• LIFE&STYLE

    Μέγκαν Μαρκλ – πρίγκιπας Χάρι: Πρόσωπο- έκπληξη βάζει «φρένο» στα σχέδιά τους

    • NewsRoom
    Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

    Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ


    Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, παρ’ ότι έτσι θέλουν να δείχνουν φαίνεται ότι δεν έχουν και τον απόλυτο έλεγχο των χειρισμών του Megxit

    Στην προσπάθειά τους να αποχωρήσουν από το στενό πυρήνα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι είδαν αρκετές…τρικλοποδιές να έρχονται στο δρόμο τους. Η βασίλισσα Ελισάβετ συμφώνησε το πριγκιπικό ζευγάρι να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, υπό τους σκληρούς όρους, ωστόσο, ότι δεν θα χρησιμοποιούν τους βασιλικούς τους τίτλους, αλλά και ότι θα επιστρέψουν στον βρετανικό λαό τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του σπιτιού που διέμεναν ως παντρεμένοι, του Φρόγκμορ Κότατζ.

    Το νέο μέτωπο

    Τώρα, ένα ακόμη μέτωπο έχουν να αντιμετωπίσουν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, καθώς μπλόκο στην προσπάθειά τους να κατοχυρώσουν το brand Sussex Royal φαίνεται ότι προσπαθεί να βάλει ένας γιατρός από την Αυστραλία. Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο Αυστραλός γιατρός υπέβαλε καταγγελία εναντίον των Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι, που αφορά στην προσπάθεια του πριγκιπικού ζευγαριού να διατηρήσει και να κατοχυρώσει, μάλιστα, την επίσημη ονομασία που διατηρεί και στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτό το brand, Μαρκλ και Χάρι υπολόγιζαν, μάλιστα, να ξεκινήσουν το φιλανθρωπικό τους ίδρυμα, έχοντας ως απώτερο σκοπό να πωλούν τα πάντα με το όνομα αυτό, από στυλό μέχρι ρούχα και καπέλα.

    Και ενώ οι διαπραγματεύσεις του ζευγαριού με την βασίλισσα Ελισάβετ για τον τρόπο που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω όνομα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, το ζευγάρι βρίσκεται αντιμέτωπο και με επιπλέον καθυστερήσεις, αλλά και με μια πιθανή δικαστική διαμάχη. Στο ζήτημα της αξιοποίησης της ονομασίας φαίνεται ότι θα εμπλακεί και ένας γιατρός, που υπέβαλε νομική αντίθεση στο εμπορικό σήμα.

    Τα έγγραφα από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας δείχνουν πως η επίσημη «ειδοποίηση για απειλητική καταγγελία» έγινε την Τρίτη.

    Όπως γίνεται γνωστό, υπάρχει μια περίοδος αντίδρασης μετά την καταχώρηση οποιουδήποτε εμπορικού σήματος, όπου όποιος αντιτίθεται στην χρήση του, επιτρέπεται να υποβάλει καταγγελία, η οποία επεκτείνει το χρονικό διάστημα πριν από την χρήση του εμπορικού σήματος. Η περίοδος αντίδρασης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έχει παραταθεί πλέον μέχρι τις 20 Μαρτίου τουλάχιστον, ενώ αρχικά θα έληγε στις 20 Φεβρουαρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το διάσημο βασιλικό ζευγάρι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι τότε το εμπορικό σήμα.

    Πίσω από την καταγγελία βρίσκεται ο Μπέντζαμιν Γουόρτσεστερ από την Βικτόρια της Αυστραλίας, που σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και, σύμφωνα με πληροφορίες, εργάστηκε ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας μεταξύ 2011 και 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι, προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που κατέθεσε την ένσταση.

    Πολλά χρήματα από την χρήση του brand

    Σημειώνεται πως η εμπορική ονομασία του βασιλικού ονόματος Sussex θα επέτρεπε στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ να πουλήσουν αντικείμενα που θα ενίσχυαν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από το να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι. Σύμφωνα με ειδικούς, η χρήση του εμπορικού σήματος μπορεί να τους αποφέρει πολλά χρήματα.

    Ο Δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ζουν επί του παρόντος στον Καναδά, σε μια πολυτελή βίλα αξίας 14,1 εκατομμυρίων δολαρίων, σχεδιάζοντας, πίσω από τις κλειστές πόρτες, τα επόμενα βήματά τους.



    ΣΧΟΛΙΑ