• LIFE&STYLE

    Η μεγαλύτερη απειλή στο γραφείο είναι μακιγιαρισμένη!

    • NewsRoom


    Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσες ώρες δουλεύετε συνολικά την εβδομάδα και αν η δουλειά σταματάει όταν φεύγετε από το γραφείο σας ή μήπως συνεχίζει ακόμη και όταν κλείνετε την πόρτα του σπιτιού σας; Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε εργαστεί και από το σπίτι παρόλο που έχουμε κλείσει το 8ωρο (σχήμα λόγου τώρα) στο γραφείο και είναι πράγματι αλήθεια πως κάποιες φορές το κάναμε με κέφι και όρεξη ενώ κάποιες άλλες με βαριά καρδιά!

    Είναι άλλωστε πλέον γεγονός πως με την εισβολή του internet και των υπολογιστών, των tablet και των έξυπνων κινητών στη ζωή μας, η δουλειά στο σπίτι είναι δεδομένη και ενδεχομένως λίγο πιο εύκολη. Κατά πόσο όμως αυτό είναι καλό, είναι άλλο θέμα, καθώς πλέον σχεδόν καμία ώρα της ημέρας, έως ότου κοιμηθούμε,  δεν παύουμε να εργαζόμαστε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο!

    Πρόκειται άραγε για εργασιομανία ή μήπως μία μακιγιαρισμένη αφοσίωση; Γιατί εκεί που τελειώνει η εργατικότητα και το φιλότιμο, αρχίζει το σύνδρομο του workaholic!

    Περισσότερο κακό, παρά καλό!

    Μελέτες έχουν δείξει πως ο υπερβολικός φόρτος εργασίας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην εκάστοτε επιχείρηση. Εδώ τίθεται ξεκάθαρα το εξής ερώτημα: ένας εργαζόμενος που διαρκώς βρίσκεται σε επιφυλακή είναι πιο αποδοτικός ή απλά οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στα όρια του burnout;

    Τα προβλήματα υγείας

    Σύμφωνα πάλι με μελέτες όσοι εργάζονται περισσότερο έχουν την τάση να πίνουν λιγάκι παραπάνω, να παθαίνουν κατάθλιψη, ενώ επίσης ακροβατούν σε μία λεπτή γραμμή μεταξύ υπερβολικής εργασίας και αρρώστιας! Και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το ότι οι πιο εργασιομανείς και αγχώδεις άνθρωποι πάσχουν συχνά από διαβήτη και καρδιακά νοσήματα.

    tumblr_kz1i2lmVFf1qzucn6

    Οι κουρασμένοι εργαζόμενοι δεν αποδίδουν στη δουλειά τους

    Οι υπάλληλοι εταιρειών που δουλεύουν περισσότερες ώρες δεν είναι πάντοτε περισσότερο αποδοτικοί από άλλους που έχουν λιγότερες ώρες εργασίας. Οι ομάδες που δουλεύουν περισσότερο σταδιακά γίνονται όλο και πιο αναποτελεσματικές, κάτι που στην τελική επηρεάζει και τις επιχειρήσεις.

    Η υπερβολική εργασία δεν φαίνεται

    “Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά στην αποδοτικότητα ανάμεσα σε εκείνους που εργάζονται περισσότερο από αυτούς που εργάζονται λιγότερο!”, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας έρευνας που πραγματοποίησε το Boston University.

    Κοντολογίς, η υπερβολική εργασία, περισσότερο κουράζει τον υπάλληλο και τον οδηγεί σε μη παραγωγικά επίπεδα. Εκείνο που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και να το εφαρμόσουμε είναι πως “κάθε δουλειά που σε “συνοδεύει” στα απογεύματά σου, τα Σαββατοκύριακά σου αλλά και τις διακοπές σου … απλά μπορεί να περιμένει!” Η ζωή όμως όχι!

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η δουλειά σου σε κάνει μίζερο και δεν το παραδέχεσαι! 10 καμπανάκια κινδύνου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Instagram το νέο business “όπλο”! 11 επιχειρηματικοί κολοσσοί μας το αποδεικνύουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δουλειά στη Βρετανία; Αυτές είναι οι 9 ξένες γλώσσες-διαβατήρια για παχυλούς μισθούς

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ