array(0) {
}
        
    
Menu
-0.24%
Τζίρος: 33.19 εκατ.

Πληρώθηκε η προκαταβολή του φετινού επιδόματος θέρμανσης- Πάνω από 1,1 εκατ οι δικαιούχοι

Media

Βολές ΕΣΗΕΑ κατά Κανάκη: Φτηνή εργαλειοποίηση από χιουμορίστες τηλεπερσόνες

Αντώνης Κανάκης
Comments

Θέση δημόσια πήρε η ΕΣΗΕΑ επί του ζητήματος της κόντρας που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα» Αντώνη Κανάκη, που επέκρινε την στάση του πρώτου σχετικά με την υποστήριξη των δηλώσεων του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε.

Χωρίς να αναφέρει ονόματα, αλλά «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένους παρουσιαστές, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

1

«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

Υπενθυμίζεται, πως την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν τα όσα είπε για το πρόσωπό του ο Αντώνης Κανάκης από τους «Ράδιο Αρβύλα» με αφορμή το γεγονός ότι υπερασπίστηκε δήλωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε.

Σε κείμενό του που ανήρτησε στο Facebook το πρωί της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά θυμίζει, μεταξύ άλλων, για τον Αντώνη Κανάκη ότι «είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι “δεν το είχε καταλάβει”» αναφερόμενος στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και τα εκδικητικά revenge porn βίντεο που είχε αναρτήσει.

«Αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον κ. Άρη Πορτοσάλτε και σε εμένα» συνεχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σωρεία ελέγχων σε καφέ και νυχτερινά κέντρα της Αθήνας – 14 παραβάσεις και πρόστιμα 19.600 ευρώ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε ισχύ η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τα αγροτεμάχια – Ποια αφορά
Απίστευτο! Άφησε Lamborghini 300.000 ευρώ σε στάση λεωφορείου για να γλιτώσει το αλκοτέστ 
Θλίψη στον κόσμο των videogames: Πέθανε ο συνδημιουργός του Call of Duty, Βινς Ζαμπέλα, σε τρομακτικό δυστύχημα με τη Ferrari του (βίντεο)
ΕΛ.ΑΣ.: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε έξοδο Χριστουγέννων από εθνικές οδούς που έχουν εμπόδια – Πού υπάρχουν αυτή τη στιγμή μπλόκα και εκτροπές
Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα και ανοίγουν λωρίδες κυκλοφορίας για τους εκδρομείς – Κλειστή η Περιμετρική της Πάτρας
Καιρός: Χριστούγεννα με βροχές και καταιγίδες
Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα που «ρήμαξε» το Λιγνιτικό Κέντρο ΔΕΗ Μεγαλόπολης – Πάνω από 400.000 ευρώ η λεία
Λαϊκές αγορές: Πώς θα λειτουργήσουν εν όψη των Χριστουγέννων
Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2026 – Τα κύρια έργα που περιλαμβάνει