• sports

    Μεγάλη επιτυχία για τον Αντετοκούνμπο – Στη λίστα του «TIME» με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2020

    • NewsRoom

    Μάγεψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο


    Μια ακόμη διάκριση «βρήκε» τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή-μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο, λίγα 24ωρα μετά την back-to-back ανάδειξή του ως κορυφαίου αθλητή στο NBA.

    Συγκεκριμένα ο NBA MVP 2020 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού «TIME», με τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες για το 2020.

    Μάλιστα το κείμενο για τον Greek Freak υπογράφει ένας ζωντανός θρύλος του NBA και κάτοχος 6 βραβείων MVP, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο οποίος μεταξύ άλλων κάνει εκτενή αναφορά στην απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς για να μην κατέβουν στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των play offs με τους Ορλάντο Μάτζικ.

    «Κάθε γενιά έχει έναν αθλητή που έχει τα στοιχεία που όλοι ευχόμασταν να έχουμε: Αφοσίωση, συγκέντρωση, σπουδαία αθλητικά προσόντα και χάρη υπό πίεση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μόλις κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο MVP, έχει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Με το να τον παρακολουθείς να παίζει δεν βλέπεις μόνο αυτό που υπάρχει, αλλά και αυτό που είναι πιθανό. Υπάρχει μία μυστική ποιότητα που κάνει τις καρδιές των φιλάθλων να πηγαίνουν πιο γρήγορα όταν βλέπουν έναν άνθρωπο να μπαίνει στο γήπεδο. Ο αληθινός ήρωας του αθλητισμού κάνει τα κόκκαλά μας να τρέμουν, το δέρμα μας να ταράζεται περιμένοντας να δει το μεγαλείο του» γράφει ο πρώην παίκτης των Μπακς και των Λέικερς.

    «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Γιάννης θα διευρύνει τα ρεκόρ που κρατάει – ήδη έχει το υψηλότερο PER (Player Efficiency Rating) για μία σεζόν, το οποίο συμπεριλαμβάνει τα στατιστικά όλων των παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ – πιθανότατα σε πολύ μεγαλύτερα ύψη από αυτά που θα μπορούν να φτάσουν οι επόμενες γενιές», επισημαίνει ο Καρίμ Αμπντουλ Τζαμπάρ.

    Στη φετινή λίστα εκτός από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο συναντάμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαίχ Μπολσονάρου, την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την ηθοποιό Σελένα Γκόμεζ, τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, την υποψήφια αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, τον κορυφαίο Αμερικανό επιδημιολόγο Άντονι Φάουτσι, την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και άλλους.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ