• LIFE&STYLE

    Μοντέλο με προσθετικό μέλος διαφημίζει τα Nikes για την Nordstrom


    Το μοντέλο που έχασε το πόδι της λόγω συνδρόμου τοξικού σοκ, κάνει τώρα το μοντέλο της «Nike» για την «Nordstrom»

    Η Lauren Wasser, που έγινε πρωτοσέλιδο το καλοκαίρι όταν μήνυσε την εταιρεία ταμπόν «Kotex» μετά που έχασε το πόδι της, είναι πίσω στο προσκήνιο. Από τότε που ακρωτηριάστηκε στο δεξί της πόδι το 2012 από το σύνδρομο τοξικού σοκ – λέει ότι μολύνθηκε από τη χρήση ταμπόν – η Wasser έκανε το μοντέλο κυρίως για τη φωτογράφο-φίλη της, την Jennifer Rovero.

    Όμως, νωρίτερα αυτό το μήνα, η Wasser, 28 χρονών, έκανε το ντεμπούτο της με ένα νέο σύνολο φωτογραφιών σε 19.000 οπαδούς της στο «Instagram»: Μια διαφημιστική καμπάνια στον εορταστικό ετήσιο κατάλογο της «Nordstrom».

    Στις εικόνες, παρουσιάζει μερικά κομμάτια από τη δημοφιλή αθλητική σειρά, μαζί με ένα ζευγάρι Nikes, τα οποία δείχνουν με υπερηφάνεια το προσθετικό μέλος της.

    «Η πρώτη μου πραγματική δουλειά πίσω στο παιχνίδι του modeling», λέει η λεζάντα στην πρώτη εικόνα.  «Σε δυσπιστία πολλών για την επιλογή της «Nordstrom».

    Σε μια νέα συνέντευξη στο «Vice», το οποίο ανέβασε αρχικά την ιστορία της Wasser στο διαδίκτυο τον Ιούνιο, η Wasser αποκαλύπτει ότι πάλευε με την κατάθλιψη μετά τον ακρωτηριασμό, νομίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να κάνει το μοντέλο.

    model

    «Είχα απογοητευτεί εντελώς και σκεφτόμουν ότι η ζωή μου είχε τελειώσει», είπε στο «Vice». «Δεν θα ξαναγίνω αποδεκτή, δεν θα μπορώ να κάνω το μοντέλο ξανά. Κανείς δεν θα με βλέπει το ίδιο».

    Ήταν πραγματικά η «photo therapy», όπως η ίδια την αποκαλεί, που περιείχε φωτογραφίες τις οποίες τράβαγε τακτικά η φίλη της, που την βοήθησαν. «Εγώ της φερόμουν πολύ σκληρά γιατί ήμουν θυμωμένη, αλλά μόλις μου έδειξε τις φωτογραφίες, είδα τον εαυτό μου μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό φως», είπε στο «Vice».

    Κερδίζοντας επαγγελματικές δουλειές μπορεί να βοηθήσει στη θεραπευτική διαδικασία – και η «Nordstrom», γνωστή για την ανάδειξη των μοντέλων με ποικίλες αναπηρίες, είναι ένα μεγάλο εμπορικό σήμα για να το κάνει. Τον Ιούλιο του 2014 το κατάστημα λιανικής περιέλαβε τέσσερα άτομα, όλα με διαφορετικές αναπηρίες, στον επετειακό κατάλογο πωλήσεων: την Emilia Taguchi, 7 χρονών, η οποία έχει σύνδρομο Down. Την Jillian Mercado, η οποία χρησιμοποιεί αναπηρική καρέκλα. Τον Alex Minsky, έναν πρώην πεζοναύτης που έχει προσθετικό πόδι.  Και την Shaholly Ayers, η οποία γεννήθηκε χωρίς το δεξί της χέρι κάτω από τον αγκώνα.

    Στη νέα φωτογράφηση της Wasser, δεν ξεχώρισε για το σώμα της. Μάλλον, συμπεριλήφθηκε δίπλα σε μοντέλα που δεν έχουν καμία αναπηρία. Αυτό το είδος εκπροσώπησης είναι σημαντικό σε έναν κόσμο όπου αναπηρίες μπορούν να ωραιοποιηθούν με σκληρότητα: Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Kylie Jenner πήρε τις πιο θερμές ευχές από ανθρώπους που έχουν πραγματικές αναπηρίες, όταν φωτογραφήθηκε σε μια αναπηρική καρέκλα για το εξώφυλλο του περιοδικού «Interview».

    Στην πραγματικότητα, η Wasser φωτογραφήθηκε για την ανατροπή της πραγματικής ζωής της:

    Με το να γυρίσει πάλι πίσω στη δουλειά που αγαπά η Wasser αποδεικνύει ακόμα περισσότερο ότι η απώλεια ενός άκρου δεν θα σε σταματήσει από την επίτευξη των ονείρων σου, και την αγάπη προς τον εαυτό σου. Όπως είπε στο «Vice»: «Νομίζω ότι τώρα είμαι πιο όμορφη από ό,τι ήμουν ποτέ, μέσα κι έξω».



    ΣΧΟΛΙΑ