• media Sonia gif

    Media

    Όταν έκλαψε ο Λιάγκας, το αμάρτημα του Γιώργου Παπαδάκη, ποιοι δημοσιογράφοι χαζεύουν βαλίτσες cabin size και η επιδημία ισχυροποιήσεων, μετακινήσεων και αποχωρήσεων

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Στέφανος Παπαδόπουλος, Νίκος Χριστοφόρου, Κατερίνα Παπαμερή, Αγλαΐα Κυριακού, Μιχάλης Ίσκας, Φάνης Ταμπάκης, Τζώνυ Καλημέρης… Επιδημία ισχυροποιήσεων, μετακινήσεων και αποχωρήσεων στις εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικού content

    Οι αποχωρήσεις στελεχών είναι το πρώτο collateral loss στις περιπτώσεις των συνεργειών, των συγχωνεύσεων και της παραγωγής οικονομιών κλίμακας των επιχειρήσεων. Όταν μάλιστα αυτές γίνονται στο υψηλότερο επίπεδο, στην κορυφή της πυραμίδας, αναμένεται να προκαλέσουν νέο domino effect και αλλαγές στον χώρο. Ο λόγος για τον κλάδο των τηλεοπτικών παραγωγών που ανασυντάσσεται σε μια πιο ώριμη αγορά που η «πίτα» μοιράζεται μεταξύ ελεύθερης και συνδρομητικής τηλεόρασης με παρεμφερείς όρους.

    Η σύσταση της Oscar Productions της κοινής εταιρείας του ΑΝΤΕΝΝΑ TV και της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ ήταν μονόδρομος που προκαλεί ήδη domino effect. Η εταιρεία ανήκει τυπικά στον Στέφανο Παπαδόπουλο που ισχυροποιείται περαιτέρω έχοντας το 18,91% του Μακεδονία TV (συμφερόντων Θ.Κυριακού) μέσω της Τηλεοπτικές Δραστηριότητες Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. με ζημίες 3.000 ευρώ το 2021 και τζίρο 7.000 ευρώ. Στην εταιρεία μετακινήθηκε ήδη ο Αντώνης Μάτσος (διευθυντή παραγωγής Mega) για να τοποθετηθεί στο «τιμόνι» του νέου εγχειρήματος στο οποίο σταδιακά θα μεταφερθεί το προσωπικό που εργάζεται στην ΑΝΤΕΝΝΑ Studios και στην εταιρεία παραγωγής RED Productions. Τον Αντώνη Μάτσο θα πλαισιώνει από τον ΑΝΤ1 ο οικονομικός διευθυντής Φάνης Ταμπάκης. Ήδη ο Μιχάλης Ίσκας αποχώρησε από τη θέση του CEO της εταιρείας τηλεοπτικών προγραμμάτων του Ομίλου, ΑΝΤΕΝΝΑ Studios ενώ ως κεραυνός ήρθε και η παραίτηση της Αγλαΐας Λάτσιου (αδελφή του Γιάννη Λάτσιου) μετά από 8 χρόνια που διήρκεσε η τελευταία της συνεργασία με το κανάλι, καθώς εργαζόταν και παλαιότερα εκεί.

    Η Αγλαΐα Λάτσιου, η οποία ετοιμάζει άμεσα το νέο της εγχείρημα, κατείχε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας της εταιρείας παραγωγής ANT1 Studios και είχε υπό την εποπτεία της τις μεγάλες εκπομπές του ΑΝΤ1, όπως το Καλημέρα Ελλάδα, το The 2Night Show, το Πρωινό, το Ρουκ Ζουκ και άλλες.

    Μια ημέρα πριν αποχώρησε από τον ΑΝΤ1 και η Κατερίνα Παραμερή, η οποία ήταν για 15 χρόνια Talent Acquisition and Management και Casting Director στο κανάλι του Αμαρουσίου. Ουσιαστικά, πρόκειται για τον άνθρωπο που αναζητούσε νέα ταλέντα για την τηλεόραση, ενώ ασχολείτο και με την προώθησή τους. Είναι προφανές ότι το επόμενο επαγγελματικό βήμα για την Κατερίνα Παπαμερή θα έχει να κάνει με τη διαχείριση ταλέντων. Πρόσφατα αποχώρησε από τη διεύθυνση της Green Pixel ο Νίκος Χριστοφόρου μετά πολυετή θητεία στην εταιρεία παραγωγής που ελέγχεται από τους σταθμούς Alpha (50%) και Star (50%). Η απόφαση θεωρείται πολύ σημαντική καθώς ο Ν. Χριστοφόρου, ήταν από τους ανθρώπους που ανέδειξε την Green Pixel με μια σειρά πολύ καλών τηλεοπτικών παραγωγών. Τέλος και ο Τζώνυ Καλημέρης, σύμβουλος του CEO της Barking Well Media, Νίκου Κοκλώνη, ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στο Open στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας της εταιρείας με το κανάλι του Κορωπίου.

    Όταν έκλαψε ο Λιάγκας (όχι για τη χυλόπιτα από τη Στικούδη)

    Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε το κοινό του ο Γιώργος Λιάγκας την περασμένη εβδομάδα. Ο λόγος δεν είναι το δεύτερο όχι που πήρε ως απάντηση στην πρότασή του προς την Κατερίνα Στικούδη. Οι δακρυϊκοί αδένες του Λιάγκα ενεργοποιήθηκαν μετά την παραίτηση – βόμβα της Αγλαΐας Λάτσιου, «έναν από τους καλύτερους ανθρώπους που έχει γνωρίσει στη ζωή του» κατά δήλωσή του.

    Γιώργος Παπαδάκης: Το αμάρτημα και η «συγγνώμη» στον Μητροπολίτη Ξάνθης και το βιωματικό βιβλίο που γράφει το καλοκαίρι

    Κάπως μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Heinrich Heine, Γερμανός συγγραφέας, δημοσιογράφος, ποιητής και φλογερός πολέμιος των στερεοτύπων, είχε σε μια αποστροφή του λόγου του δηλώσει για κάποια μικρο-αμαρτία του: «Ο Θεός θα με συγχωρέσει. Αυτή είναι η δουλειά του». Έτσι και ο Γιώργος Παπαδάκης, 165 χρόνια μετά, ζήτησε «συγγνώμη» από τον αντιπρόσωπο του Θεού, Μητροπολίτη Ξάνθης που προσέφυγε ακόμη και στην ανώτατη εκκλησιαστική αρχή – προκειμένου να μεσολαβήσει για να ανακαλέσει ο μακροβιότερος εκπομπάρχης τα όσα είπε στην εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ σε συζήτηση με τον Δημήτρη Νατσιό (ΝΙΚΗ) στον οποίο του απεύθυνε την ερώτηση «αν τον εκφράζει αυτό που είπε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ότι ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ τις γυναίκες που ντύνονται σαν άνδρες;».

    Πράγματι, ο εξαιρετικά δραστήριος Μητροπολίτης Ξάνθης που ξοδεύει χρόνο και ενέργεια να επανασυστήσει την Εκκλησία στους νέους, ενοχλήθηκε σφόδρα για τη δήλωση που ουδέποτε έκανε. Το θέμα έφθασε – λένε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ – μέχρι και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ που δεν προλαβαίνει να λύνει διαφορές μεταξύ των πατέρων της Εκκλησίας και των ΜΜΕ. Πράγματι ο Γιώργος Παπαδάκης, σεβόμενος την 11η εντολή (ου μπλέξεις) με μια λιτή απάντηση ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύθηκε να κάνει άμεσα αποκατάσταση. Όπερ και έπραξε. Άλλωστε δεν έχει χρόνο για άλλο πόνο, ασχολείται με το consulting στο κανάλι, έχει ξανά την εκπομπή του την επόμενη σεζόν, γράφει και βιβλίο, όχι αυτοβιογραφικό αλλά σίγουρα με βιωματικά στοιχεία με σκηνές από την επαγγελματική του ζωή.

    Γρηγόρης Αρναούτογλου: Και αυτός ζήτησε «συγγνώμη», τζάμπα είναι

    Λίγες ημέρες αφού ο Γρηγόρης Αρναούτογλου καταφέρθηκε με αρνητικά σχόλια κατά του Λεωνίδα Κουτσόπουλου για την προοπτική να έχει διπλή θέση την επόμενη σεζόν τόσο στο «Master Chef» όσο και στην παρουσίαση της «Φάρμας», ζήτησε συγγνώμη και επιφυλάχθηκε να κάνει κριτική αφού δει τον διάσημο μάγειρα και παρουσιαστή on air.

    Νίκος Κοκλώνης: Γιατί θέλει και τον σκύλο και την πίτα

    Ένα δύσκολο sudoku για δυνατούς λύτες καλείται να λύσει μεσούντος του θέρους ο Νίκος Κοκλώνης, διατηρώντας από τη μια πλευρά ακέραιες τις συνεργασίες του με τους καναλάρχες – πλην του Θ.Κυριακού που αυτομόλησε από το πεδίο καταργώντας την εκπομπή της Σοφία Αλιμπέρτη – και από την άλλη δημιουργώντας ένα νέο πυρήνα παρουσιαστών και παρουσιαστριών που θα τον βγάλουν ασπροπρόσωπο στον Ιβάν Σαββίδη και τον Αρτούρ Νταβιντιάν που του εμπιστεύθηκαν το ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Πολυτέλειες για απώλειες δεν υπάρχουν καθώς το success story Open σκιαγραφείται σε ένα τρίγωνο που αποτυπώνει η ένωση τριών τελειών: «Έρωτας Φυγάς», που παραμένει στο κανάλι, Ελένη Τσολάκη και Μπέτυ Μαγγίρα που μάλλον παίρνει μεταγραφή στον ΑΝΤ1 για την παρουσίαση εκπομπής του Σαββατοκύριακου, παράλληλα με μια θέση στην κριτική επιτροπή του «Your Face Sounds Familiar», εφόσον βγει στον «αέρα» στο β’ μισό της επόμενης σεζόν.

    Στο ναυάγιο, πέραν του συμβολαίου, της κολλημένης αμοιβής και φυσικά της ρήτρας τηλεθέασης βάρυνε ιδιαίτερα η απαίτηση της Ισαβέλλας Σασλόγλου να μπει περισσότερο γυναικείο πρόσημο στην εκπομπή αλλά και η πρόταση Κοκλώνη να ενταχθεί η επιστήθια φίλη του και Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή στο πάνελ. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί domino effect με την Ελένη Τσολάκη να προαλείφεται για την ανάληψη της καθημερινής πρωινής ζώνης του Open και την Πηγή Δεβετζή να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι είναι ο λόγος που το κανάλι έχασε τη Μπέτυ Μαγγίρα και να δηλώνει ότι έχει δεχθεί πρόταση για το παιχνίδι επιβίωσης “I’m a Celebrity…Get Me Out of Here” από τον ΣΚΑΙ. Την τάπα από τη βάρκα της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Τζώνυ Καλημέρης, η Ισαβέλλα Σασλόγλου, ο Νίκος Κοκλώνης και η Μπέτυ Μαγγίρα – μια βάρκα που ήδη έμπαζε νερά από παντού- φαίνεται ότι τράβηξε η πρόταση να ενταχθεί στο πάνελ και ο Τρύφων Σαμαράς, προεξάρχον μέλος της «παρέας» Κοκλώνη και συνεργάτης της Barking well Media.

    Άλλα μέλη της παρέας αυτής έχουν ήδη κάνει την απόβασή τους στο κανάλι του Κορωπίου για να στελεχώσουν την καλοκαιρινή εκπομπή: Η Μαριάντα Πιερίδη, ο Τριαντάφυλλος και η Φελίσσια Τσαλαπάτη, μαζί με τον Φοίβο Παπαδάκη, τον Γιάννη Μπούτο και τη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής, λένε από τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου και καθημερινά στις 9:50… «yes».

    Επίσης η Αννίτα Πάνια που προορίζεται για τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου και η Κατερίνα Ζαρίφη (καθημερινές μεσημέρι), αλλά και ο τηλεοπτικής chef Βασίλης Καλλίδης. Πιθανή είναι και η ένταξη στην ομάδα του Open του Νάσου Γουμενίδη με δική του εκπομπή – προφανώς με στοιχείο gossip που είναι και το φόρτε του – με τίτλο εργασίας «Επί Τόπου» για τη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου, απέναντι από τη νέα εκπομπή του Κώστα Τσουρού στο MEGA, και από τη Ναταλία Γερμανού στον Alpha.

    Στα άλλα νέα του Κοκλώνη, καθώς η Κατερίνα Στικούδη απέρριψε τελικά την πρόταση του ΑΝΤ1 για συνεργασία στο «Πρωινό» φέρεται να είναι διαθέσιμη για μια δελεαστική πρόταση, από αυτές που ξέρει καλά ο Νίκος Κοκλώνης να κάνει αλλά για άλλα κανάλια στα οποία ο καναλάρχης είναι παρών, τα budget πιο large και η δαμόκλειος σπάθη όχι και τόσο ακριβώς πάνω από το κεφάλι των συνεργατών.

    Μαρία Αναστασοπούλου: H ακούραστη μπαλαντέρ «3 σε 1» συνεργάτης του ΑΝΤ1

    Μαρία Αναστασοπούλου στο «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, Μαρία Αναστασοπούλου σε δική της εκπομπή (Αρένα) – ενδιαφέρουσα αλλά χαμηλών πτήσεων – Μαρία Αναστασοπούλου τώρα και στην καλοκαιρινή εκπομπή η οποία θα ξεκινά στις 8 και θα αντικαθιστά το «Καλημέρα Ελλάδα» και το «Πρωινό» από μεθαύριο Δευτέρα, 10 Ιουλίου. Μαζί της ο Νίκος Ρογκάκος, ο Γιώργος Γρηγοριάδης, η Ηρώ Ράντου και ο Αντώνης Φουρλής, στο «Καλοκαίρι Μαζί» στον ΑΝΤ1.

    Η τελευταία εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου στον Αντένα, με τον χάρτη της Νέας Βουλής, τους Σπαρτιάτες, τη Νίκη, τη συνέντευξη Στίγκα κ.λπ. ήταν από πλευράς τηλεθέασης η καλύτερή της σημειώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό της από τότε που άρχισε, πριν από πέντε εβδομάδες. Συγκεκριμένα η “Αρένα” το βράδυ αυτής της Τετάρτης σημείωσε 9,8% στο σύνολο των τηλεθεατών και 8,7% στις ηλικίες 18-54ετών και την παρακολούθησαν, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, 222.000 άτομα.

    Η Σία Κοσιώνη, ο καφές με την Εύη Κουτσαυτάκη, η αυτοεκπληρούμενη προφητεία, η μάταιη αγωνία των τηλεοπτικών συντακτών για το συμβόλαιο και η πολιτική ορθότητα του γραφείου τύπου του ΣΚΑΙ

    Κινέζικο μαρτύριο, πιο πολύ για τους τηλεοπτικούς συντάκτες, θυμίζει η ανακοίνωση κάθε δύο χρόνια της ανανέωσης του συμβολαίου της Σίας Κοσιώνη στον ΣΚΑΙ.

    Είναι 17 χρόνια στο κανάλι, έχει τα εύσημα της Εύης Κουτσαυτάκη – άσχετο αν αυτή τη φορά η διαπραγμάτευση κατανάλωσε πολλούς καφέδες – την εκτίμηση του Γιάννη Αλαφούζου, είναι πετυχημένη, σύζυγος του δημάρχου, ανηψιά εξ αγχιστείας του πρωθυπουργού – ιδιότητες, φυσικά, που δεν της χρειάζονται στην καριέρα της. Ποιος ο λόγος της αγωνίας και των ανακοινώσεων ότι και καλά ανανέωσε το συμβόλαιό της; Πάντως, είναι γεγονός ότι οι  διαπραγματεύσεις αυτή τη φορά ήταν σκληρές με αρκετές απαιτήσεις από την πλευρά της Σίας Κοσιώνη που παραμένει στο πόστο της. Πού καιρός για αναζήτηση παρουσιαστριών;

    Ο Νίνο Ελματζιόγλου και το success story της ΕΡΤ

    Ένα σημαντικό ποσοστό των 31 σειρών που προγραμματίζεται για τη νέα σεζόν έχει η ΕΡΤ (σχεδόν το ¼).

    Η υπερδραστηριότητα («Πτώση», «Παραλία», «Ηλέκτρα», «Κάνε ότι Κοιμάσαι», «Έρημη χώρα», «Τρίτος Όροφος», «Σύρματα» ενώ υπάρχει συζήτηση για τον β’ κύκλο της σειράς «Νούμερα», με τον Φοίβο Δεληβοριά) πιστώνεται στον έμπειρο Νίνο Ελματζιόγλου μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ με 2.500 ώρες τηλεοπτικής παραγωγής στη μυθοπλασία, την ψυχαγωγία, τα ντοκιμαντέρ και τις ζωντανές μεταδόσεις.  Συνιδρυτής  και συνιδιοκτήτης των Τηλεοπτικών Στούντιο Παιανίας, αντιπρόεδρος στην TVE (εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών), παραγωγός ειδήσεων του Mega, μέλος ΔΣ της Epsilon AE και διευθύνων σύμβουλος της Big Shot (εταιρεία διαφημιστικής παραγωγής). Δικές του παραγωγές είναι η «Βραδιά επιθεώρησης» στην ΕΡΤ το 1984, οι «Αυθαίρετοι»(Mega), το «Κωνσταντίνου και Ελένης» (ΑΝΤ1), το «Κόκκινο Δωμάτιο»» (Mega), το «Νησί» (Mega), τα «Σύνορα της Ελλάδας» (Cosmote History HD). Έχε πλήθος διακρίσεων για πλήθος τηλεοπτικών προγραμμάτων, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος του ΣΑΠΟΕ.

    Από κάλφας… διευθυντής ο Κ. Τσιακανίκας

    Την αποχώρηση του από τον τηλεοπτικό σταθμό AΝΤ1 όπου βρισκόταν για 17 χρόνια, σε δύο δόσεις όπως αναφέρει, ανακοίνωσε και μέσα από τα σόσιαλ μίντια ο δημοσιογράφος Κωστής Τσιακανίκας.

    Σε ανάρτησή του στο fb αναφέρει μεταξύ άλλων:

    Δεκαεπτά χρόνια στον ΑΝΤ1.Σε δύο “δόσεις”. Σε όλα τα πόστα. Από “κάλφας” διευθυντής. Η μισή επαγγελματική μου ζωή εδώ… Χάρη στην οικογένεια του αλησμόνητου καπετάνιου Μίνωα και την στήριξη του άξιου διαδόχου στην ηγεσία του Ομίλου, Θοδωρή Κυριακού. Ευγνώμων για πάντα.

    Γιατί κατέβηκε από τη «Μηχανή του Χρόνου» ο Χρήστος Πετρόπουλος

    Φαίνεται ότι τα 11 χρόνια στη «Μηχανή του Χρόνου» ήταν αρκετά για να φέρουν το πλήρωμα του χρόνου για τον Χρήστο Πετρόπουλο από τους μακροβιότερους ρεπόρτερ στα 19 χρόνια της ΜτΧ), κάνοντας 80 (ογδόντα) ωριαίες εκπομπές/ντοκιμαντέρ για ιστορικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά θέματα, που προβλήθηκαν στην #ΕΡΤ και στο #Cosmote History (περισσότερα από κάθε άλλον).

    Γιατί ο Alpha ποντάρει στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη

    Πολλά υποσχόμενη θεωρεί ο Alpha τη σειρά «Ο γιατρός» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη που έρχεται τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα ιατρικό δράμα εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία, το οποίο παρουσιάζεται σε μια υψηλού επιπέδου παραγωγή.

    Όταν ο Χάρης Μπρουμίδης είδε από πρώτο χέρι τον μάλλον μάταιο ανταγωνισμό του Διαδικτύου

    Δεν πίστευε τα μάτια και τα αυτιά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης όταν μετά την εφ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου για το επενδυτικό πρόγραμμα της Vodafone Ελλάδας, την επέκταση του δικτύου 5G και τις υποδομές οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH), τα οικονομικά, τους συνδρομητές και μια σειρά στοιχεία από το success story της εταιρείας, έγινε μάρτυρας ενός δημοσιογραφικού καυγά. Όλα ξεκίνησαν από την αποστολή εκ μέρους συγκεκριμένης συντάκτριας δημοσιογραφικού θέματος σε επιχειρηματικό site, πριν καλά καλά λήξει το ουσιαστικό μέρος της συνέντευξης Τύπου, η κατάθεση ερωτήσεων.

    Δεν ήταν η πρώτη φορά εξάλλου που συνέβαινε αυτό στο πλαίσιο ενός μάλλον μάταιου ανταγωνισμού που επιτάσσει η ταχύτητα και η αναζήτηση της πρωτιάς στο Διαδίκτυο.

    Προηγήθηκε μια σιωπηρή συμφωνία, στην οποία κανείς δεν κατέθεσε ένσταση, να λήξει πρώτα η εκδήλωση και στη συνέχεια να σταλεί στους αρχισυντάκτες το ρεπορτάζ.

    Ωστόσο αθετήθηκε από τη «συνήθη ύποπτη» συντάκτρια που στέλνει ακόμη και με SMS τις πληροφορίες από κάθε συνέντευξη Τύπου στην οποία παρίσταται, δημιουργώντας ένταση στους συναδέλφους της που δεν κάθονται με το laptop στο χέρι την ώρα του γεύματος και προτιμούν την ποιοτική διάσταση του slow journalism.

    Υπάρχει «δράκος» στην ιστορία της αποχώρησης του Δημήτρη Χατζηνικόλα από το Documento;

    Είναι φυσικό την εποχή των αποχωρήσεων και αυτομολήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερή πολυκατοικία να προκαλούνται αντίστοιχοι συνειρμοί και για τα δημοσιογραφικά στελέχη στην εταιρεία του Κώστα Βαξεβάνη. Όμως ο Δημήτρης Χατζηνικόλας, ο οποίος είχε κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε από την εφημερίδα Documento και την αρχισυνταξία της εφημερίδας, έπειτα από επτά χρόνια, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι αυτό συνιστά «προσωπική απόφαση» συνιστώντας στους άσπονδους εχθρούς του Βαξεβάνη να μην αναζητήσουν δράκους στην ιστορία.

    Ποιοι δημοσιογράφοι χαζεύουν βαλίτσες cabin size. Ο Τσιόδρας, ο Αυτιάς, ο Ζούλας και τα άλλα «γαλάζια» παιδιά

    Δεν πρόλαβε καλά καλά να ορκιστεί η νέα Βουλή και ξεκίνησε η παραφιλολογία για το ποιοι θα προκριθούν από τη «γαλάζια» παράταξη για την Ευρωβουλή. Ο Δημήτρης Τσιόδρας επί χρόνια συνεργάτης του Μητσοτάκη επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού φαίνεται να έχει κάνει ρεζερβέ μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Αν ισχύουν οι φήμες ότι τον ίδιο προορισμό έχουν και ο Γιώργος Αυτιάς (ΣΚΑΙ), ο Κωνσταντίνος Ζούλας (ΕΡΤ) και η Αριστοτελία Πελώνη (πρ. δημοσιογράφος της “Καθημερινής”) τότε μιλάμε για μια μικρή «ένωση δημοσιογράφων» που θα διεκδικήσει μια θέση στο πάνθεο των 705 ευρωβουλευτών.

    Ο Γιώργος Ράλλης πρόεδρος στο Μακεδονία TV

    Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Μακεδονία TV του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων στις Μαΐου 2023, πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Ράλλης και μέλη η Φωτεινή Ραξή και η Ευαγγελία Ντάκουρη.

    Alpha: Καλύτερα δε γίνεται για την Ναταλία Γερμανού

    Την ανανέωση των συμβολαίων όλων των συντελεστών της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν ανακοίνωσε ο Alpha.

    Συγκεκριμένα, το κανάλι, αναφερόμενο στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού,  τόνισε ότι σημείωσε πρωτιές στη ζώνη προβολής της, σημειώνοντας σταθερά διψήφια νούμερα στην τηλεθέαση τερματίζοντας τη σεζόν με μέσο όρο 18,6%. Η Ναταλία Γερμανού, κρατά τα ηνία της εκπομπής, την οποία είδαν 1.429.000 τηλεθεατές έστω για 1 λεπτό, κατά μέσο όρο μέσα στο μήνα».

    Είναι η Ράνια Τζίμα η κεντρική παρουσιάστρια της χρονιάς;

    Η ισχυρή θέση του MEGA στην ενημέρωση επισφραγίστηκε με τη νίκη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «Mega Γεγονότα» κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-2023. H επιτυχία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «Mega Γεγονότα», πιστώνεται από το κανάλι στη Ράνια Τζίμα που βρίσκεται στην παρουσίαση από Δευτέρα έως Πέμπτη. Με 462.000 τηλεθεατές, οι ειδήσεις του Mega προπορεύθηκαν του ανταγωνισμού, ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης. Ακολούθησαν: ΣΚΑΪ 455.000, Alpha 430.000, Star 396.000, ANT1 326.000, Open 272.000, ΕΡΤ1 185.000. Στο δυναμικό κοινό 18-54 ετών, το «Mega Γεγονότα» κατέκτησε την κορυφή με μέσο όρο 13,2%.

    Κωνσταντίνος Ζούλας και τα αδιαπραγμάτευτα χαρτιά του

    Έχει στηλώσει τα πόδια ο άγνωστο για πόσο ακόμη πρόεδρος και εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, για τη διατήρηση στη θέση του κεντρικού παρουσιαστή του Γιώργου Κουβαρά. Οι πιέσεις ασκούνται για αναζήτηση έτερου προσώπου, γένους θηλυκού είτε από τη δεξαμενή των παρουσιαστών της ΕΡΤ με εμπειρία στον ρόλο, είτε από τον ανταγωνισμό, των ιδιωτικών καναλιών. Πάντως ο Απόστολος Μαγγηριάδης θα παρουσιάζει κανονικά το δελτίο ειδήσεων από την Παρασκευή ως και την Κυριακή.

    Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, Πρόεδρος ΕΙΙΡΑ: Συμφωνία με ΔΕΔΔΗΕ για το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού

    Με συμφωνία συνεργασίας για την ορθή λειτουργία του Κέντρου Εκπομπής Υμηττού και την άρση των ζητημάτων ρευματοκλοπής ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας του Αναστασίου Μάνου, Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΔΔΗΕ και Κωνσταντίνου Φωτόπουλου, Προέδρου ΔΣ ΕΙΙΡΑ. Η συμφωνία περιλαμβάνει την εντατικοποίηση των ελέγχων στις σχετικές εγκαταστάσεις από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

    Η Έλλη Τριανταφύλλου στο ATTICA

    Η Δημοσιογράφος Έλλη Τριανταφύλλου, με δική της εταιρεία που δημιούργησε πρόσφατα, παρουσιάζει στο ATTICA TV την εκπομπή “Rotation”, μαζί με τους πολιτικούς συντάκτες του ATTICA TV, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο, Γιάννη Μπασκάκη και Μαριτίνα Ζαφειριάδου.

    Η τύχη του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και την Ανθή Βούλγαρη

    Διαβατήριο για την επόμενη σεζόν πήρε η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

    Η «Κοινωνία Ώρα MEGA» έδειξε για ακόμα μια χρονιά τη δυναμική της, κατακτώντας την πρωτιά στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 15,9%, στο διάστημα από τις 24 Αυγούστου 2022 έως τις 30 Ιουνίου 2023.

    Στη ζώνη μετάδοσής της, η κατάταξη του ανταγωνισμού διαμορφώθηκε ως εξής:

    Remaining Time-0:00

    Fullscreen

    Mute

    ΑΝΤ1 14%, ΣΚΑΪ 10,9%, ALPHA 9,8%, OPEN 7,2%, ΕΡΤ1 6,8%, STAR 5,5%.

    Στο σύνολο του κοινού, η ενημερωτική εκπομπή του MEGΑ σημείωσε μέσο όρο 17,1%, ενώ σε επιμέρους κοινό έφτασε μέχρι το 24,2%.

    Γιάννης Κολοκυθάς: Από τον ΣΚΑΪ στο Open

    Τελικά δεν κατάφερε η Εύη Κουτσαυτάκη να κρατήσει στη ζεστή αγκαλιά του ΣΚΑΙ τον Γιάννη Κολοκυθά, από τα βασικά στελέχη της ενημέρωσης στο κανάλι του Φαλήρου. Ο δημοσιογράφος δεν ακολούθησε τη Μαρία Αναστασοπούλου στον ΑΝΤ1, αλλά οδεύει προς το Open.

    «Πρωινό μας»: Γιατί έριξε πρόωρη αυλαία η Φαίη Σκορδά;

    Οικονομικοί λόγοι εξηγούν την πρόωρη «αυλαία» της εκπομπής «Πρωινό μας» της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΙ που αποχαιρέτησε το κοινό της την Παρασκευή και όχι στις 14 Ιουλίου, όπως ήταν προγραμματισμένο.

    Ο λόγος είναι ότι καθώς από τα στούντιο στα Μελίσσια έβγαιναν στον “αέρα” τρεις εκπομπές, οι “Αταίριαστοι”, το “Καλό Μεσημεράκι” και το “Πρωινό μας” και τώρα έχει μείνει μόνο η τελευταία, θέλησαν να εξοικονομήσουν χρήματα από το budget. Εκτός αν η απόφαση σχετίζεται με την ολοκλήρωση των συμβολαίων κάποιων συντελεστών της εκπομπής, στις 5 Ιουλίου. Πάντως για του χρόνου η εκπομπή μετακινείται στη ζώνη 12.00 με 14.00 με το πάνελ να συναπαρτίζουν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Νάνσυ Παραδεισανού αλλά και ο Νίκος Μουρατίδης με καθημερινή παρουσία δίπλα στη Φαίη Σκορδά. Στόχος είναι ο μουσικός παραγωγός να προσδώσει το στοιχείο της αιρετικής και αιχμηρής άποψης στην εκπομπή.

    Breakfast at Star: εκπομπή αποκατάστασης παικτών Survivor

    Δοκιμαστικών συνέχεια, για την εκπομπή Breakfast At Star, για τη νέα σεζόν, στην πρωινή ζώνη του STAR. Από δοκιμαστικό για το Breakfast At Star πέρασαν τόσο ο Σπύρος Μαρτίκας, όσο και ο Ηλίας Γκότσης, οι οποίοι και οι δυο συμμετείχαν στο φετινό και σε προηγούμενο φυσικά Survivor. Από δοκιμαστικό έχει περάσει και άλλος… Survivor, ο Χάρης Γιακουμάτος.

    Γιατί η Δέσποινα Βανδή θα βλέπει φανατικά Σασμό;

    Ο Βασίλης Μπισμπίκης που φέτος πρωταγωνίστησε στη σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει», υποδυόμενος τον ρόλο του Στρατή φέρεται έτοιμος να πρωταγωνιστήσει και στην άλλη μεγάλη επιτυχία του καναλιού «Σασμός» υποδυόμενος και πάλι έναν Κρητικό.

    Ενισχύεται το Kontra

    Στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra πήγε ο δημοσιογράφος Μάριος Αραβαντινός που αποχώρησε πρόσφατα από το από το Documento. Ο δημοσιογράφος θα πλαισιώνει τη Νατάσα Γιάμαλη.

    Ομολογιακό δάνειο 20 εκατ. ευρώ για τον ΑΝΤ1

    Το ΔΣ της ΑΝΤΕΝΝΑ έδωσε την άδεια για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 20.000.000 ευρώ, με ομολογιούχο δανειστή την ολλανδική εταιρεία ΑΝΤΕΝΝΑ GREECE BV, διάρκειας 7 ετών, με συμβατικό επιτόκιο ύψους 1,90% επί της ανεξόφλητης ονομαστικής αξίας του ομολόγου και υπολογιζόμενο σε ετήσια βάση.

    Το 2022 η ΑΝΤΕΝΝΑ TV Μονοπρόσωπη ΑΕ είχε λάβει τρία ομολογιακά δάνεια για τον ΑΝΤ1, συνολικού ύψους 214.650.000 ευρώ.

    Ο Κώστας Τσουρός στο Mega

    Δική του εκπομπή αναλαμβάνει ο Κώστας Τσουρός στο MEGA την ερχόμενη σεζόν, αφού όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει την μεσημεριανή ζώνη του καναλιού τα Σαββατοκύριακα. Τον Τσουρό θα πλαισιώνει κατά πάσα πιθανότητα η Νόνη Δούνια.

    Επιστρέφουν οι Αταίριαστοι εκεί που ανήκαν

    Εκεί όπου τους συνήθισαν τηλεθεατές και ακροατές τα προηγούμενα χρόνια (ζώνη 10-12) επιστρέφουν, ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος ισχυροποιημένοι σε επίπεδο προσώπων και συνεργατών. Στο ραδιόφωνο παίρνουν το τιµόνι στη ζώνη 6-8 το πρωί.

    Κωνσταντίνος Ζούλας και το σφυροκόπημα των συνεργατών του

    Το συνεχές σφυροκόπημα του κ. Ζούλα και των συνδιοικούντων προς την παραγωγή συνεχίζεται απτόητο. Απίστευτο κι όμως αληθινό!!!

    Σίφνος, ένα πανέμορφο νησί του Αιγαίου στο οποίο πραγματοποιήθηκε τηλεοπτικό γύρισμα για την εκπομπή του Απόστολου Μαγγηριάδη «Επίλογος». Αφού ο κ. Ζούλας «έκοψε» τον Σκηνοθέτη και τον Δ/ντή Παραγωγής, η υπεύθυνη της μικτής παραγωγής ανέλαβε εξ΄ ολοκλήρου το γύρισμα με έναν μόνο εργαζόμενο – ρομπότ. Συγκεκριμένα: 3 κάμερες χωρίς Εικονολήπτες, χωρίς Ηχολήπτη, χωρίς Σκηνοθέτη!!!

    Στο κοστολόγιο της εκπομπής για το συγκεκριμένο γύρισμα προφανώς θα γίνουν χρεώσεις για πλήρες τηλεοπτικό συνεργείο το οποίο όμως δεν υπήρξε ποτέ. Όλα αυτά καταγγέλλονται από συνεργάτες και συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ, της Ε.Ε.ΕΡΤ, της Π.ΣΥ.Π.ΕΡΤ, της ΠΑ.ΣΥ.ΠΑ.ΤΕ.ΚΑΛ, του Πανελληνίου Σωματείου Σκηνοθετών & Δ/ντών Παραγωγής ΜΜΕ.

    Βίκυ Χαντζή και Σταύρος Μονεμβασιώτης στον Alpha

    Η Βίκυ Χαντζή και ο Σταύρος Μονεμβασιώτης, από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 09:45 έως τις 13:00, θα μεταφέρουν όλες τις σημαντικές ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα στην ενημερωτική εκπομπή «Alpha τώρα».

    Διαβάστε επίσης

    H Μάγισσα: Κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο trailer

    ACTION 24: «ΕΕΕ ΡΕ ΚΟΣΜΕ..» ένα θα σου πω, viva la Mexico!

    Μαύρο Ρόδο: Ανατροπές και συγκλονιστικές εξελίξεις στο μεγάλο φινάλε