Menu
-0.44%
Τζίρος: 119.87 εκατ.

Δ.Α.Ε.Ε.: Εισαγγελική εντολή για έρευνες σε σταθμούς αιολικής ενέργειας

Media

«Πυρά» από την Die Zeit: Εξευτελιστικό να παίρνει η Γερμανία μόνο 50 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Comments

H γερμανική εφημερίδα κατακεραυνώνει το Βερολίνο για την πολιτική του σε ό,τι αφορά στους χειρισμούς του μεταναστευτικού ζητήματος

Δριμεία κριτική ασκεί η γερμανική εφημερίδα Die Zeit στην κυβέρνηση της χώρας για τη στάση της αναφορικά με το μεταναστευτικό και, συγκεκριμένα, την αποδοχή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων από την Ελλάδα.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να υποδεχθεί 50 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα. Γιατί τόσο λίγα; Γνωρίζουμε την απάντηση. Όλοι γνωρίζουν την απάντηση», γράφει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος της Zeit.

Παράλληλα, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Τις προηγούμενες δεκαετίες, αυτή η χώρα υποδέχθηκε εκατομμύρια ανθρώπους, στο τέλος κατάφερε να ενσωματώσει ακόμη και μία χρεοκοπημένη δεύτερη Γερμανία. Πέτυχαν όλα αυτά. Χόρτασαν όλοι αυτοί. Από οικονομικής απόψεως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην φέρουμε όσα περισσότερα προσφυγόπουλα μπορούμε ή ακόμα και όλα».

«Το να παίρνουμε 50 παιδιά είναι τόσο εξευτελιστικό, που είναι σαν να μην παίρνουμε κανένα», καταλήγει το σχόλιο της αρθρογράφου.

Από την πλευρά του, το Spiegel Online αρκείται στο να σχολιάσει ότι «δώδεκα παιδιά από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο έχουν ήδη φτάσει στο Λουξεμβούργο. Το Σάββατο, άλλα 50 παιδιά αναμένεται να ταξιδέψουν από την Αθήνα στη Γερμανία. Μετά την άφιξή τους στην Κάτω Σαξονία, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, πριν διαμοιραστούν σε πόλεις και κοινότητες».

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άντι Μπέρναμ: Περιοδεία στη Βρετανία για το κόστος ζωής – Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: Ανέκδοτο η δήλωση του πως συγκρούστηκε με τα συμφέροντα
Κεραμέως για Στέλιο Ράμφο: Υπάρχουν άνθρωποι που, όταν φεύγουν, αφήνουν πίσω τους κάτι πολύ μεγαλύτερο από το έργο τους
Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν είναι σαν μια παρτίδα σκάκι – Είμαστε επαγγελματίες παίκτες, απαντά η Τεχεράνη
Χατζηδάκης: «Η πνευματική παρακαταθήκη του Στέλιου Ράμφου θα μείνει πάντα ζωντανή»
ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας για το 2026
Ιράν: Δεν εξετάζουμε επί του παρόντος την επιβολή τελών διέλευσης από τα Στενά του Ορμούζ
Ρωσία: 13 νεκροί από ουκρανική επίθεση με drones στο Νιζνεκάμσκ
Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ απομάκρυναν 55 πλοία καθώς οι συνομιλίες παγιδεύονται σε έναν «φαύλο κύκλο»
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Νέα καλοκαιρινή επιθεώρηση» ο ισχυρισμός ότι συγκρούστηκε με τα συμφέροντα