Menu
-0.49%
Τζίρος: 183.14 εκατ.

Μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Το νέο νομικό «στοίχημα» μετά το ΣτΕ – Σε ποια σημεία κινδυνεύουν οι άδειες των 7 νέων ΑΕΙ

Media

Ολοκληρώθηκαν οι εταιρικοί μετασχηματισμοί του ομίλου Καθημερινή

Comments

Την ολοκλήρωση των εταιρικών μετασχηματισμών του Ομίλου Καθημερινή και ως προς τον εκδοτικό κλάδο τη σύσταση μετά από διάσπαση της εταιρείας «ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», ανακοίνωσε ο Όμιλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

1

«Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε, ότι ολοκληρώθηκαν την 30/12/2022 οι εταιρικοί μετασχηματισμοί του ομίλου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ως προς τον εκδοτικό κλάδο συστάθηκε μετά από διάσπαση η εταιρεία «ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» με αριθμό ΓΕΜΗ 166641807000, ΑΦΜ 996589046, ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά.

Την 30/12/2022 καταχωρήθηκαν στο ΓΕΜΗ οι με αριθμό πρωτοκόλλου 2868113/30.12.2022, 2868077/30.12.2022, 2868096/30.12.2022 και 2868061/ 30.12.2022 ανακοινώσεις, με τις οποίες εγκρίθηκε η Συγχώνευση με Απορρόφηση των απορροφούμενων εταιρειών με την επωνυμία: α) «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με αριθμό ΓΕΜΗ 44394507000 και ΑΦΜ 094421040, β) «ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ –ΕΞΠΛΟΡΕΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΕΚΔΟΤΙΚΗ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με αριθμό ΓΕΜΗ 121571207000 και ΑΦΜ 099363790, και γ) «M media ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΕΝΤΥΠΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» με αριθμό ΓΕΜΗ 9696901000 και ΑΦΜ 998922537, από την απορροφώσα εταιρεία με την επωνυμία «ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με αριθμό ΓΕΜΗ 166641807000 και ΑΦΜ 996589046, ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά.

Η απορροφώσα εταιρεία «ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ως καθολικός διάδοχος των απορροφούμενων τριών εταιρειών υποκαθίσταται αυτοδίκαια και χωρίς καμία άλλη διατύπωση σύμφωνα με το νόμο (ex lege) σε όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και έννομες σχέσεις των εταιρειών αυτών, οι οποίες λύονται άνευ εκκαθαρίσεως και παύουν να υφίσταται ως νομικά πρόσωπα διαγραφόμενες στη συνέχεια από το μητρώο εταιρειών της Υπηρεσίας ΓΕΜΗ.

Η εν λόγω συγχώνευση δεν επηρεάζει τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των πάσης φύσεως συναλλασσομένων με τις ανωτέρω εταιρείες (πελατών/προμηθευτών), στα οποία υπεισέρχεται, όπως και σε όλες τις έννομες σχέσεις, αυτοδίκαια η εταιρεία «ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλείσθε, όπως από την 01/02/2023 και εφεξής όλες οι νόμιμες φορολογικές ενέργειες διενεργούνται στο όνομα και στα στοιχεία της εταιρείας με την επωνυμία «ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», η οποία εδρεύει στο Νέο Φάληρο του Δήμου Πειραιά επί των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως αρ. 2, με ΑΦΜ: 996589046 της ΔΟΥ: Φ.Α.Ε. Πειραιά, αριθμού Μητρώου ΓΕΜΗ 166641807000, καθώς οι αριθμοί φορολογικού μητρώου των απορροφώμενων εταιρειών, με την παρέλευση του τρέχοντος μεταβατικού σταδίου παύουν να υφίστανται στο μητρώο των φορολογικών αρχών».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Το νέο νομικό «στοίχημα» μετά το ΣτΕ – Σε ποια σημεία κινδυνεύουν οι άδειες των 7 νέων ΑΕΙ
Κάμερες: Ξεκινά εκ νέου ο διαγωνισμός των €44 εκατ., άρση της αναστολής
METLEN: Πώς ενισχύει η Joule τη διαχείριση ενέργειας και την απόδοση της εταιρείας
Fueguia The Spirit: Ένα άρωμα από τα φύλλα που δίνουν χρώμα στα δερμάτινα καθίσματα της Rolls-Royce
Μετρό Θεσσαλονίκης: 27 Αυγούστου η Καλαμαριά κάνει πρεμιέρα – Το έργο της AKTOR που επεκτείνει το δίκτυο
Φυλακές Ασπροπύργου: Οι Big 4 των κατασκευών στην τελική μάχη για το ΣΔΙΤ των €451 εκατ.
Το TikTok εξετάζει λειτουργία αποστολής χρημάτων μέσω προσωπικών μηνυμάτων
FIFA: Ο αντιπρόεδρος Σάντορ Τσάνι αποσύρει τη στήριξή του στον Ινφαντίνο μετά την αποχώρηση του Λαμούρ
Apple: Αλλάζει το App Store στην Ευρώπη – Καταργεί τη χρέωση ανά εγκατάσταση
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Το πρώτο μεταπτυχιακό διεθνώς στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Τουρισμού