• LIFE&STYLE

    5+1 δημοφιλή life hacks που τελικά είναι ψεύτικα!


    Life hacks, ονομάζουμε εκείνα τα tips και τα tricks που προσπαθούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, είτε χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα με διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο, είτε δίνοντάς μας εναλλακτικές ιδέες για κάποιες δραστηριότητες της ρουτίνας μας.

    Τα life hacks μας προσφέρουν φθηνούς και κομψούς τρόπους για να παραμείνουν οργανωμένοι και παραγωγικοί. Υπάρχουν και πολλά βίντεο στο youtube με τέτοιες λύσεις, τις οποίες χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι. Όπως, για παράδειγμα, τα συνδετικά κλιπ που βοηθούν στη διατήρηση της οδοντόπαστας.

    Μερικά, όμως, από αυτά, δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα παρά να μας ευκολύνουν, κάποια δεν αξίζουν καν τον κόπο και κάποια άλλα δεν θα σας εξοικονομήσουν στ’ αλήθεια χρόνο ή ενέργεια.

    Δείτε τα hacks που θα πρέπει πιθανώς να αποφύγετε:

    1. Οι φρυγανιέρες δεν φτιάχνουν καλό τυρί στη σχάρα
    Κάνοντας ένα σάντουιτς με τυρί στη σχάρα, γυρνώντας μια φρυγανιέρα στο πλάι της και βάζοντας δύο φέτες ψωμί με μια φέτα τυριού πάνω από το καθένα, εκτός από τον κίνδυνο πυρκαγιάς που δημιουργείτε, χρησιμοποιείτε μια μέθοδο που είναι αναποτελεσματική. Το τελικό προϊόν δεν θα έχει την ίδια υφή. Επιπλέον, το ψωμί μπορεί να φουσκώσει και το τυρί να απλωθεί παντού.

    2. Τα ρολά χαρτιού υγείας δεν λειτουργούν ως ηχεία τηλεφώνου
    Η τοποθέτηση του τηλεφώνου σας μέσα σε σωληνώσεις από ρολά χαρτιού υγείας, υποτίθεται πως χρησιμεύει ως ένα είδος αυτοσχέδιου ενισχυτή. Ο ήχος δεν γίνεται πιο δυνατός από τους σωλήνες, καθώς παρασύρεται από όλο αυτό το υπερβολικό χαρτόνι και δεν παγιδεύει τον ήχο.

    2. Toilet-paper rolls don't work as phone speakers.

    3. Το καρφί δεν θα σας βοηθήσει να βγάλετε τον φελλό από ένα μπουκάλι κρασί
    Υποτίθεται πως για να τραβήξετε ένα φελλό από ένα μπουκάλι, μπορείτε να σφίξτε ένα καρφί και να το τραβήξετε προς τα έξω, παίρνοντας μαζί τον φελλό. Το hack λειτουργεί μόνο αν έχετε πολλαπλά καρφιά στον φελλό, διαφορετικά πηγαίνετε να βρείτε ένα κανονικό ανοιχτήρι μπουκαλιών.

    κόλπο με καρφιά και φελλό

    4. Η αποθήκευση των μπαταριών στο ψυγείο δεν θα τις κάνει να διαρκούν περισσότερο.
    Λένε πως αν αποθηκεύσετε τις μπαταρίες σε ψυχρό χώρο, όπως το ψυγείο ή τον καταψύκτη, θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Είναι ψεύτικο γιατί οι ψυχρές θερμοκρασίες μπορούν να μειώσουν την διάρκεια ζωής των μπαταριών σας, καθώς η συμπύκνωση μπορεί να προκαλέσει διάβρωση ή βλάβη στη σφραγίδα.

    5. Δύο μισά από πλαστικά ποτήρια δεν θα ενισχύσουν τα ηχεία του laptop σας
    Αν τοποθετήσετε, λένε, δύο μισά από πλαστικά κυπελλάκια πάνω από το λάπτοπ σας, θα δημιουργήσετε ενίσχυση στον ήχο. Αυτό είναι ψευδές, γιατί τα πλαστικά κυπελλάκια δεν κάνουν τον ήχο να αναπηδήσει, παρά μόνο τον κρατάνε στο πληκτρολόγιό σας.

    9. Two halves of a plastic cup won't amplify your laptop speakers.

    6. Τα ούρα πάνω σε ένα τσίμπημα μέδουσας δεν θα μειώσει τον πόνο
    Πόσες φορές έχουμε ακούσει πως, αν ουρήσουμε στο τσίμπημα μέδουσας ενός φίλου ή πάνω μας, μπορεί να ανακουφιστεί ο πόνος που προκαλείται από το δηλητήριο. Αυτό είναι λανθασμένο γιατί τα ούρα μπορούν να προκαλέσουν περισσότερη βλάβη σε ένα τσίμπημα, καθώς μπορεί να επιδεινώσουν την περιοχή του τραύματος και να οδηγήσουν στην απελευθέρωση περισσότερου δηλητηρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξυπνα hacks για το φαγητό που θα σας εντυπωσιάσουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DIY: 26 πρωτότυπες ιδέες για να αξιοποιήσετε καθημερινά αντικείμενα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 33 έξυπνες ιδέες για την κουζίνα σας (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ