• LIFE&STYLE

    Μέγκαν και Χάρι: Ανταλλάσσουν πυρά με το παλάτι – «Έχασαν κάθε προοπτική, θα έπρεπε να είναι πιο ευγενικοί»

    • NewsRoom


    Νέα καρφιά ρίχνει το παλάτι στο βασιλικό ζεύγος

    Ως λογικό επακόλουθο της απόφασης της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι να μην αποτελούν πλέον ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας αντιμετωπίστηκε από το παλάτι η απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ να απαγορεύσει στο ζευγάρι να χρησιμοποιεί τον τίτλο «Sussex Royal» Σχολιάζοντας την απόφαση της βασίλισσας, ένας άνθρωπος από το παλάτι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχασαν όλες τις προοπτικές».

    Σημειώνεται ότι η απόφαση για την χρήση ή μη του τίτλου «Sussex Royal» από τους Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι δεν ήταν μία απλή διαδικασία, αλλά προέκυψε έπειτα από πολύπλοκες συνομιλίες με ανώτερους υπαλλήλους του παλατιού, οι οποίοι συμφώνησαν ότι δεν είναι δυνατή η χρήση του όρου από την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι.

    Την Παρασκευή, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι ανακοινώθηκε ότι θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον όρο Sussex Royal όταν αποχωρήσουν και επίσημα από το παλάτι, στις 31 Μαρτίου.

    Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι δυσαρέστησε ιδιαίτερα το πριγκιπικό ζευγάρι, το οποίο, λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, μέσω της προσεκτικά διατυπωμένης δήλωσης του παλατιού του Μπάκιγχαμ, εξέδωσε ανακοίνωση 1,114 λέξεων στην προσωπική του ιστοσελίδα, εκτοξεύοντας βέλη προς τη βασίλισσα Ελισάβετ.

    Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ζευγαριού ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ενώ δεν υπάρχει καμία δικαιοδοσία από το Γραφείο της Μοναρχίας στη χρήση του όρου «Royal» πέραν της χώρας, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το «Sussex Royal» ή κάποια παραλλαγή με τον όρο «Royal» σε καμία δράση τους στην Βρετανία ή αλλού, όταν ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος».

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, διατυπώθηκε το συμπέρασμα ότι ήταν τόσο ηθικά, όσο και νομικά αδύνατο να κυκλοφορήσουν ως βασιλείς, ενώ επιδιώκουν εμπορικά συμφέροντα μετά το Megxit. Στο πιο προκλητικό απόσπασμα της δήλωσής τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας, ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρχε τίποτα που να τους εμποδίζει να χρησιμοποιούν τη λέξη «Royal» στο εξωτερικό, αλλά απλώς επέλεξαν να μην το κάνουν.

    Όπως σχολιάζει η εφημερίδα παρακάτω, το παλάτι δεν εκπλήσσεται πια από τις ενέργειες της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, ωστόσο δηλώνει πραγματικά εξαντλημένο από τις εξελίξεις.

    Κάποιοι άνθρωποι του παλατιού, μάλιστα, περιέγραψαν ως «άχρηστα» τα λόγια του ζευγαριού, τόσο για τη δημόσια εικόνα, όσο και για τις οικογενειακές τους σχέσεις.

    Ειδικότερα, άνθρωπος μέσα από το παλάτι, που δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε στη Mail ότι το ζευγάρι φάνηκε να «έχει χάσει κάθε προοπτική». «Ήταν η απόφασή τους να το κάνουν αυτό και η οικογένεια προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για να τους διευκολύνει», ανέφερε η πηγή. «Αλλά απαιτεί αναπόφευκτα θυσίες και από τις δύο πλευρές και οι Sussexes πρέπει να είναι μάλλον πιο ευγενικοί», πρόσθεσε. «Η αποκοπή από το περιθώριο δεν βοηθά κανέναν», τόνισε.

    Παράλληλα, εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά τόνισε ότι έχουν εκδοθεί αρκετές δηλώσεις από τότε που το ζευγάρι αποφάσισε να εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα. Μάλιστα, ορισμένες από τις δηλώσεις έγιναν από τη βασίλισσα, η οποία εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι.



    ΣΧΟΛΙΑ