• η αριστερή μετάγγιση στον ΣΚΑΪ

    Media

    Το deal Ιβάν – Κοκλώνη, το συμβόλαιο της Μενεγάκη, το «διαζύγιο» Ακρίτα με Κυριακού και τι συμβαίνει με τη Φαίη Σκορδά

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Όλο και πιο κοντά Ιβάν Σαββίδης και Νίκος Κοκλώνης, ποια νέα εμπόδια μπαίνουν, ποια παλιά αίρονται

    Η υπόθεση της μεταβίβασης πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών ή και του συνόλου, της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. που διαχειρίζεται το Open Beyond στον Νίκο Κοκλώνη που ήδη έχει την ευθύνη του ψυχαγωγικού προγράμματος αλλά και την εμπορική του αξιοποίηση, δεν είναι περίπατος… Δεν πρόκειται για έναν δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα που οδηγεί στην αγοραπωλησία, για μια εύκολη συμφωνία στην οποία συμμετέχουν οι επιχειρηματίες και οι νομικοί τους σύμβουλοι, ελέγχουν ο ένας τον άλλον και περνούν αβασάνιστα στις υπογραφές. Το σενάριο βεβαίως ισχύει 100% για τη μεταβίβαση τουλάχιστον του 50% συν μια μετοχή το 2025 αλλά το θέμα είναι πολύ-παραμετρικό και με αρκετές μεταβλητές. Ωστόσο σήμερα πλέον και οι δύο πλευρές έχουν την ισχυρή βούληση. Ο μεν Ιβάν Σαββίδης πιέζεται ιδιαίτερα μετά την κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων – και της συζύγου του – από τις αρχές της Ουκρανίας, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς ενώ και η πλευρά της Ρωσίας υποτίθεται ότι δεν επιθυμεί να κατέχει επιχειρήσεις που σχετίζονται με Υποδομές και ΜΜΕ. Στην άλλη πλευρά του …φεγγαριού, ο Νίκος Κοκλώνης έχει τον πρώτο λόγο στο σύνολο του προγράμματος πλην του ενημερωτικού που αποτελεί το «γαλατικό» και καλά οργανωμένο χωριό του Χρήστου Παναγιωτόπουλου μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας του Open.

    Τα επόμενα βήματα είναι:

    • Να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές για την αποτίμηση και το ποσοστό που θα μεταβιβαστεί στον Νίκο Κοκλώνη
    • Να αποπληρωθεί το χρέος του Νίκου Κοκλώνη στον Φίλλιπο Βρυώνη – μια ιστορία που φαίνεται ότι θα έχει άμεσα αίσιο και άμεσο τέλος καθώς φαίνεται ότι η εκκρεμότητα θα ενταχθεί στη συμφωνία-«πακέτο»
    • Να αναλάβει συγκεκριμένος φορέας την αξιολόγηση και αποτίμηση των οικονομικών της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. για να ακολουθήσει η διαδικασία της εξαγοράς.

    Να θυμίσουμε ότι ο κύκλος εργασιών της Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, που ελέγχει το Open, το 2022 ανήλθε σε 20.965.464 ευρώ έναντι 25.153.594 ευρώ το 2021 και οι ζημίες προ φόρων σε 21.655.361 ευρώ το 2022 από 20.788.279 ευρώ το 2021.

    Από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών της Grant Thornton Greece επί των οικονομικών καταστάσεων της Dimera Εκδοτική με συνδεδεμένη εταιρεία τη Ραδιοτηλεοπτική του Open προκύπτει ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις της Εταιρείας δεν έχουν εξεταστεί από τις φορολογικές αρχές για τις χρήσεις 2017 έως και 2022. Ως εκ τούτου τα φορολογικά αποτελέσματα των χρήσεων αυτών δεν έχουν καταστεί οριστικά.

    Πόσο Open!!! Συζητιέται τηλεοπτική επάνοδος Μπογδάνου – Λαμπίρη με ειδικούς ρόλους στο νέο ριάλιτι «TVQueens»

    Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι ετοιμασίες ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Open το ριάλιτι αναζήτησης ταλέντων «TVQueens» για επίδοξες τηλεπαρουσιάστριες. Σίγουρη θεωρείται η Ιωάννα Μαλέσκου στο ρόλο της παρουσιάστριας με «διευθυντή» σπουδών τον Ανδρέα Μικρούτσικο στην «Ακαδημία» παρουσιαστριών.

    Οι 16 επίδοξες παρουσιάστριες της τελικής φάσης στο τηλεοπτικό «πανεπιστήμιο» του ριάλιτι «TVQueens» θα καθίσουν στα «θρανία» για να… διδαχθούν Παρουσίαση, Κινησιολογία, Δημοσιογραφική Δεοντολογία,  Ανάλυση Κοινωνικού Σχολιασμού (gossip) σε πάνελ, Ενδυματολογία και Διαχείριση Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

    Για την κάλυψη των θέσεων των καθηγητών της Ακαδημίας Παρουσιαστριών έχουν πέσει τα ονόματα της δημοσιογράφου Χριστίνας Λαμπίρη, της Youtuber Dat Lilly (κατά κόσμο Αγγελική Ιωάννα Κόκλα) με πάνω από μισό εκατομμύριο εγγραφές στο κανάλι της στο YouTube, του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου και της Κατερίνας Γκαγκάκη, συμβούλου Επικοινωνίας με περγαμηνές από τη θητεία της σε κρίσιμα πόστα τηλεοπτικών σταθμών, συμμετοχή σε εκπομπές και φυσικά στο δήμο Αθηναίων.

    Γιατί η Εύη Κοτσαυτάκη έχει στο… περίμενε τη Φαίη Σκορδά;

    Στο γενικό lifting στην πρωινή και μεσημεριανή ζώνη του ΣΚΑΙ αποδίδεται η καθυστέρηση του καθορισμού του tête-à-tête μεταξύ της διευθύνουσας συμβούλου του καναλιού Εύης Κουτσαυτάκη και της Φαίης Σκορδά. Στο μυαλό της «σιδηράς κυρίας» του Φαλήρου υπάρχει ένα σχέδιο υπό διαμόρφωση που θα περιλαμβάνει νέα πρόσωπα, περισσότερη ενημέρωση και μικρότερο budget. Σε αυτό το δύσκολο «στοίχημα» με αρκετές μεταβλητές δεν χωράει προς το παρόν ένα… ζεστό ραντεβού με την εκπομπάρχη του πρωϊνού που αναμένει στο ακουστικό της μέχρι να ξακαθαρίσει το τοπίο με τον Άρη Πορτοσάλτε και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις που θα στελεχώνουν την ζώνη από νωρίς το πρωϊ έως και το μεσημέρι.

    Το νέο «κοστούμι» πάντως που θέλει να ράψει το κανάλι για να γίνει πιο ελκυστικό σε τηλεθέαση και διαφημιστικά έσοδα περιλαμβάνει ένα μείγμα με talk shows, ψυχαγωγία και ριάλιτι. Ήδη το Πάσχα αλλάζει και η prime time του καναλιού και ειδικότερα για την ώρα που μεταδίδεται η ψυχαγωγική εκπομπή «Σάββατο με φίλους», που παρουσιάζει ο Χρήστος Φερεντίνος. Δεν πρόκειται για κάποια ανατροπή καθώς είχε εξαρχής συμφωνηθεί να αντικατασταθεί από ένα τηλεπαιχνίδι που θα παρουσιάζει ο Φάνης Λαμπρόπουλος μικρού αριθμού επεισοδίων ονόματι «My man can». Το τηλεπαιχνίδι επιστρέφει στο κανάλι μετά από πέντε χρόνια στη βραδινή ζώνη του Σαββάτου με τους συμμετέχοντες,  όλοι ζευγάρια, να αποκαλύπτουν και να αποδεικνύουν τι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον.

    Χωρίς ΜMΕ στις 16 Απριλίου

    Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύχθηκε απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, από τις 5 το πρωί της 16ης Απριλίου 2024 έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου 2024, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

    «Οι Ομοσπονδίες διαπιστώνουν για πολλοστή φορά, την άρνηση εκ μέρους των εργοδοτών να προβούν σε κατάρτιση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η οποία έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους να αμείβονται με πενιχρές αποδοχές, που δεν επαρκούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις οικογενειακές και προσωπικές τους ανάγκες, την αυξανόμενη ακρίβεια, η οποία εξαφανίζει τα εισοδήματα των οικογενειών.» αναφέρουν οι ενώσεις την ώρα που η ΕΣΗΕΑ ζητά συνάντηση από τον υφυπουργό Οικονομικών Θανάση Πετραλιά για την υπογραφή ΣΣΕ για δημοσιογράφους που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

    Τι συνέβη και αλλάζει ώρα προβολής το show του Νίκου Κοκλώνη;

    Το «Just the 2 of Us» από σήμερα αλλάζει ώρα προβολής. Μέχρι τώρα προβαλλόταν μέσα από τη συχνότητα του Alpha στις 20.00, αλλά λόγω της αλλαγής της ώρας, από χειμερινή σε θερινή, θα ξεκινάει στις 21.00 και θα τελειώνει μια ώρα αργότερα, δηλαδή, στις 03.00 το πρωί. Επίσης, αντί για αρχές Ιουλίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, ενώ θα σημειωθούν και αλλαγές σε πρόσωπα, τόσο στα διαγωνιζόμενα ζευγάρια, όσο και στους κριτές, καθώς πολλοί ξεκινούν περιοδείες.

    Γιατί η Σούπερ Κατερίνα έμαθε πρώτη για την «ιστορική» συνάντηση Παπαδάκη – Αυτιά στο Μαξίμου – Η τύχη της εκπομπής του Σαββατοκύριακου

    Την περασμένη Πέμπτη η «Σούπερ Κατερίνα» (κατά κόσμον Κατερίνα Καινούργιου) δέχθηκε ένα μήνυμα από τον Γιώργο Αυτιά και φωτογραφία του σε σφικτό εναγκαλισμό με τον έτερο εκπομπάρχη του ανταγωνισμού (ΑΝΤ1), Γιώργο Παπαδάκη. Το ενσταντανέ έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου και στο μήνυμα έγραφε: «Κατερίνα μου καλημέρα, στη στέλνω σε εσένα γιατί μετά από 21 χρόνια συνάντηση στο Μαξίμου μαζί με τον Γιώργο Παπαδάκη. Εκείνος συνέντευξη με τον πρωθυπουργό, εγώ το χρίσμα. Να έχεις μια υπέροχη μέρα».

    Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο τιμόνι του ‘Καλημέρα” έρχεται ο Δημήτρης Οικονόμου, που αναλαμβάνει εναλλάξ, μαζί με τους Ακη Παυλόπουλο, Γιάννη Ντσούνο και  Χρήστο Κούτρα ώστε να βγαίνει στον καθένα ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα μέχρι το τέλος της φετινής τηλεοπτικής σεζόν.

    «Ελευθεροτυπία» μετά το Φθινόπωρο

    Κοντά στην ημερομηνία διενέργειας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τοποθετεί η ομάδα της Alter Ego Media που έχει αναλάβει το project την έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης» και το λανσάρισμα του enet.gr που ενδεχομένως να προηγηθεί. Αρχικά η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει το ποσόν των 8,1 εκατ. ευρώ με τα οποία πλειοδότησε για την αγορά των τίτλων σε πρόσφατο πλειστηριασμό ενώ στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα ενταχθούν τα νέα ΜΜΕ στο «χαρτοφυλάκιο» της Alter Ego Media ή θα αυτονομηθούν εντασσόμενα σε ειδικό ίδρυμα (Foundation).

    Το συμβόλαιο της Μενεγάκη στο Mega, η «κοπτοραπτική» με τη διάρκεια, οι πιέσεις για τους συνεργάτες και το όνειρο θερινής νυκτός για τη μετακόμισή της το βράδυ

    Όσοι αντιμετωπίζουν την Ελένη Μενεγάκη ως απλό τηλεοπτικό πρόσωπο που πρέπει κάθε χρόνο να συζητά για την αμοιβή της και το συμβόλαιό της – όπως κάθε άλλος/η – πλανώνται πλάνη οικτρά. Όχι, η Ελένη Μενεγάκη συζητά για το θέμα αυτό με τον ίδιο τον καναλάρχη και όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογικά μυθεύματα. Φυσικά και ενοχλείται με το ενδεχόμενο της ανανέωσης του συμβολαίου της για ένα μόνο χρόνο – αν και φαίνεται ότι θα δοθεί λύση για 1+1 – και εννοείται ότι διαπραγματεύεται  για τους συνεργάτες της τις καλύτερες δυνατές αμοιβές.

    Ωστόσο στη σχέση της με το κανάλι και τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν παρεμβαίνει κανείς, ούτε καν ο λεπτός αέρας που ανασαίνουν… Αν υπάρχει ένα θέμα πάντως είναι ότι ο ισχυρός άνδρας του Mega έχει δεχθεί εισήγηση για μεταφορά της Ελένης στη βραδινή ζώνη, πράγμα δύσκολο να αποδεχθεί μια παρουσιάστρια συνυφασμένη με το φως της ημέρας. Συγκεκριμένα, λέγεται ότι το Mega έχει κάνει τρεις προτάσεις στην Ελένη Μενεγάκη, ώστε να ανανεωθεί η συνεργασία τους για τα επόμενα 2 χρόνια. Η μια έχει να κάνει με εκπομπή στη μεσημεριανή ζώνη, η δεύτερη με πρόγραμμα στη βραδινή ζώνη και η τρίτη με την επιστροφή της παρουσιάστριας στην πρωινή ζώνη 10:00 – 13:00.

    Άλλωστε η ζώνη αυτή αποτελεί ισχυρό μαγνήτη για διαφημιζόμενους και τοποθετήσεις προϊόντων στο πλαίσιο της εμπορικής πολιτικής της εκπομπής που μοιράζει τα έσοδα σε κανάλι και παρουσιάστρια. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη θηλυκή εκδοχή του «Μίδα» της τηλεόρασης που ό,τι πιάνει γίνεται χρυσάφι. Καλλυντικό χρησιμοποιεί on air, Coca Cola πίνει live, ό,τι και αν προβάλλει τα 100.000 ευρώ την εβδομάδα είναι εγγυημένα για κανάλι και παρουσιάστρια.

    Χωρίς «Ανάσταση» το Πάσχα για την τηλεοπτική αγορά με το αναβαπτισμένο ΕΚΟΜΕ που κλείνει την κάνουλα προκαλώντας domino effect

    «Τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του» για το ποσό των 675.000 ευρώ, που εγκρίθηκε σε πίστωση του ειδικού φορέα του προϋπολογισμού, για το ΕΚΟΜΕ για το 2024. Τα χρήματα αυτά θεωρούνται «peanuts» για τις ανάγκες κάλυψης του φορέα στήριξης της οπτικοακουστικής αγοράς. Επίσης, για τη συμμετοχή του ΕΚΟΜΕ στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών (14 – 25 Μαΐου 2024) εγκρίθηκε κονδύλι 20.725 ευρώ. Ούτε καν για διαμονή των στελεχών του σε ξενοδοχεία αρκούν. Αυτά τα ποσά αφορούν μόνο τη λειτουργία του φορέα και όχι τις επιχορηγήσεις των οπτικοακουστικών έργων οι οποίες μετά τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος για τη συγχώνευση του ΕΚΟΜΕ με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, που αναμένεται όχι μόνο να ψαλιδιστούν εξαιτίας των νέων αυστηρών προϋποθέσεων που τίθενται αλλά και να παγώσουν. Πράγματι, το ΕΚΟΜΕ θέτει προθεσμία σε κανάλια και εταιρείες παραγωγής να υποβάλουν τις αιτήσεις υπαγωγής των σειρών τους έως τις 5 Μαΐου, ώστε να ενταχθούν στο ισχύον καθεστώς.

    Αμέσως μετά και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, η ψηφιακή πλατφόρμα κατάθεσης αιτήσεων θα κλείσει– δεν θα μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτημα με τα προβλεπόμενα έγγραφα-ώστε να περάσουν οι υπουργικές αποφάσεις για το νέο cash rebate. Το νέο κανονιστικό πλαίσιο θα ισχύσει αμέσως μετά και με τις διατάξεις του θα πρέπει να εναρμονιστούν στο εξής οι αιτήσεις.

    Δικό τους κανάλι… φτιάχνουν οι τηλε-αστέρες για την Ευρωβουλή

    Αρκετοί δημοσιογράφοι και τηλε-αστέρες συνωθούνται για μια θέση στα ψηφοδέλτια για την Ευρωβουλή. Πρόσφατα εθεάθη στο Μαξίμου και η Ελεονώρα Μελέτη για να προστεθεί ενδεχομένως στη λίστα με τους: Δημήτρη Τσιόδρα, Γιώργο Αυτιά, Βίκυ Φλέσσα, Μαρία Σπυράκη με τη ΝΔ, Λάμπρο Παναγιώτου, Δημήτρη Πανόπουλο και Δημήτρη Παπανώτα με τον ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου με τη Νέα Αριστερά και Σάκη Αρναούτογλου με το ΠΑΣΟΚ.

    Η εύκολη όσο και δύσκολη κολύμβηση της Ναταλίας Γερμανού στα απόνερα της συνέντευξης Καρβέλα στη Λυμπεράκη

    Μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξή του στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη, ο Νίκος Καρβέλας θα είναι καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού.

    Η παρουσιάστρια του Alpha σήμερα θα πάρει συνέντευξη από τον συνθέτη, στο «Καλύτερα δε γίνεται».

    Πιο συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια έγραψε: «Το Σάββατο στο “Καλύτερα δε γίνεται” ο Νίκος Καρβέλας έρχεται να μιλήσουμε. Για τη μουσική, τη θρησκεία, τον έρωτα, τα παιδιά του, τη Γυναίκα. Να συμφωνήσουμε ή και να διαφωνήσουμε. Και να θυμηθούμε γιατί αγαπιόμαστε τόσο, σταθερά, 30 χρόνια τώρα. Στις 13.45 ακριβώς θα βγει. Μην τον χάσετε. Ένας είναι».

    Η Έλενα Ακρίτα, το «τάπερ της Αλίκης», ο ΑΝΤ1 και οι δεύτερες σκέψεις για τη συνεργασία τους

    Προς «διαζύγιο» φαίνεται να οδηγείται η συνεργασία της Έλενας Ακρίτα με τον ΑΝΤ1, καθώς το κοινωνικό μυθιστόρημα της, τα «τάπερ της Αλίκης», που το κανάλι του Αμαρουσίου είχε αναλάβει να μεταφέρει στην τηλεόραση οδεύει προς ματαίωση. Η συγγραφέας του βιβλίου δηλώνει άγνοια για το τι έχει συμβεί ακριβώς με την παραγωγή του καναλιού. Όπως αναφέρει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συγγραφέας «στα σάιτ διαβάζω ότι ο ANΤ1 έκοψε το σίριαλ που βασίζεται στο βιβλίο μου “Τα τάπερ της Αλίκης”. Ίσως είναι ράδιο αρβύλα – προσωπικά δεν έχω κάποια ειδοποίηση».

    Και εξηγεί ότι «αν κι έχω ζητήσει από πέρσι από το κανάλι συγκεκριμένα στις 19/12/2023 να λύσουμε φιλικά το συμβόλαιο μας (επειδή καθυστέρησε η παραγωγή και υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον από άλλα κανάλια). Εκείνοι όμως αρνήθηκαν γιατί όπως έγραψαν σε mail, ενθουσιάστηκαν με τα σενάρια (scripta manent)».

    Και ξεκαθαρίζει πως «δεν γνωρίζω αν ισχύει ή όχι».

    «Ελπίζω όμως η χρονική συγκυρία να μην συμπίπτει με το εξώδικο της κυρίας Μαρέβας Γκραμποφσκι – είδηση η οποία με αντιδεοντολογικό και μεροληπτικό τρόπο καλύφθηκε από το Δελτίο Ειδήσεων του καναλιού, χωρίς να φιλοξενηθεί η δική μου άποψη» γράφει χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα.

    «Ας περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1. Αν υπάρξει» αναφέρει καταληκτικά η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιωμάτων και Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Ακρίτα.

    Βίκυ Φλέσσα: Το εξώδικο στην καθαρεύουσα στον Στέφανο Κασσελάκη και η καταγγελία περί «μονταζιέρας» ΣΥΡΙΖΑ

    Εξώδικη διαμαρτυρία στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη απέστειλε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βίκυ Φλέσσα, ζητώντας να αποσυρθεί από την πλατφόρμα isyriza «μονταρισμένο και “κακόβουλα παραποιημένο” απόσπασμα συνέντευξής της».

    Η Βίκυ Φλέσσα κάνει λόγο για «μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ» και ζητεί από το κόμμα και προσωπικά από τον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκης να αποσύρει το μονταρισμένο βίντεο και «καὶ – ἂν ἒχουν τὴν τόλμη καὶ τήν γενναιότητα- νά ζητήσουν συγγνώμη καὶ νὰ ἀναρτήσουν τὸ πλῆρες βίντεο τῆς συνεντεύξεὼς μου» όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της. Η υποψήφια ευρωβουλευτής αναφέρει ότι στόχος της ανάρτησης του βίντεο είναι «να πληγεῖ συνολικὰ ἡ ὑποψηφιότητὰ μου κατὰ τὸν προεκλογικὸ ἀγώνα ἐν ὂψει τῶν Εὐρωεκλογῶν».

    Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της: «Ὁ στὶχος τοῦ παραδοσιακοῦ ἰκαριώτικου τραγουδιοῦ «Τούτη γῆ ποὺ τὴν πατοῦμε, ὃλοι μέσα θὲ νὰ μποῦμε», μία ἀναφορὰ μου σὲ ἂλλο θέμα, τὴν διαφορετικὴ μας ἰδιοσυγκρασὶα ἀπὸ τοὺς Βορεὶους στὴν Εὐρὼπη, ἐπιστρατεύεται μὲ βάναυσο μοντὰζ, προκειμένου νὰ μοῦ ἀποδοθεῖ ὡς δῆθεν σχόλιὸ μου γιὰ τὴν τραγωδὶα στὰ Τέμπη». Και όποιος καθαρευουσιάνος του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε, κατάλαβε…

    Ποια είναι η NPAW που κάλυψε το κενό της Nielsen Measurement για την ΕΡΤ;

    Άνοδο 87%, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023, σημείωσε το ERTFLIX τον περασμένο μήνα. Η δημόσια τηλεόραση χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της διεθνούς πλατφόρμας ανάλυσης streaming video NPAW Video Analytics, αναφέρει ότι οι θεάσεις τον Μάρτιο του 2024 έφτασαν τις 15.929.158 έναντι 8.527.020 τον ίδιο μήνα του 2023. Σε ό,τι αφορά τη λίστα με τις πιο δημοφιλείς σειρές και ταινίες, σύμφωνα με τις καταγραφές της NPAW, τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ «Η παραλία», «Ηλέκτρα» και «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ». Η NPAW είναι μια παγκόσμια εταιρεία SaaS που παρέχει αναλύσεις ροής βίντεο και έξυπνες λύσεις πολλαπλών CDN για διαδικτυακές επιχειρήσεις βίντεο. Ιδρύθηκε το 2008, έχει την έδρα της στη Βαρκελώνη και έχει γραφεία στη Μαδρίτη, τη Νέα Υόρκη και τη Λισαβόνα. Μέσω της σουίτας εφαρμογών NPAW, η NPAW βοηθά τηλεπικοινωνιακούς φορείς, ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και υπηρεσίες OTT να βελτιώσουν την εμπειρία ροής τους και να λάβουν αποφάσεις στρατηγικής περιεχομένου και προϊόντων βάσει δεδομένων. Παρέχει παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της ποιότητας της εμπειρίας και των υπηρεσιών, της συμπεριφοράς του κοινού, της πλοήγησης και της απόδοσης των εφαρμογών, καθώς και της αποτελεσματικότητας του περιεχομένου και της διαφήμισης, καθώς και της μεταγωγής και παρακολούθησης πολλαπλών CDN με τεχνητή νοημοσύνη για απρόσκοπτη και οικονομικά αποδοτική παράδοση περιεχομένου βίντεο.

    Τέλος το Ράδιο Αρβύλα

    Τελειώνει λίγο πριν το Πάσχα η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» για τη φετινή σεζόν. O Αντώνης Κανάκης αποκάλυψε ότι «βρίσκονται στην τελική ευθεία», αφού την Πέμπτη 25 Απριλίου έχει αποφασιστεί να πέσει η αυλαία της εκπομπής για φέτος.

    ΑΝΤ1 Media Lab-Μάρης: Περιμένοντας μετά τις πανελλήνιες για τη Σχολή Αθλητικής Δημοσιογραφίας

    Από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά θα ξεκινήσει Τμήμα Αθλητικής Δημοσιογραφίας στο ΑΝΤΕΝΝΑ Media Lab, σε συνεργασία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ με την ιστοσελίδα Sport 24 του Δημήτρη Μάρη. Θα διδάσκουν 15 δημοσιογράφοι από το site sport24.gr, με ειδικό συνεργάτη τον Ντέμη Νικολαΐδη.

    Dragons’ Den: Επενδύσεις ύψους 5.344.000 ευρώ

    Η δεύτερη σεζόν του Dragons’ Den Greece ολοκλήρωσε τον κύκλο της την Παρασκευή 5 Απριλίου εντυπωσιακά με συμφωνίες για επενδύσεις συνολικού ύψους 5.344.000 ευρώ, όλα από προσωπικά κεφάλαια των Χάρη Βαφειά, Λέοντα Γιοχάη, Δημήτρη Μάλλιου, Τάσου Οικονόμου, Λιλής Περγαντά και Μαρίας Χατζηστεφανή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, από την έναρξη της προβολής του, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, το Dragons’ Den Greece ΙΙ παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 1.336.420 άτομα έστω και 1 λεπτό στο σύνολο του κοινού. Τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης καταγράφηκαν στο κοινό 25-34 ετών με τις γυναίκες να φτάνουν το 18,2%. Και οι άνδρες, όμως, παρακολούθησαν το δημοφιλές επιχειρηματικό show με το ανδρικό κοινό 25-34 ετών να σημειώνει 18,1%. Επίσης, σε όλες τις πλατφόρμες παρακολούθησης τα video views των φετινών επεισοδίων άγγιξαν τα 1.500.000. Στα official social media accounts πάνω από 4.000.000 μοναδικοί χρήστες παρακολούθησαν τη 2η σεζόν του «Dragons’ Den Greece», ενώ σε κάθε επεισόδιο το #DragonsDenGR βρισκόταν στις πρώτες θέσεις των trend στο X.

    Δύο χρόνια κλείνει το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ

    Με την ευκαιρία των γενεθλίων, το ΕΡΤNEWS παρουσιάζει με μια μεγάλη καμπάνια που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και δύο βίντεο, για το τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες.

    Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έκανε η εταιρεία QED, το 63% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ΕΡΤ εκπληρώνει στο ακέραιο την ενημερωτική της αποστολή, ενώ στο δείκτη της αξιοπιστίας η ΕΡΤ προηγείται όλων των εν δυνάμει ανταγωνιστών της.

    To ΕΡΤNEWS είναι το μοναδικό αποκλειστικά ενημερωτικό κανάλι της χώρας μας και διαθέτει το μεγαλύτερο επιτελείο δημοσιογράφων και ανταποκριτών σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο. Συνολικά, το ΕΡΤNEWS μεταδίδει 7.000 ώρες ειδήσεων ετησίως. Έχει παρουσία σε 15 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και ανταποκριτές σε 19 περιφερειακούς σταθμούς. Επίσης, υπάρχει συνεχής ενημέρωση με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

    Από το Real Group στον Όμιλο Φιλιππάκη η Μαρία Δεναξά

    Συνεργασία με την εταιρεία του Γιάννη Φιλιππάκη (Εστία, δημοκρατία κ.α) ξεκίνησε η Μαρία Δεναξά, η δημοσιογράφος που κάνει ανταποκρίσεις από το Παρίσι. Θα γράφει στην Εστία της Κυριακής αλλά όχι μόνο. Υπενθυμίζεται ότι Μαρία Δεναξά, ήταν από τους τέσσερις ανταποκριτές που απολύθηκαν από το Real Group.

    Τεχνικά ζητήματα οδηγούν σε αναγκαστική παράταση για το Μητρώο Έντυπου Τύπου

    Παράταση έως και τις 22 Απριλίου δόθηκε – λόγω τεχνικών ζητημάτων – για την υποβολή της αίτησης πρώτης εγγραφής των επιχειρήσεων έντυπου Τύπου στο ηλεκτρονικό Μητρώο Έντυπου Τύπου (ΜΕΤ) και την καταχώριση στο υπο-μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

    ΕΡΤ με Deutsche Welle

    Διευρύνεται η συνεργασία της ΕΡΤ με την Deutsche Welle. Ο γερμανικός δημόσιος φορέας θα παρέχει στην ΕΡΤ, άνευ τιμήματος, την εβδομαδιαία ειδησεογραφική εκπομπή «Europe» έως την 30ή Ιανουαρίου 2025, με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για ένα έτος. Η ΕΡΤ θα μπορεί να την προβάλει δύο φορές την εβδομάδα από το ERT News, με δικαίωμα αναμετάδοσης από το ERTFlix.

    Kids Radio+: Μια νέα πλατφόρμα για παιδιά από την Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου με τον οβολό των συνδρομητών

    Συνεχίζει να αναπτύσσεται το παιδικό ραδιόφωνο της Frontstage της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου, Kids Radio 88.6, δημιουργώντας το Kids Radio+. Πρόκειται για «μια fun-ταστική πλατφόρμα σχεδιασμένη αποκλειστικά για παιδιά» η οποία περιέχει πάνω από 300 παιδικά audiobooks, πάνω από 25 online ραδιόφωνα, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά βίντεο. Το site του νέου εγχειρήματος, το kidsradioplus.com, είναι ήδη στον «αέρα». Στο Kids Radio+ συμμετέχουν παραγωγοί της Frontstage όπως οι Φανή Αργύρη και Νίκος Σουρβινός του Kids Radio 88.6 και ο Ρένος Χαραλαμπίδης του En Lefko 87.7, αλλά και ονόματα από διάφορους χώρους όπως ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Μάριος Μάζαρης, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αντώνης Παπαθεοδούλου, η εκπαιδεύτρια και συγγραφέας Δανάη Φούσκα, η χορογράφος Άννα Αθανασιάδη, η εικονογράφος Φωτεινή Τίκκου, το συγκρότημα Burger Project, ο ταχυδακτυλουργός Magic Tolto, η ομάδα των Planet Physics και οι συγγραφείς της Ομάδας Κοπέρνικος, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη.

    Το περιεχόμενο του Kids Radio+ είναι διαθέσιμο με συνδρομή 5,99 ευρώ τον μήνα ή 59,99 ευρώ τον χρόνο με τους δύο πρώτους μήνες δωρεάν.

    Χωρίς το Disney Channel η υπηρεσία  Vodafone TV Start

    Αλλάζει το περιεχόμενο της υπηρεσίας Vodafone TV Start, από τις 9 Μαϊου. Το παιδικό περιεχόμενο (on demand και τα κανάλια Disney Channel, Disney Junior, Nickelodeon, Cartoonito), καθώς και τα  κανάλια Discovery, ID, Animal Planet, Travel Planet, Eurosport1 και Eurosport2 δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στο πακέτο της υπηρεσίας.

    United Media: “Make the Scene”

    Η United Media, η εταιρεία MME της United Group και μητρική της Νova στην Ελλάδα και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Pula, εγκαινίασαν το πρόγραμμα συνεργασίας “Make the Scene!” και δημοσίευσαν πρόσκληση ενδιαφέροντος σε διεθνές εργαστήριο για την ανάπτυξη σεναρίων τηλεοπτικών σειρών. Το καλύτερο έργο θα βραβευτεί με 10.000 ευρώ.

    New entry στο production business: «Οι ψίθυροι των καταραμένων»

    Νέα εταιρεία στον χώρο της παραγωγής κινηματογραφικών και τηλεοπτικών προϊόντων, με τον ευφάνταστο τίτλο  «Οι ψίθυροι των καταραμένων». Πρόκειται για Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με ιδρύτρια τη Φωτεινή Ασήμου Καλατζή.

    Διαβάστε επίσης:

    ISIS: Μετά το Champions League, απειλεί και το Euro 2024 που θα γίνει το καλοκαίρι στη Γερμανία

    Τσακλόγλου: Πολλές οι προκλήσεις στα συστήματα υγείας από τη γήρανση του πληθυσμού

    Θεοχάρης: Ποιοτικό άλμα το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας