Menu
1.4%
Τζίρος: 256.01 εκατ.

Εκλογικό θρίλερ στο Ισραηλ: Πρωτιά στον Νετανιάχου δίνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα με 57 έδρες – 47 για τον Άιζενκοτ

Media

Netflix – “Famagusta”: Προδοσία των δημοκρατικών αρχών ο περιορισμός της σειράς, λέει η Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα- Ζητά επανεξέταση της απόφασης

Comments

Την απογοήτευσή της για την απόφαση του Netflix να περιορίσει την προβολή της σειράς “Famagusta” στην Κύπρο και την Ελλάδα, εξαιτίας «πιέσεων από την Τουρκία», εξέφρασε η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ).

Η σειρά αφορά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, και η Επιτροπή τονίζει ότι αυτή η απόφαση αποτελεί προδοσία των δημοκρατικών αρχών.

1

Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα καλεί το Netflix να επανεξετάσει την απόφασή του και να αντισταθεί στη λογοκρισία που επιβάλλεται από το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΣΕΚΑ:

«Η πρόσφατη ανακοίνωση ότι το Netflix δεν θα μεταδίδει πλέον την «Αμμόχωστος» εκτός Κύπρου και Ελλάδας  λόγω άμεσης πίεσης από την Τουρκία, δεν είναι μόνο απογοήτευση, αλλά και προδοσία των δημοκρατικών αρχών.

Το Netflix σκόπευε να κυκλοφορήσει τη σειρά Famagusta που απεικονίζει την ιστορία της παράνομης τραγικής εισβολής στην Κύπρο από την Τουρκία το 1974 σε διεθνές κοινό στις 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Η τουρκική κυβέρνηση άσκησε πίεση και το Netflix στριμώχτηκε και αρνήθηκε να αντισταθεί στο αυταρχικό καθεστώς.

Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει αυτού του είδους την πίεση για να καταστείλει ταινίες που απεικονίζουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων, τον τρόμο κατά του κουρδικού πληθυσμού και άλλων μειονοτήτων.

Πρόκειται απλώς για μια προσπάθεια απόκρυψης των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά τη βάναυση παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Αυτή είναι η 50ή Σκοτεινή Επέτειος της παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε το Netflix να επανεξετάσει την απόφασή του και να μην επιτρέψει στο αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας να καταστείλει τις ελευθερίες μας και να εφαρμόσει λογοκρισία στα σπίτια μας. Η αδικία οπουδήποτε είναι απειλή για τη δικαιοσύνη παντού».

Διαβάστε επίσης:

Attica Bank – Παγκρήτια: Όλες οι κρίσιμες λεπτομέρειες που διαμορφώνουν τη χρηματιστηριακή πορεία του νέου σχήματος

Οι αντικειμενικοί λόγοι που μεταθέτουν τις υποχρεωτικές επενδύσεις του ΟΛΘ για το 2030

Χρυσός: Νέο ιστορικό ρεκόρ με φόντο τη μείωση των επιτοκίων

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χωριάτικο»: Η αυτοκρατορία των «αχυρανθρώπων», οι 340 εταιρείες και η διαδρομή του χρήματος – Τι αποκαλύπτει η δικογραφία των 850 σελίδων
28η Οκτωβρίου: Ποιοι δρόμοι κλείνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Τι αλλάζει σε Μετρό και Τραμ
Pizza Fan: Προφυλακιστέος ο ιδιοκτήτης για την υπόθεση των εικονικών «κερασμάτων»
Arla: Νέα ανάκληση παρτίδας Arla Protein Pudding
112 για κακοκαιρία σε Μαγνησία, Εύβοια και Σποράδες: Καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις την 28η Οκτωβρίου
Χωριάτικο: Από τους φούρνους στα beach bars – Η Lamborghini, το Range Rover και οι αγορές από Cartier και Dior
Pizza Fan: Ο ιδιοκτήτης ομολόγησε ότι γνώριζε για τα εικονικά κεράσματα – Αρνήθηκε τις κατηγορίες
ΕΟΕ για Basket gate: Ζητά διευκρινίσεις για την αντικατάσταση Λιόλιου – «Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση»
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την 28η Οκτωβρίου
Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτό το αίτημα για τα έγγραφα της Κομισιόν – Προθεσμία 30 ημερών από το Δικαστήριο