• Media

    Τι έπαθε το Youtube;

    • NewsRoom
    youtube


    Εκτεταμένα προβλήματα αντιμετώπισε τις προηγούμενες ώρες η διάσημη πλατφόρμα του YouTube, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τις οργισμένες αντιδράσεις πλήθους χρηστών από όλο τον κόσμο.

    Συγκεκριμένα, αρκετές από τις λειτουργίες της πλατφόρμας βίντεο φαίνεται ότι έπαθαν κάτι σαν μπλακ άουτ, με αποτέλεσμα για αρκετές ώρες, το YouTube να υπολειτουργεί σε σημαντικό βαθμό. Το εν λόγω πρόβλημα, μάλιστα, φαίνεται ότι εμφανίστηκε σε αρκετές χώρες του πλανήτη, με πλήθος χρηστών που ήταν συνδεδεμένοι και προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα να εξοργίζονται και να αντιδρούν έντονα.

    Όπως παρατηρήθηκε, η πλατφόρμα του YouTube φαινόταν να λειτουργεί κανονικά σε μια πρώτη ματιά. Ωστόσο, αν κανείς προχωρούσε παρακάτω, θα διαπίστωνε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει κανείς ήταν να δει το βίντεο, το οποίο επέλεγε.

    Όταν άνοιγε, όμως, το βίντεο, στην οθόνη δεν εμφανιζόταν τίποτε άλλο από τις δυνατότητες που παραδοσιακά επιτρέπει η εφαρμογή. Συγκεκριμένα, δεν υπήρχε η μπάρα με τις επιλογές στα δεξιά και τα αριστερά, αλλά ούτε και τα σχόλια που έχουν γραφτεί για κάθε βίντεο και εμφανίζονται από κάτω. Οι χρήστες αναγκάστηκαν να βγαίνουν και να μπαίνουν ξανά στη σελίδα για οτιδήποτε ήθελαν να κάνουν, ενώ και με αυτό τον τρόπο δεν φαινόταν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

    Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, η δυσλειτουργία της πλατφόρμας φαίνεται ότι προέκυψε εξαιτίας προβλήματος των αλγόριθμων στο μενού των σχολίων και των προτεινόμενων βίντεο.

    Το ζήτημα πήρε μεγάλη διάσταση, καθώς πολλοί ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να ενημερώσουν μέσω των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πρόβλημα που εντόπισαν στην πλατφόρμα του YouTube.

    Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι στο Twitter δημιουργήθηκε το hashtag #Youtubedown, με τα σχόλια να ποικίλουν από χρήστες που δήλωναν απογοητευμένοι, ενώ άλλοι αντιμετώπισαν το θέμα πιο χιουμοριστικά και έκαναν πλάκα με το φαινόμενο δυσλειτουργίας της πλατφόρμας.

    Όπως έγινε γνωστό, το πρόβλημα εμφανίστηκε κυρίως στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως αποκαλύπτει ο παρακάτω χάρτης.

    O χάρτης που απεικονίζει σε ποιες περιοχές παρουσιάστηκε το πρόβλημα στο Youtube



    ΣΧΟΛΙΑ