότητα όσο και στην ανάμειξη, όπως ο Raf Simons: ένας άνθρωπος, ο οποίος στη δική του μάρκα έχει δημιουργήσει στο παρελθόν ολόκληρες συλλογές από το έργο ενός εικαστικού φωτογράφου (Robert Mapplethorpe, άνοιξη / καλοκαίρι του 2017) ή τον κόσμο ενός σκηνοθέτη (David Lynch φθινόπωρο / χειμώνας 2016). Η ικανότητά του να παίρνει την ποπ κουλτούρα, να την επεξεργάζεται και να δημιουργεί μία νέα αφήγηση είναι ίσως απαράμιλλη στη μόδα. Και ποτέ πριν μία τέτοια δεξιοτεχνία δεν ήταν πιο εμφανής από ό,τι στην τελευταία συλλογή για τον Calvin Klein.

    Τα κομμάτια που παρουσίασε για τη συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2018 στη Νέα Υόρκη, όχι μόνο ενσωματώνουν την αισθητική του Andy Warhol, αλλά η ευρύτερη έμπνευση ήταν σαν να «πηδούσε από τη μεγάλη οθόνη και το εργοστάσιο ονείρου του Χόλιγουντ δημιουργώντας απεικονίσεις ανάμεσα στον αμερικανικό εφιάλτη και το πανίσχυρο αμερικανικό όνειρο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της μάρκας! Και συνέχισε: «Ο Simons έχει συνδυάσει μερικές από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μεγάλης οθόνης για να προκαλέσει κάτι σαν πολιτιστικό σχόλιο: ένα remix των μεγαλύτερων ταινιών του τρόμου σε μια εποχή που η σύγχρονη Αμερική φαίνεται πιο απειλητική από ποτέ!». .

    Ας δούμε μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές ηρωίδες ταινιών τρόμου, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη συλλογή άνοιξη / καλοκαίρι 2018 για τον Calvin Klein

    Σίσυ Σπέισεκ: «Carrie»
    Μία από τις πιο γνωστές πρωταγωνίστριες του αμερικάνικου τρόμου είναι, βέβαια, η Κάρι: το κορίτσι που βρέθηκε μέσα στα αίματα κατά τη διάρκεια της πιο όμορφης στιγμής της. Το συνοδευτικό οπτικό έχει γίνει καλτ – αλλά, όταν το βλέπεις μέσα από την ιδέα του Simons, μετατρέπεται σε κάτι ιδιαίτερα όμορφο. Όχι μόνο το φόρεμά της έγινε ένα αιθέριο βραδινό, αλλά όλο το «αιματοβαμμένο σκηνικό» γίνεται υπέροχες στρώσεις από κόκκινα κρόσσια που λαμπυρίζουν σε κάθε βήμα σε συνδυασμό με εξίσου κατακόκκινες λεπτομέρειες από δίχτυ! Τελικά η Κάρι… δεν υπέφερε μάταια!

    Μία Φάροου: «Το μωρό της Ρόζμαρι»
    Το μπλε μπέιμπι ντολ που φοράει η Μία Φάροου καθώς προσπαθεί να δολοφονήσει τους αποτρόπαιους απογόνους της είναι η κινηματογραφική εκδοχή τής ενδυματολόγου της ταινίας που αναπαριστά την πουριτανική αθωότητα της Αμερικής και ταυτόχρονα μία αναφορά στη γραμμή Trapeze του Balenciaga. Στον Calvin Klein επαναλαμβάνεται ως ένα σχεδόν… αηδιαστικά γλυκό άνορακ με λειτουργικά και έξυπνα δεσίματα! Γιατί ποιος είπε ότι η μόδα δεν μπορεί να είναι πρακτική;

    Διαβάστε περισσότερα στο womanidol.com



    ΣΧΟΛΙΑ