array(0) {
}
        
    
Menu
-0.34%
Τζίρος: 118.20 εκατ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Γιατί η μετοχή κάνει ράλι και πού οφείλονται τα νέα υψηλά 25 ετών

Media

Βολές ΕΣΗΕΑ κατά Κανάκη: Φτηνή εργαλειοποίηση από χιουμορίστες τηλεπερσόνες

Αντώνης Κανάκης
Comments

Θέση δημόσια πήρε η ΕΣΗΕΑ επί του ζητήματος της κόντρας που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα» Αντώνη Κανάκη, που επέκρινε την στάση του πρώτου σχετικά με την υποστήριξη των δηλώσεων του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε.

Χωρίς να αναφέρει ονόματα, αλλά «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένους παρουσιαστές, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

1

«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

Υπενθυμίζεται, πως την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν τα όσα είπε για το πρόσωπό του ο Αντώνης Κανάκης από τους «Ράδιο Αρβύλα» με αφορμή το γεγονός ότι υπερασπίστηκε δήλωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε.

Σε κείμενό του που ανήρτησε στο Facebook το πρωί της Τρίτης ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά θυμίζει, μεταξύ άλλων, για τον Αντώνη Κανάκη ότι «είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι “δεν το είχε καταλάβει”» αναφερόμενος στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και τα εκδικητικά revenge porn βίντεο που είχε αναρτήσει.

«Αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον κ. Άρη Πορτοσάλτε και σε εμένα» συνεχίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεδίον του Άρεως: Ανοίγει την Παρασκευή το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Περιφέρειας Αττικής
Ο γιος του Ανδρέα Λοβέρδου συνελήφθη μετά από καταδίωξη – «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς
Πολιτική Προστασία: Σε «κόκκινο συναγερμό» καθώς συνεχίζει την επέλαση η κακοκαιρία ADEL
Η Ολλανδία αγοράζει 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones
Νέα Ερυθραία: Συνελήφθη γιος γνωστού πολιτικού μετά από περιπετειώδη καταδίωξη – Βίντεο ντοκουμέντο
Αθήνα: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος
ΡΑΑΕΥ: Θετικά εισηγήθηκε την κήρυξη καθεστώτος έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας σε Αττική και Μεγανήσι
Υπόθεση Novartis: «Το εκδικητικό και Καθοδηγούμενο Σύστημα εκδικείται τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» λέει ο «Μάξιμος Σαράφης»
Δήμος Θεσσαλονίκης: Εντός του πρώτου 4μήνου του 2026 ο διαγωνισμός για το ξύλινο ντεκ στην Παλαιά Παραλία
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου για τις συλλογικές συμβάσεις: Πρώτο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, απαιτείται συνέχεια