• LIFE&STYLE

    Δύο σπουδαίοι Έλληνες γιατροί στους «Φάρους» του COSMOTE HISTORY (video)


    O χειρουργός πολέμου που έχει βρεθεί στα πιο επικίνδυνα σημεία του πλανήτη και ο πρωτοπόρος Έλληνας παιδο-καρδιοχειρουργός, που χρησιμοποιεί το 3D printing, είναι τα πρόσωπα που φιλοξενεί το 6ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Φάροι», παραγωγής COSMOTE TV. Το νέο επεισόδιο προβάλλεται την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 23.00 στο COSMOTE HISTORY.

    Δείτε το trailer του επεισοδίου:

    Ο δρ. Χρήστος Γιάννου, χειρουργός πολέμου, γυρίζει τον κόσμο τα τελευταία 35 χρόνια, σώζοντας ζωές σε περιοχές που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, όπως το Αφγανιστάν, η Τσετσενία, το Ιράκ, το Λίβανο, η Λιβερία, η Σομαλία. Θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους χειρουργούς στην πολεμική ιατρική. Με σπουδές σε Αλγερία, Γαλλία και Αίγυπτο, ο δρ. Χρήστος Γιάννου έχει καταφέρει να δημιουργήσει νοσοκομεία εκστρατείας σε χώρες όπως το Σουδάν, η Αιθιοπία και η Σομαλία. Έχει υπάρξει ο μοναδικός γιατρός στο στρατόπεδο προσφύγων Shatila στην Βηρυτό, επικεφαλής ενός νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στην Τσετσενία, ενώ έχει διατελέσει επικεφαλής της χειρουργικής μονάδας του Ερυθρού Σταυρού. Σήμερα, εξακολουθεί να συνδράμει στις αποστολές του Οργανισμού, προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος χειρουργικής. Παράλληλα, ως ακαδημαϊκός, διδάσκει Ιατρική των Καταστροφών και Χειρουργική Τραύματος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    COSMOTE HISTORY
    Δρ. Γιώργος Σαρρής, παιδο-καρδιοχειρουργός

    Ο παιδο-καρδιοχειρουργός δρ. Γιώργος Σαρρής, έχοντας μία επιτυχημένη πορεία σε μεγάλα ιατρικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών, επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997, θέλοντας να προσφέρει στην πατρίδα του. Έκτοτε, μετρά περισσότερα από 8.000 περιστατικά εγχειρήσεων, κυρίως σε παιδιά. Μετά από πολλές έρευνες, o δρ. Γιώργος Σαρρής, εκτυπώνει τρισδιάστατες παιδικές καρδιές, ένα ακριβές αντίγραφο του πάσχοντος οργάνου. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να δει με ακρίβεια την ανατομία της καρδιάς, να εντοπίσει το πρόβλημα και να οργανώσει τα βήματα της επέμβασης. Ο γιατρός έχει ήδη παρουσιάσει σε διεθνή συνέδρια Καρδιοχειρουργικής την επαναστατική αυτή μέθοδο της τρισδιάστατης καρδιάς και έχει αποσπάσει ιδιαίτερα θετικές κριτικές. Άλλωστε, είναι γνωστός στη διεθνή καρδιοχειρουργική κοινότητα, από άλλες επιστημονικές εργασίες του, αλλά και από τη θητεία του ως καθηγητής καρδιοχειρουργικής παίδων και συγγενών καρδιοπαθειών στο Κλήβελαντ των ΗΠΑ, με σειρά ειδικεύσεων στο Χάρβαρντ, στο Στάνφορντ κ.ά.



    ΣΧΟΛΙΑ