• LIFE&STYLE

    Ν. Σεργιανόπουλος: Οι απίστευτες αποκαλύψεις, η περιουσία και τα φανταστικά σενάρια 11 χρόνια μετά το θάνατό του

    σεργιανοπουλος

    Νίκος Σεργιανόπουλος


    Ήταν 4 Ιουνίου του 2008, όταν ο αγαπημένος ηθοποιός, Νίκος Σεργιανόπουλος, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι. Έντεκα χρόνια έχουν περάσει από την υπόθεση δολοφονίας, που είχε συνταράξει το πανελλήνιο, καθώς επρόκειτο για ένα πρόσωπο της δημοσιότητας πολύ χαμηλών τόνων, που δεν απασχολούσε ποτέ με κάτι, πέρα από τα επαγγελματικά του. Πολλά ερωτήματα δημιουργήθηκαν μετά την αποτρόπαια δολοφονία του, μέσα στο σπίτι του, ορισμένα από τα οποία δεν απαντήθηκαν ποτέ. Ο δικηγόρος του ηθοποιού έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη, στην οποία αποκάλυψε σκοτεινά μυστικά του ηθοποιού, που σοκάρουν.

    Ο γνωστός δικηγόρος και συνήγορος της οικογένειας του ηθοποιού, Αλέξης Στεφανάκης, μίλησε στην κάμερα του Star, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης, αλλά και της προσωπικότητας του ηθοποιού, με τις φωτεινές, αλλά και τις σκοτεινές πλευρές της.

    Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος αποκάλυψε ότι, αμέσως μετά την άγρια δολοφονία, ο ένοχος για το θάνατο του ηθοποιού πήρε το κινητό τηλέφωνο του Ν. Σεργιανόπουλου και επικοινώνησε με τη γυναίκα του στη Γεωργία. O κ. Στεφανάκης, μάλιστα, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή δείχνει το ποιόν του δράστη, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό ήταν και το καθοριστικό στοιχείο για τη σύλληψή του.

    Μιλώντας για το χαρακτήρα του ηθοποιού, ο δικηγόρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ένα «αυτομαστίγωμα» εδώ. Έχουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος τα έχει όλα και ταυτόχρονα δεν αποδέχεται τον εαυτό του. Η προσωπική ζωή του Νίκου δεν εξηγείται με αυτό το βηματισμό, είναι πολύ βαθύτερο το θέμα και αφορά σε μια δική του διαδρομή, μια δική του αποδοχή και κατά πόσο ήταν αποδεκτός και οικογενειακά και σε όλο το κομμάτι αυτό. Είναι ένας τρόπος δικιάς του τιμωρίας. Το κομμάτι αυτό δεν έχει να κάνει με κομμάτια ηδονής ή ικανοποίησης, είναι πολύ βαθύτερο και έχει κομμάτι αυτομαστίγωσης και αυτοταπείνωσης».

    Το χρονικό του οικογενειακού δράματος

    Ο δικηγόρος μίλησε μάλιστα και για τη γενικότερη δυστυχία που βίωσε η οικογένεια του ηθοποιού, αφού έναν χρόνο μετά την δολοφονία του έφυγε από τη ζωή και η αδελφή του, νικημένη από τον καρκίνο. Στο θάνατο ακολούθησε τα παιδιά της η μητέρα της, λίγο καιρό μετά, στη συνέχεια έφυγε από τη ζωή και ο γαμπρός του Νίκου Σεργιανόπουλου και σύζυγος της αδελφής του.

    Στην ερώτηση για το αν στην τραγική εξέλιξη της οικογένειάς του συνέβαλε η απώλεια του ηθοποιού, ο δικηγόρος δήλωσε σίγουρος γι’ αυτό. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Ήταν τρομερά ισχυρός ο δεσμός που είχε με την αδερφή του. Το δράμα αυτής της οικογένειας είναι ανεπανάληπτο. Σε κάθε διαδρομή αυτής της περιόδου πέθαινε ένας άνθρωπος της οικογενείας. Ουσιαστικά δεν έχουμε ένα θάνατο, που ήταν ο Νίκος. Ο άνθρωπος αυτός δεν σκότωσε εκείνη τη στιγμή το Νίκο, σκότωσε τέσσερις ανθρώπους».

    Η περιουσία του Ν. Σεργιανόπουλου

    Αναφορικά με το τι απέγιναν τα περιουσιακά στοιχεία του ηθοποιού, μετά το θάνατό του, αυτά πέρασαν στη μητέρα του Νίκου Σεργιανόπουλου. Μετά το θάνατο της γυναίκας, η περιουσία του ηθοποιού πέρασε στα ανίψια του και παιδιά της αδελφής του. Η περιουσία του περιελάμβανε δύο βασικά στοιχεία: Το ρετιρέ του στο Παγκράτι, όπου βρέθηκε δολοφονημένος, καθώς και ένα σκάφος.

    Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει παλιότερα ο ανιψιός του ηθοποιού, Γιώργος, που είναι σήμερα γιατρός, είχε αναφερθεί στα περιουσιακά στοιχεία που κληρονόμησε, αλλά και στο τι σκόπευε ο ίδιος να κάνει με αυτά. Όπως είπε ο Γιώργος, αποφάσισε να πουλήσει το σκάφος, επειδή δεν μπορούσε να το συντηρήσει, καθώς τα έξοδα ήταν μεγάλα. «Ο Νίκος μου είχε αφήσει το σκάφος του και το διαμέρισμα. Καταλαβαίνεις ότι εγώ είχα να τελειώσω τις σπουδές μου, έπρεπε να κάνω τη καρδιά μου «πέτρα» και να συνεχίσω. Ήταν άλλωστε και το όνειρο του θείου μου και κυρίως των γονιών μου να σπουδάσω και να γίνω γιατρός. Το έκανα» είχε αναφέρει ο Γιώργος. «Με το σπίτι δεν μπορώ να κάνω το ίδιο. Για την ακρίβεια δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να κάνω τίποτα. Να το νοικιάσω; Ποιος νομίζεις ότι θα μείνει εκεί; Να το πουλήσω; Ούτε για αστείο όμως δεν το σκέφτομαι αυτό, είναι η ίδια η ζωή του μέσα εκεί» είχε πει στην ίδια συνέντευξη.

    Τα φανταστικά σενάρια και η…περίεργη αύρα του σπιτιού

    Αναφορικά με το σπίτι του ηθοποιού, διάφορες περίεργες ιστορίες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας κατά καιρούς, με τους γείτονες των διπλανών σπιτιών να κάνουν λόγο για μια παράξενη αύρα και περίεργα φαινόμενα. Συγκεκριμένα, ένας γείτονας είχε δηλώσει παλαιότερα ότι «Κάθε νύχτα σχεδόν, ακούγονται φωνές, περίεργα τριξίματα, ακόμη και ουρλιαχτά» λέει γείτονας, ενώ κάποιος άλλος υποστήριξε ότι «η αύρα του νεκρού εξακολουθεί να τριγυρνά στο σπίτι, καθώς εκεί μέσα κρύβεται πολύς πόνος και πολλά αναπάντητα γιατί».

    Ο δικηγόρος πάντως της οικογένειας, που ήξερε καλά τον ηθοποιό, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη κατέληξε, στην αναδρομή του στη ζωή του ηθοποιού: «Η πραγματικότητα του Νίκου ήταν μια φωτεινή πραγματικότητα, η εσωτερική του πραγματικότητα ήταν πολύ σκοτεινή. Θέλω όλοι έτσι να τον θυμόμαστε, σαν έναν άνθρωπο που άξιζε όλη αυτή την αγάπη. Ήταν ένας άνθρωπος που βοηθούσε πάρα πολύ κόσμο, χωρίς ποτέ να επιδιώκει να μαθευτεί αυτό, ένας άνθρωπος που είχε πάρα πολύ καλές πλευρές και ένας άνθρωπος που δυστυχώς βασανιζόταν από τις δικές του ερινύες».



    ΣΧΟΛΙΑ