• Media

    Ποιοι είναι οι 6 υποψήφιοι για τις 7 τηλεοπτικές άδειες – Το νέο όνομα στη λίστα

    τηλεόραση


    Ώρα μηδέν για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς έληξε σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00, η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η διαδικασία ολοκληρώθηκε με έξι υποψηφίους να καταθέτουν φακέλους για τον διαγωνισμό, ο οποίος αφορά επτά άδειες συνολικά.

    Οι υποψήφιοι διεκδικητές είναι τα κανάλια ΣΚΑΪ, Star, Alpha, Ant1 και «Ε», καθώς και η εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική», επιχειρηματικό σχήμα υπό τον Φίλιππο Βρυώνη και τον δημοσιογράφο τον Μάκη Γιομπαζολιά.

    Πληροφορίες ανέφεραν ότι για τη διεκδίκηση μία εκ των επτά αδειών θα κινείτο και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης, χωρίς να επιβεβαιώνεται τελικά κάτι τέτοιο.

    Να σημειωθεί ότι η έβδομη άδεια θα επανακηρυχτεί.

    Από τη διαδικασία τέθηκε εκτός το Mega, καθώς, όπως έγινε γνωστό χθες, οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε υποβολή υποψηφιότητας.

    Η ανακοίνωση του Ε.Σ.Ρ για την 7η άδεια:

    «Ο Ν. 4339/2015 όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 28 του Ν. 4496/2017, προβλέπει για την εναπομένουσα άδεια:

    Στην περίπτωση που ο αριθμός των προεπιλεγέντων συμμετεχόντων είναι ίσος ή μικρότερος του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών, κάθε ένας από αυτούς ανακηρύσσεται αυτοδικαίως προσωρινός υπερθεματιστής για τη χορήγηση μίας άδειας στην ορισθείσα τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Τυχόν εναπομένουσες άδειες επαναπροκηρύσσονται υποχρεωτικά από το Ε.Σ.Ρ. με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία αδειών, εφόσον μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης προκήρυξης για τη χορήγηση άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον από έναν τουλάχιστον υποψήφιο με την κατάθεση στο Ε.Σ.Ρ. σχετικής αίτησης που συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή, ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία. Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης του παραπάνω χρονικού ορίου, τυχόν εναπομένουσες άδειες αποδεσμεύονται για την προκήρυξη άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου. Η διαδικασία των προηγούμενων δύο εδαφίων τηρείται αναλόγως και στην περίπτωση ματαίωσης του διαγωνισμού, λόγω μηδενικής προσέλευσης υποψηφίων. Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως και σε περίπτωση οριστικής παύσης της λειτουργίας αδειούχου παρόχου περιεχομένου, για οποιονδήποτε λόγο.»

    Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης  με τον γενικό διευθυντή του Star Channel, Κάρολο Αλκαλάι, ενώ δύο ώρες αργότερα έφτασαν οι εκπρόσωποι του τηλεοπτικού καναλιού Alpha. Στη μία μετά το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ΕΣΡ προσήλθε ο Στρατής Λιαρέλης με τον φάκελο του ΑΝΤ1. Ακολούθησε η υποψηφιότητα του Εpsilon με τον φάκελο να τον καταθέτει ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού, Δημήτρης Δημαρέλης, και λίγο πριν από τη λήξη της προθεσμίας κατέθεσε τον δικό της φάκελο η εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική».

    Στα γραφεία του ΕΣΡ βρίσκονταν συνολικά επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες απαρτίζονταν από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, οι οποίοι θα παραλάμβαναν τους φακέλους και θα έκαναν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους – διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή και ενδέχεται να διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη. Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κλπ) θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε ότι μετά τις 15:00 καμία αίτηση δεν θα γινόταν αποδεκτή. Επίσης, υπογράμμισε ότι κανένας δημοσιογράφος και καμία τηλεοπτική κάμερα δεν θα έμπαινε στα γραφεία του ΕΣΡ, καθώς θα παρεμπόδιζε τη διαδικασία.

    Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

    Ο ξαφνικός θάνατος του MEGA

    Eκτός της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες έμεινε το MEGA. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού αποφάσισαν να μην διεκδικήσουν μια εκ των 7 τηλεοπτικών αδειών καθώς θεωρούν ότι το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ είναι πολύ υψηλό.

    Θυμίζουμε ότι όποιο κανάλι δεν μετέχει στο διαγωνισμό, από τα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από σύσκεψη της ολομέλειας του ΕΣΡ, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή σήματός του.

    «Κινδυνεύουν οι οικογένειές μας»

    Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

    Οι εργαζόμενοι του «μεγάλου καναλιού» επισημαίνουν ότι «αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

    Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

    Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

    ΕΣΗΕΑ προς μετόχους MEGA: Αναλάβετε τις ευθύνες σας

    Τους μετόχους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, οι οποίοι, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που προκηρύσσονται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : ΕΣΗΕΑ προς μετόχους MEGA: Αναλάβετε τις ευθύνες σας και κάντε αίτηση για τηλεοπτική άδεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mega: Τέλος στα σενάρια για διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας βάζουν οι μέτοχοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΣΡ: «Μαύρο» σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν καταθέσουν αίτηση μέχρι αύριο το μεσημέρι



    ΣΧΟΛΙΑ