LIFE&STYLE

Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δυο διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία «Τhe Sounds of a Dream»

  • Αθηνά Λαρδή


Το mononews.gr και το Μέγαρο Μουσικής σας προσκαλούν το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 21.00 μ.μ. να απολαύσετε μια μοναδική συναυλία.

Ένα ονειρικό τοπίο γεμάτο χρώματα, εικόνες και ήχους «ζωγραφίζει» στον φιλόξενο χώρο του Υποσκήνιου Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη ο Μάνος Κιτσικόπουλος, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 9:00 το βράδυ. Ο βραβευμένος πιανίστας, μέσα από την οπτικοακουστική συναυλία «The Sounds of a Dream» [«Οι ήχοι ενός ονείρου»] με πρωταγωνιστή το πιάνο, δημιουργεί, πάντα σε αυτοσχεδιαστική διάθεση, έναν πολυσυλλεκτικό μουσικό καμβά, στον οποίο συνυπάρχουν αρμονικά τα Παιδικά τραγούδια του Τσικ Κορήα με πιανιστικά κομμάτια του Ερίκ Σατί, και το Norwegian Wood των Μπητλς (σε διασκευή του Μ. Κιτσικόπουλου) με τη Σονάτα για πιάνο, έργο 26 του Σάμιουελ Μπάρμπερ, μια ιδιαίτερα απαιτητική σύνθεση που σπάνια παρουσιάζεται στην Ελλάδα.

O Μάνος Κιτσικόπουλος…

… σπούδασε πιάνο με τους Μαξ και Γιάννη Χάλλεκερ, ανώτερα θεωρητικά με τον Αλέξανδρο Διονάτο και Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια φοίτησε,

με υποτροφία των ιδρυμάτων Ωνάση, Athena Scholarship και Life Action Trust, στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου με την Joanna MacGregor, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μaster of Arts) αποσπώντας τον τιμητικό τίτλο DipRam Award, την υψηλότερη διάκριση της Ακαδημίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε το Dorothy Briant Award (2012,2013) και το LIoyd Hartley Prize (2013). Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες όπως η Janáček Philharmonic, Royal Academy Big Band, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ενώ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις και ρεσιτάλ σε Ελλάδα, Αγγλία,Tσεχία και Γερμανία. Τον Δεκέμβριο του 2016 του απονεμήθηκε το βραβείο «Ελένης Τ. Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών. Πρόσφατα έδωσε ρεσιτάλ στο Τρίτο Πρόγραμμα που μεταδόθηκε ζωντανά στο πλαίσιο του κύκλου «Τρίτη και 3 στο Τρίτο» και ανέλαβε για πρώτη φορά τον ρόλο του ενορχηστρωτή σε κύκλο τραγουδιών από τον δίσκο «Αλληλουχία» της συνθέτριας Μάρθας Μεναχέμ, βασισμένο σε έλληνες ποιητές (Καβάφης, Λαπαθιώτης, Τριπολίτης, Γκανάς). Παράλληλα με τις κλασικές του σπουδές, έχει ασχοληθεί με πολλά διαφορετικά μουσικά στιλ αλλά και με τον αυτοσχεδιασμό. Το 2017 ολοκλήρωσε το απαιτητικό πρόγραμμα Artist Diploma in Piano Performance (Level 8 Doctorate) στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Πέρυσι συμμετείχε στη μουσικοθεατρική παράσταση του ΜΜΑ «Allegria opus 147 Ντμίτρι Σοστακόβιτς – Το τελευταίο μάθημα» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Το πρόγραμμα

Chick Corea ― Παιδικά τραγούδια (επιλογή από τη συλλογή Children’s Songs)

Éric Satie ― Επιλογές από τις πιανιστικές συλλογές: Γυμνοπαιδίες, Sports et Divertissements, Véritables préludes flasques (pour un chien)

Στάθης Άννινος ― Unconscious

Μάνος Κιτσικόπουλος ― The Kiss

The Beatles ― Norwegian Wood (διασκευή Μάνος Κιτσικόπουλος)

Samuel Barber ― Σονάτα για πιάνο, έργο 26

Νικητές είναι οι Μαγδαληνή Δαμουλιάνου και Μαρία Πουλάκη.

Οι νικητές θα παραλάβουν την πρόσκλησή τους, 40’ πριν την έναρξη της παράσταση, αναφέροντας το όνομά τους και το mononews.gr.ΣΧΟΛΙΑ