• LIFE&STYLE

    Εντυπωσιακά κοσμήματα εμπνευσμένα από τη Θεία Κωμωδία

    κοσμήματα


    Η Θεία Κωμωδία, το αφηγηματικό ποίημα και οραματική αυτοβιογραφία του Δάντη -κορυφαίο έργο της μεσαιωνικής Ευρώπης- αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής συλλογής κοσμημάτων Alighieri.

    κοσμήματα

    Κάθε κόσμημα συνδέεται με ένα από τα 100 ποιήματα. Το ποίημα χωρίζεται σε τρία κύρια μέρη: την Κόλαση, το Καθαρτήριο και τον Παράδεισο και αφηγείται το φανταστικό ταξίδι του Δάντη στον Άδη, με οδηγούς τον Βιργίλιο και τη Βεατρίκη.

    Μυθικά πλάσματα, άγρια τοπία, τρομακτικοί δαίμονες έγιναν μέρος της δημιουργικής πνοής της σχεδιάστριας του οίκου Rosh Mahtani (η ίδια ζει στο Λονδίνο, σπούδασε γαλλικά και ιταλικά στο Oxford University. Mετά την αποφοίτησή της το 2012, οραματίστηκε τη δημιουργία κοσμημάτων από λογοτεχνικούς ήρωες) που υπογράφει τα κοσμήματα.

    κοσμήματα«Φαντάστηκα τους ήρωες ‘ντυμένους’ με χρυσό, γύρω από το λαιμό μου, ανάμεσα στα δάχτυλά μου, καθώς διάβαζα το έργο» δηλώνει η σχεδιάστρια.

    Μετά από δύο χρόνια εντατικής δουλειάς και μελέτης, η συλλογή των εν λόγω κοσμημάτων με όχημα την γοητεία του α-τελούς και τη μελαγχολία του παρελθόντος χρόνου, έκανε την εμφάνισή της στην αγορά κεντρίζοντας την προσοχή μας. Κάθε κόσμημα διηγείται μια ιστορία, μια περιπέτεια.

    Η σχεδιάστρια έχει στόχο να συνεργαστεί με λογοτέχνες, καλλιτέχνες, σχεδιαστές διευρύνοντας το δημιουργικό της πεδίο.

    Δείτε περισσότερα στο bovary.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς να φτιάξετε γερμανικές πλεξούδες βήμα – βήμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτότυπα μαγιό για φέτος το καλοκαίρι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μόδα: 10 trends του φετινού καλοκαιριού



    ΣΧΟΛΙΑ