• LIFE&STYLE

    Tο εστιατόριο όπου στελέχη των Google και Apple τρώνε μπριζόλες από χρυσό (pics)

    μπριζόλα με νιφάδες χρυσού


    To Hiroshi είναι ένα ασυνήθιστο εστιατόριο με ένα, επίσης, ασυνήθιστο πελατολόγιο. Βρίσκεται στο Los Altos της California και πρόκειται για ένα καινούργιο, ιαπωνικό εστιατόριο που φιλοξενεί μόνο οκτώ άτομα τη βραδιά. Δεν διαθέτει μενού ούτε παράθυρα και έχει μόνο ένα τραπέζι. Το δείπνο κοστίζει στο ελάχιστο 335 ευρώ ανά άτομο, αλλά κατά μέσο όρο κυμαίνεται μεταξύ 420 με 500 ευρώ.

    Ο σεφ και ιδιοκτήτης, Hiroshi Kimura, εγκατέλειψε το εστιατόριό του στη Χαβάη και μετακόμισε στην περιοχή Silicon Valley το 2016, για να ξεκινήσει μια ιδέα που θα μπορούσε να προσελκύσει την ελίτ των πλούσιων ανθρώπων της τεχνολογίας. Το Hiroshi φιλοξενεί τρία με πέντε δείπνα την εβδομάδα και είναι κρατημένο όταν πρόκειται να έρθει στην πόλη κάποιο συμβούλιο ή να προγραμματιστεί κάποια συνάντηση.

    Περιηγηθείτε στο πολυτελές και πανάκριβο Hiroshi:

    Βρίσκεται σε μια πλατεία στο Los Altos, κάτοικοι του οποίου είναι οι Sergey Brin, Steve Jobs και Mark Zuckerberg. Το εξωτερικό του Hiroshi φαίνεται πολύ απλό.
    Located in a plaza in Los Altos — residents past and present include Sergey Brin, Steve Jobs, and Mark Zuckerberg — Hiroshi looked plain from the outside.
    Στην πόρτα δεν αναγράφεται το ωράριο. Μόνο η αναγραφή “Άνοιγμα μόνο για ραντεβού”.
    There were no hours posted on the door. A sign read "Open by appointment only."

    Ο φωτισμός με τις κίτρινες αποχρώσεις, πέφτει πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι.
    The general manager, Kevin Biggerstaff, ushered me inside. Dim lighting cast a yellowish hue on the dining area, which was nearly swallowed whole by a single wooden table.

    Ο ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου ονομάζεται Hiroshi Kimura.
    I followed the aroma of meat crackling over an open fire to the kitchen, where I found the chef and owner, Hiroshi Kimura. He arrived at noon to prepare for the evening's dinner.

    Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Bay Area το 2016, ο Kimura είδε ότι λίγα εστιατόρια εξυπηρετούσαν την πλούσια αυτή περιοχή.
    On a business trip to the Bay Area in 2016, Kimura surveyed the restaurant scene and decided that few locations served the region's wealthiest.

    Το μενού αλλάζει καθημερινά.
    Dinner is about 10 courses, and the menu changes daily. One dish, the tonkatsu sandwich, consists of a breaded, deep-fried pork cutlet prepared in a demi-glace.

    Ο Kimura και βοηθός του, που έχει προϋπηρεσία στη γαλλική κουζίνα, παρουσιάζουν κάθε πιάτο με απλότητα και γούστο.
    Kimura and his sous-chef, who has a background in French cuisine, present each dish — like these sōmen noodles topped with caviar — simply and tastefully.

    Ο Kimura ειδικεύεται σε ένα σπάνιο πιάτο. “Από την ηλικία των 16 ετών μέχρι τώρα που έχω περάσει τα 40, προσπαθώ να τελειοποιήσω την τέχνη της μπριζόλας wagyu”, έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.
    Kimura specializes in a rare dish. "Since the age of 16, I have spent 40-plus years in pursuit of perfecting the art of wagyu steaks," he wrote in a statement on the website.

    Στο Hiroshi στέλνονται εβδομαδιαίως φιλέτα από την Ιαπωνία.
    Hiroshi has whole tenderloins flown in weekly from Japan. A supplier sends them sealed and packed on ice, via FedEx and includes a certificate of authenticity.

    Ο Kimura δεν αποκαλύπτει πολλά για το πώς προετοιμάζει τη μπριζόλα του. Αυτό που ξέρουμε είναι πως τη μαγειρεύει πάνω από ένα hibachi (μια παραδοσιακή ιαπωνική σόμπα θερμαινόμενη με κάρβουνο).
    Kimura did not reveal much about how his wagyu steak is prepared. But we know he cooks the steaks over a hibachi — a traditional Japanese stove heated by charcoal.

    Η μπριζόλα wagyu είναι πασπαλισμένη με νιφάδες χρυσού και σερβίρεται με λευκά σπαράγγια και σάλτσα ponzu. “Ο χρυσός είναι περισσότερο για επίδειξη, δεν έχει καμιά γεύση”, όπως ανέφερε.
    The wagyu steak is sprinkled with gold flakes and served with white asparagus and a ponzu sauce. "The gold is more for show," Biggerstaff said. "It doesn't really have any flavor."

    Κάθε επισκέπτης διαθέτει μια μικροσκοπική σόμπα hibachi, για να μαγειρεύει περισσότερο τη μπριζόλα ή να την ξαναζεσταίνει.
    Each guest has a miniature hibachi stove so they can cook their steak longer or reheat it.

    Από τότε που άνοιξε το Hiroshi τον Ιούνιο, το εστιατόριο καλωσόρισε στελέχη από την Google, την Apple και την Oracle.
    Since Hiroshi opened in June, the restaurant has welcomed executives from Google, Apple, and Oracle, according to Biggerstaff — though he wouldn't name names.

    Μια μεγάλη φωτογραφία ενός τροπικού δάσους από τη Χαβάη μετατρέπεται σε οθόνη τηλεόρασης, την οποία πολλοί επισκέπτες χρησιμοποίησαν για τις παρουσιάσεις τους κατά τη διάρκεια του δείπνου.
    A large photograph of a Hawaiian rainforest slides to reveal a TV monitor, which several guests have used to display PowerPoint presentations during dinner.

    Κάθε μέρος της εμπειρίας αυτής αναδεικνύει την πολυτέλεια. Τα ποτήρια είναι από χειροποίητο κρύσταλλο.
    Every part of the dining experience shouts luxury. The glassware is hand-cut crystal.

    Οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τα iPads για να δουν το μενού των ποτών, το οποίο περιλαμβάνει το sake που εισάγεται από την Ιαπωνία, τα αποκλειστικά κρασιά και το βραβευμένο φυσικό αρτεσιανό νερό της Χαβάης.
    Guests use iPads to peruse the beverage menu, which includes sake imported from Japan, exclusive wines, and the award-winning Hawaiian Springs Natural Artesian Water.

    Ακόμη και το μπάνιο μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα spa υψηλής τεχνολογίας.
    Even the bathroom transports guests to a high-end spa. A toilet from Toto — the Mercedes-Benz of toilet manufacturers — is equipped with a remote-controlled bidet and dryer.

    Στο τέλος της βραδιάς, οι επισκέπτες παίρνουν στο σπίτι κάθε μπριζόλα που δεν έφαγαν.
    At the end of the evening, guests take home whatever steak they don't finish.

    Υπάρχουν τρεις αξιολογήσεις του Hiroshi στο Yelp και είναι όλες λαμπρές. 
    There are three reviews of Hiroshi on Yelp, and they are all glowing. One diner, who uploaded a photo of her bill broken down, called the experience "impeccable."

    “Η τιμή είναι αρκετά υψηλή, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε αν μπορείτε”, γράφει κάποιος στην αξιολόγησή του.
    "The price is quite steep for what it was, but worth trying if you can," another diner wrote.
    *Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Business Insider.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η μυστηριώδης ζωή του Amancio Ortega, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους οι Pitt, Jolie και Gaga;
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αυτή είναι η ρουτίνα του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos



    ΣΧΟΛΙΑ