• Media

    Τι απαντά ο Παππάς στο τρολάρισμα για τη διαστημική υπηρεσία

    • Contributor
    Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης


    Ιδιαίτερα εμπνευσμένες χαρακτηρίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς κάποιες από τις χιλιάδες χιουμοριστικές αναρτήσεις που κατέκλυσαν τα social media με αφορμή την ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, ωστόσο επισημαίνει ότι πρόκειται για νέα θέμα «με το οποίο οφείλουμε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά». 

    Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Παππάς κατακρίνει τα «επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων» και τονίζει ότι «κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας».

    Επίσης, σε αιχμηρό τόνο θέτει το ερώτημα: Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;

    papΟλόκληρη η ανάρτηση:

    Διαβάζω στα social media πολλές χιουμοριστικές αναρτήσεις σχετικά με τo Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και, μάλιστα, πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες. Πέραν της πλάκας, όμως, και ασφαλώς πολύ πέρα από τα επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων, οφείλουμε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με ένα θέμα που βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής κυριαρχίας και της εθνικής μας ασφάλειας.

    Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας. 

    Πρέπει όλοι να συμβάλλουν, ώστε, έστω και τώρα, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες προκειμένου και η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί, και σημαντικά έσοδα να διασφαλίσουμε από την αξιοποίηση ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Επίσημες ανακοινώσεις κομμάτων δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής και είναι μάλλον λογικό.

    Το ερώτημα πάντως είναι απλό. Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαστημικές στολές νέας γενιάς Boeing: Τι θα φορέσει η greek_ΝASA

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ν. Παππάς: Πράττουμε το αυτονόητο με την ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χαμός με την #greek_NASA του Ν. Παππά – Απογειώθηκε το Twitter με τους Έλληνες αστροναύτες



    ΣΧΟΛΙΑ