• LIFE&STYLE

    Μυστικά για να καθαρίσεις τα σουέντ παπούτσια σου χωρίς να τα καταστρέψεις

    • NewsRoom
    παπούτσια


    Τα σουέντ παπούτσια, ανήκουν σε μια κατηγορία δέρματος, που θέλουν προσοχή και φροντίδα για να διατηρηθούν μέσα στο χρόνο. Αν μπορούσαμε να κατηγοριοποιήσουμε τα αξεσουάρ που βρίσκονται στην κορυφή της γυναικείας αρεσκείας, τα παπούτσια θα ήταν σίγουρα εκεί. Καμία γυναίκα δε θέλει να αποχωριστεί το αγαπημένο της ζευγάρι όσο καιρό κι αν το έχει, ιδίως αν είναι βολικό, στιλάτο και άνετο.

    παπούτσια

    Ένα απο τα πιο δημοφιλή δέρματα παπουτσιών είναι το σουέντ. Καφέ, μπεζ, ροζ, μαύρο είναι μερικές απο τις κλασσικές επιλογές σουέντ παπουτσιών, που φοριούνται χειμώνα-καλοκαίρι.

    Τα ακόλουθα απλά και χρηστικά κόλπα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας σουέντ παπούτσια, όσο πιο καθαρά γίνεται:

    • Για τους στεγνούς λεκέδες επάνω στο σουέντ, σβήστε τα σημάδια με μια καθαρή, ροζ ή λευκή γόμα, όπως θα κάνατε με τα λάθη στο τετράδιο σας.
    • Για τους επίμονους και δύσκολους λεκέδες, περάστε τους με ένα μαλακό πανί, εμποτισμένο με λευκό ξύδι. Επαναλάβετε όσο χρειαστεί μέχρι να εξαφανιστούν.
    • Για να φέρετε και πάλι στη ζωή το υλικό αυτό, τρίψτε το με μια οδοντόβουρτσα και για καλύτερο αποτέλεσμα κρατήστε το παπούτσι κοντά στον ατμό, προτού ξεκινήσετε με την οδοντόβουρτσα.
    • Μην χρησιμοποιήσετε σε καμία περίπτωση νερό για να καθαρίσετε την επιφάνεια αυτών των παπουτσιών. Αυτό θα καταστρέψει τόσο το υλικό (την υφή τους), όσο και το χρώμα τους.
    • Δοκιμάστε να καθαρίσετε το υγρό που έπεσε επάνω στα σουέντ παπούτσια σας βάζοντας επάνω ένα καθαρό πανί ή πετσέτα και στη συνέχεια εφαρμόστε μικρή ποσότητα ταλκ. Αφήστε το να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και τρίψτε με ειδική βούρτσα την επόμενη ημέρα για να απομακρύνετε το ταλκ.
    • Φροντίστε τα με το ειδικό προστατευτικό σπρέι για σουέτ. Βουρτσίστε τα με ειδική βούρτσα για σουέντ, εφαρμόστε το σπρέι, και μετά ξαναβουρτσίστε. Αφήστε τα να στεγνώσουν για 2-3 ώρες.

    papoutsia

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δείτε με ποιον καρκίνο συνδέεται o ανεπαρκής ύπνος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πόση ηλιοθεραπεία χρειάζεται για να παραχθεί αρκετή βιταμίνη D

      

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κινητά τηλέφωνα : Μακρυά από τα παιδιά



    ΣΧΟΛΙΑ