• Media

    QUO VADIS Ιβάν;

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ιβάν Σαββίδης

    Ιβάν Σαββίδης


    Κάθε φορά που κάποια μηντιακή στήλη αναφέρει κάτι περί ενδεχόμενης πώλησης του Open, ιδιοκτησίας Dimera Group, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, προσθέτει άλλον έναν επίδοξο αγοραστή σε μια λίστα που μακραίνει συνεχώς χωρίς ποτέ να ανακοινώνεται κάτι. Τουναντίον διαψεύδεται αν όχι αρμοδίως, τουλάχιστον υπογείως και εντέχνως.

    Η αλήθεια είναι ότι ο CEO του ομίλου Αρτούρ Νταβιντιάν, «δεξί χέρι» και θεματοφύλακας των συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, ή τέλος πάντων ένα από αρκετά δεξιά χέρια του Ρωσοπόντιου ομογενή, δεν έχει παραδεχθεί ποτέ ευθέως ότι έχει λάβει σχετική εντολή πώλησης.

    Πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2020 η φήμη που κυκλοφόρησε ήταν ότι το κανάλι είχε βάλει πωλητήριο στα 80 εκατ. ευρώ και τότε είχαν υποτίθεται ενδιαφερθεί οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μελισσανίδης και Βαγγέλης Μυτιληναίoς.  Η σχετική πληροφορία, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την πάγια απόφαση του επιχειρηματία της Ενέργειας να μην ασχολείται επιχειρηματικά με τα media.

    Στη συνέχεια ακούστηκαν διάφορα άλλα ονόματα μεταξύ των οποίων όπως είναι φυσικό και της τριανδρίας Εξάρχου, Μπάκου, Καϋμενάκη που επένδυσαν πρόσφατα με επιτυχία σε Action 24 και Attica TV.

    Στο δεύτερο ωστικό κύμα των φημών, αίφνης η τιμή πέφτει κατά 28 εκατ. ευρώ, δηλαδή στα 52 εκατ. ευρώ, μια πληροφορία ωστόσο που δεν ανήκει πλέον στη σφαίρα της φαντασίας.

    Πράγματι ο Αρτούρ Νταβιντιάν είναι πιο συζητήσιμος και διαθέσιμος να συναντά εκπροσώπους και άλλων επιχειρηματικών οργανισμών για το ενδεχόμενο μεταβίβασης του καναλιού – με τη συζήτηση να περιλαμβάνει την πλήρη αποχώρηση του Ιβάν Σαββίδη από το σχήμα. Εδώ το αφήγημα της πώλησης και πάλι δεν επιβεβαιώνεται ούτε όμως και διαψεύδεται. Και κυρίως τα σημεία των καιρών συγκλίνουν προς την αποεπένδυση στο κανάλι και την εγκατάλειψη της κινητήριας «μηχανής» του χωρίς λάδια.

    Η πρόσφατη αποχώρηση της Πόπης Τσαπανίδου από τη θέση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων δεν συνοδεύθηκε από μια ηχηρή αντικατάσταση και ο ρόλος καλύφθηκε εκ των ενόντων.

     Επίσης η παραίτηση της Χρύσας Μασούρου από τη Διεύθυνση Προγράμματος του καναλιού αλλά κυρίως η μη έτι αντικατάστασή της και ακόμη πιο σημαντικό η μηδενική ανακοίνωση περί προγραμματισμού τόσο στον ενημερωτικό όσο και στον ψυχαγωγικό τομέα για την επόμενη σεζόν – όπως κάνουν όλα τα κανάλια, ιδιωτικά και ΕΡΤ- ρίχνουν αρκετό νερό στο μύλο των φημών. Θα δείξει….

    Η άνθηση και η πτώση

    2013: Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το Epsilon TV, αντικαθιστώντας τον 902 που εξέπεμπε στην ίδια συχνότητα αξιοποιώντας έτσι, την άδεια εθνικής εμβέλειας που διέθετε το κομματικό κανάλι, προβάλλοντας αρχικά μουσικό πρόγραμμα, και μια εκπομπή lifestyle. Τον Οκτώβριο, το κανάλι απέκτησε πλήρες πρόγραμμα.

    2014-2015: Το Epsilon TV μετά τη Nova εντάσσεται και στον ΟΤΕ TV, ενώ την επόμενη χρονιά εντάσσει στο δυναμικό του μεγάλα ονόματα της ελληνικής τηλεόρασης.

    2016: Στις 8 Μαρτίου το Epsilon TV ξεκινά την πιλοτική σε υψηλή ευκρίνεια μετάδοση του E HD  μέσω της Digea.

    2017: Στις 11 Αυγούστου, το Epsilon TV, πουλήθηκε από τον πρώην ιδιοκτήτη του Φίλιππο Βρυώνη στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

    2018: Στις 2 Φεβρουαρίου έγινε αλλαγή στο λογότυπό του στιλιζαρισμένο ως epsilontv, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στο κανάλι, του οποίου το πρόγραμμα αναβαθμίστηκε ριζικά.

    2018: Τον Μάιο εντάσσονται στο δυναμικό του υπό μετονομασία σταθμού ο Τζώνη Καλημέρης, η Άλκηστις Μαραγκουδάκη και η Κική Σιλβεστριάδου οι οποίοι αναλαμβάνουν τη γενική διεύθυνση (στη θέση του Μένιου Φουρθιώτη), τον συντονισμό του περιεχομένου του προγράμματος (chief content officer) και της λειτουργίας της οντότητας (chief operations officer) αντίστοιχα ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου αντικαταστάθηκε το λογότυπο του Epsilon με του σημερινού OPEN προαναγγέλλοντας το λανσάρισμα του.

    Οκτώβριος 2018: Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, το Epsilon TV σταματάει το ζωντανό πρόγραμμα του λόγω εργασιών μετεγκατάστασης και μετά από τρεις εβδομάδες και έξι ημέρες, ξεκινάει και επίσημα με τη νέα και τωρινή ονομασία του ως Open Beyond στις 19:00 με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει η Έλλη Στάη.

    2019: Το Open κάνει μια πολύ μεγάλη επένδυση, στον χώρο της μυθοπλασίας.

    2020: Το κανάλι για να γίνει ανταγωνίσιμο στα υπόλοιπα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια μετακινεί από τον Σεπτέμβριο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 18:50 κάτι που έπραξαν στην πορεία ο ΑΝΤ1 και ο ALPHA.

    2022: Στις 24 Φεβρουαρίου μετατρέπει το πρόγραμμά του σε αμιγώς ενημερωτικό και με 20ωρη συνεχής ενημέρωση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται και για άλλα λιμάνια

    Ιβάν Σαββίδης: Έχει «κάψει» κεφάλαια 245 εκατ. ευρώ για χάρη του ΠΑΟΚ και του καναλιού ΟPEN



    ΣΧΟΛΙΑ