• LIFE&STYLE

    Είναι μόλις 13 ετών και ο νεότερος πολιτικός στον κόσμο (Video)

    • NewsRoom


    Aκόμα και μικρά παιδιά χρησιμοποιούνται από τους πολιτικούς προκειμένου να μαζέψουν ψήφους. Στην Ελλάδα πρώτη φορά το έκαναν οι διαφημιστές την δεκαετία του ’80 όταν ένα μικρό κοριτσάκι (σήμερα είναι πάνω από 25 ετών) πλησίασε τον τότε ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου και του προσέφερε μία ανθοδέσμη. Το κοριτσάκι αυτό στη συνέχεια έγινε “σημαία” για το συγκεκριμένο κόμμα.

    Στις ΗΠΑ ο  CJ Pearson είναι μόλις 13 ετών και  έγινε διάσημος στο διαδίκτυο μετά από συμμετοχή του σε βίντεο στο YouTube για την καμπάνια του υποψήφιου προέδρου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Ted CruzΣτο συγκεκριμένο βίντεο ο 13χρονος επικρίνει τον πρόεδρο Ομπάμα για την ελλειπή του ενασχόλησή με τα θέματα που απασχολούν τη νεολαία.

    Πώς όμως έγινε η επιλογή του Pearson για την καμπάνια;

    Ο Pearson, ως εκκολαπτόμενος πολιτικός, ήταν ο ηγέτης μιας ομάδας εφήβων που υποστηρίζονταν από τον υποψήφιο, οι οποίοι συμμετείχαν στην προεκλογική του εκστρατεία και επισήμως.

    Ωστόσο, πρόσφατα ο νεαρός κατηγορήθηκε ότι με ψεύτικο screenshot κατηγόρησε τον πρόεδρο Ομπάμα ότι τον είχε μπλοκάρει και δεν μπορούσε να παρακολουθεί τον λογαριασμό στο Twitter του προέδρου. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου απάντησε στην κατηγορία, λέγοντας ότι ο πρόεδρος δεν αποκλείει ποτέ κανέναν να παρακολουθεί το Twitter του, όπως ανέφερε η Washington Post.

    Όμως η ζωή του Pearson Insider παρ’ όλη τη δημοσιότητα, δεν κυλά αρμονικά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο νεαρός “Θέλω την ελευθερία μου πίσω”. “Νομίζω ότι είναι αστείο, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις όταν είσαι μέρος μιας προεκλογικής εκστρατείας που μπορούν να κάνουν οι άλλοι άνθρωποι. ”.

    Εκπρόσωπος του Ted Cruz ανέφερε ότι “Ο CJ έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του και θα αποτελέσει μια σημαντική φωνή για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα”

    Ο Cruz παραμένει ακόμα επιλογή του Pearson για τις εκλογές του 2016 και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “Νομίζω ότι ο Τed Cruz είναι σίγουρα ο τύπος μου. Και νομίζω ότι είναι σίγουρα αυτό που χρειάζεται η Αμερική για να γίνει και πάλι μεγάλη”.

    https://www.youtube.com/watch?v=D9XdNTGksXU



    ΣΧΟΛΙΑ