array(0) {
}
        
    
Menu
1.02%
Τζίρος: 189.97 εκατ.

Σε ύφεση η φωτιά στη Θεσσαλονίκη, υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μέγα Δέρειο Έβρου

Media

mononews100: Αυτοί είναι οι πιο επιδραστικοί Έλληνες του 2023

mononews100
Comments

Ήταν το 2019 όταν το mononews αποφάσισε να ξεκινήσει μια σύνθετη, υψηλών απαιτήσεων και συνάμα πρωτοποριακή  δημοσιογραφική πρωτοβουλία για τα ελληνικά digital media, αναδεικνύοντας τα 100 επιδραστικότερα πρόσωπα της χώρας. Κίνηση που αποκτά πλέον θεσμική υπόσταση, καθώς είναι η πέμπτη χρονιά που δημοσιεύεται η λίστα mononews100. Με όλους όσοι άφησαν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα στη διάρκεια του 2023. Κινούμενοι σε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων.

Επιχειρηματίες, πολιτικοί παράγοντες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, εκπρόσωποι της δικαιοσύνης, άνθρωποι του πολιτισμού, της επιστημονικής κοινότητας και του αθλητισμού, managers, διαχειριστές funds, στελέχη νομικών γραφείων που παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως επίσης χρηματιστές και πρόσωπα που υλοποιούν καινοτόμες ιδέες σε διάφορους τομείς.

1

Οι πρώτοι των πρώτων

Αποτελούμενη από 21 συντάκτες, η δημοσιογραφική ομάδα του mononews αξιολόγησε μέσα από μια σειρά κριτηρίων τους 100 με τον ισχυρότερο βαθμό επιδραστικότητας. Κατέληξε επίσης σε ένα πλουραλισμό ισάξιων επιλογών σε ό,τι αφορά τα κυρίαρχα πρόσωπα της περσινής χρονιάς. Αρχής γενομένης από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που γράφει ιστορία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και την οικονομική ανάπτυξή της.

Στο ίδιο υψηλό επίπεδο στέκονται επίσης  για τις επιδόσεις τους, με όρους επιχειρηματικής ανάπτυξης, σημαντικών deals και χρηματιστηριακών υπεραξιών, άλλα 8 σημαίνοντα ονόματα επιδραστικών προσώπων. Πρόκειται για τους Ευάγγελο Μυτιληναίο, Γιώργο Περιστέρη, Γιώργο Στάσση, Βασίλη Ψάλτη, Αλέξανδρο Εξάρχου, Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς και για τους εκπροσώπους της εφοπλιστικής κοινότητας Πέτρο Παππά και Μαρία Αγγελικούση.

Η λίστα mononews100 του 2023 απαρτίζεται σχεδόν κατά το ήμισυ από νέα πρόσωπα, σε σχέση με εκείνη της προηγούμενης χρονιάς, ενώ διευρυμένη είναι και η παρουσία των γυναικών. Παράλληλα στην επιπρόσθετη ενότητα newcomers αξιολογούνται πρόσωπα που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάρκεια της νέας χρονιάς.

Συντελεστές

Γενική Επιμέλεια: Δημήτρης Κόκκορης

Συντονισμός: Λίλιαν Μαργαρίτη

Editor in Chief: Ελένη Κρίτσαλου

Commercial Director: Άντζυ Προκοπίου

Τα κείμενα έγραψαν οι: Μαρίνα Πρωτονοταρίου, Δημήτρης Κόκκορης, Έφη Καραγεώργου, Σάββας Αθανασίου, Βασίλης Κανέλλης, Άννα Διανά, Χάρης Μπιτζανάκης, Λίλιαν Μαργαρίτη, Ρεγγίνα Σπυράτου, Χριστίνα Παπαγιάννη, Ντόγια Καρολίνη, Μαρία Θερμού, Βασίλης Τσεκούρας, Ελπίδα Οικονομίδη, Βίκυ Καρατζαφέρη, Κατερίνα Δαφέρμου, Αργυρώ Μαυρούλη, Σταύρος Χαρίτος, Ελένη Κρίτσαλου, Ελευθερία Αρλαπάνου, Σόνια Χαϊμαντά.

Δείτε εδώ το μεγάλο αφιέρωμα του mononews100

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτερος Εγώ: Πού να δείτε όλους τους κύκλους της σειράς-φαινόμενο
Η περιπέτεια του προέδρου Νίκου στο Φάληρο, έρχεται Αρμαγεδδών στα media, ανατροπές στον Σκάι, η φυγή του Ακη, η… κεντρική μάχη στην ΕΡΤ και τι κάνει ο Αλαφούζος με τα δικαιώματα
Mad Video Music Awards 2026 από την ΔΕΗ: Επιβεβαίωσαν για ακόμα μία χρονιά τη θέση τους ως ο απόλυτος μουσικός θεσμός της χώρας
Πέθανε ο Ανδρέας Μαζαράκης – Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο
Η αξιοπιστία του OPEN επιβεβαιώνεται διεθνώς – Πρώτο στην εμπιστοσύνη των πολιτών και σταθερή ενίσχυση της ενημερωτικής του παρουσίας
Ο ΣΚΑΪ «ξηλώνει» την ΕΡΤ: Η μεταγραφή – βόμβα Μαγγηριάδη, η ρήτρα των 70.000 ευρώ, ο Ζούλας, ο Πετρόπουλος και το μεγάλο ντόμινο στην ενημέρωση
Mega deal στον κλάδο των media: Η Fox αποκτά την Roku έναντι $22 δισ.
Νάνσυ Τάση: Νέα διευθύντρια σύνταξης στον ΣΚΑΪ
Η Alter Ego Media συμμετέχει στην παραγωγή της ταινίας «170 Τετραγωνικά»
Ο well established Παπαδρόσος, ο compatible Χατζηνικολάου, η Κοσιώνη που έρχεται, η προστασία της Φλυτζάνη και το άδειο γραφείο της Σίας, τι τρέχει με Οικονόμου – Παυλόπουλο και το «παιχνίδι» του Αλαφούζου