• LIFE&STYLE

    Εννέα φράσεις του ιδρυτή της Google που δείχνουν την ιδιοφυΐα και τη φιλοδοξία του

    Larry Page

    Larry Page, συνιδρυτής της Google


    Ο Larry Page είναι συνιδρυτής της Google και σημερινός διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας της Google, της Alphabet. Μαζί με τον άλλο συνιδρυτή της Google, τον Sergey Brin, μεγάλωσε τη μηχανή αναζήτησης μετατρέποντάς την στην τεχνολογία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι σήμερα.

    Προς τιμήν των 19ων γενεθλίων της Google, σας παραθέτουμε μερικές σκέψεις, γνωμικά και συμβουλές από τον Larry Page, σχετικά με τη στρατηγική, τα κίνητρα και τη δύναμη της Google.

    1. Σχετικά με το να κάνεις τη διαφορά:
    Ποια είναι η σύνοψη της φράσης για το πώς αλλάζεις τον κόσμο; Πάντα εργάζεσαι σκληρά για κάτι άβολα συναρπαστικό!

    2. Από την εφεύρεση στην εφαρμογή:
    Η εφεύρεση δεν είναι αρκετή. Ο Tesla εφηύρε την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιούμε, αλλά αγωνίστηκε για να την βγάλει προς τα έξω στους ανθρώπους. Πρέπει να συνδυάσεις και τα δύο: την εφεύρεση και την καινοτομία, καθώς και την εταιρεία που μπορεί να εμπορευματοποιήσει αυτά τα πράγματα και να τα μεταφέρει στον έξω κόσμο.

    3. Για την αισθητική των προϊόντων της Google:
    Νομίζω ότι υπάρχει ένα σημαντικό καλλιτεχνικό στοιχείο σε αυτό που κάνουμε. Ως εταιρεία τεχνολογίας, προσπάθησα πραγματικά να τονίσω την αισθητική τους.

    4. Για τις δυνατότητες και την κάλυψη του Τύπου:
    Είμαστε ίσως στο 1% του τι είναι δυνατό. Παρά την γρήγορη αλλαγή, κινούμαστε αργά σε σχέση με τις ευκαιρίες που έχουμε και νομίζω ότι πολλά από αυτά οφείλονται στην αρνητικότητα. Σε κάθε ιστορία που διαβάζω, είναι η Google εναντίον κάποιου άλλου. Αυτό είναι βαρετό. Θα πρέπει να εστιάζουμε στην οικοδόμηση των πραγμάτων που δεν υπάρχουν.

    5. Σχετικά με το τι είναι σημαντικό:
    Πολλές εταιρείες δεν επιτυγχάνουν με την πάροδο του χρόνου. Τι κάνουν λάθος; Συνήθως χάνουν το μέλλον. Προσπαθώ να επικεντρωθώ σε αυτό: Ποιο είναι, πραγματικά, το μέλλον; Και πώς το φτιάχνουμε; Και πώς οργανωνόμαστε ώστε να επικεντρωθούμε πραγματικά σε αυτό και να οδηγηθούμε σε ένα υψηλό επίπεδο;

    6. Σχετικά με τα ρομπότ που αντικαθιστούν τους ανθρώπους:
    Η ιδέα ότι όλοι πρέπει να δουλεύουν τρελοί, ώστε να κάνουν κάτι αποτελεσματικό, ώστε να κρατήσουν τη δουλειά τους: αυτό δεν έχει νόημα για μένα. Αυτή θα μπορούσε να είναι η απάντησή μου.

    7. Σχετικά με τα χρήματα ως κίνητρο:
    Αν ήμασταν κινητοποιημένοι από τα χρήματα, θα είχαμε πουλήσει την εταιρεία πριν από πολύ καιρό και θα αράζαμε σε μια παραλία.

    8. Για τη θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος:
    Η δική μου δουλειά, ως ηγέτης, είναι να διασφαλίσω ότι όλοι στην εταιρεία έχουν μεγάλες ευκαιρίες και ότι αισθάνονται ότι έχουν σημαντικό αντίκτυπο και συμβάλλουν στο καλό της κοινωνίας. Ο στόχος μου είναι να μας οδηγεί η Google, όχι να την ακολουθούμε.

    9. Σχετικά με το αντικείμενο στο οποίο θέλει να δουλέψει:
    Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια τεχνολογία που όλοι αγαπούν να χρησιμοποιούν και που θα τους επηρεάζει όλους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε όμορφες, διαισθητικές τεχνολογίες που είναι τόσο απίστευτα χρήσιμες, ώστε οι άνθρωποι να τις χρησιμοποιούν δύο φορές την ημέρα. Όπως χρησιμοποιούν, για παράδειγμα, την οδοντόβουρτσα. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι δύο φορές την ημέρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξι CEOs μοιράζονται τις πρωινές συνήθειες που συμβάλλουν στην επιτυχία τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson μοιράζεται 3 μυστικά επιτυχίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποια είναι η καθημερινότητα του CEO της Google;



    ΣΧΟΛΙΑ