• Media

    Netflix: Μείωση ανάλυσης της πλατφόρμας ζητά η Κομισιόν λόγω κορονοϊού

    Reed Hastings, επικεφαλής Netflix

    Reed Hastings, επικεφαλής Netflix


    Μία πρωτότυπη ιδέα από την Κομισιόν

    Την τιμητική του έχει το Netflix τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι παρούσες εξελίξεις με τον κορονοϊό μας υποχρεώνουν να περνάμε πολλές ώρες στο σπίτι, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ό,τι υπάρχει στην δημοφιλή πλατφόρμα

    Ο κόσμος μιλάει περισσότερο στο τηλέφωνο, «σερφάρει» για πολλές ώρες και περνάει ατελείωτο χρόνο βλέποντας σειρές και ταινίες.

    Η αυξημένη χρήση του διαδικτύου, γενικότερα, από το πλήθος των ανθρώπων που παραμένουν στο σπίτι έχει επηρεάσει τις ταχύτητες και την αποτελεσματικότητα του δικτύου σε διεθνές επίπεδο, με τις εταιρείες να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουν το δίκτυο «ζωντανό».

    Η Κομισιόν, διαπιστώνοντας αυτή την κατάσταση απεύθυνε έκκληση προς τους παρόχους υπηρεσιών ψυχαγωγίας και streaming περιεχομένου, εκ των οποίων το δημοφιλέστερο είναι το Netflix, προτείνοντάς τους κάτι μάλλον παράξενο και πρωτότυπο: Nα κάνουν … χειρότερη την ανάλυσή τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Netflix, Reed Hastings, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, για να συζητήσουν το πώς μπορεί να λειτουργήσει ομαλά το διαδίκτυο αυτή τη στιγμή, την ώρα που η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού «ενθαρρύνει» τις όλο και περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες να γίνονται online.

    Ο Μπρετόν αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε με τον CEO του Netflix, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, προτείνοντας στους χρήστες να «κατεβάσουν» την ανάλυση των τηλεοπτικών και άλλων streaming υπηρεσιών (σε standard από high-definition), ώστε να αντέξουν τα δίκτυα.

    Εσείς θα αντέξετε να βλέπετε «πιξελιασμένο» το La Casa de Papel;



    ΣΧΟΛΙΑ