Menu
-1.16%
Τζίρος: 295.12 εκατ.

Λαγκάρντ: Η Ευρώπη πρέπει να αναπτύξει δικές της υποδομές και εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης

Media

Netflix – “Famagusta”: Προδοσία των δημοκρατικών αρχών ο περιορισμός της σειράς, λέει η Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα- Ζητά επανεξέταση της απόφασης

Comments

Την απογοήτευσή της για την απόφαση του Netflix να περιορίσει την προβολή της σειράς “Famagusta” στην Κύπρο και την Ελλάδα, εξαιτίας «πιέσεων από την Τουρκία», εξέφρασε η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ).

Η σειρά αφορά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, και η Επιτροπή τονίζει ότι αυτή η απόφαση αποτελεί προδοσία των δημοκρατικών αρχών.

1

Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα καλεί το Netflix να επανεξετάσει την απόφασή του και να αντισταθεί στη λογοκρισία που επιβάλλεται από το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΣΕΚΑ:

«Η πρόσφατη ανακοίνωση ότι το Netflix δεν θα μεταδίδει πλέον την «Αμμόχωστος» εκτός Κύπρου και Ελλάδας  λόγω άμεσης πίεσης από την Τουρκία, δεν είναι μόνο απογοήτευση, αλλά και προδοσία των δημοκρατικών αρχών.

Το Netflix σκόπευε να κυκλοφορήσει τη σειρά Famagusta που απεικονίζει την ιστορία της παράνομης τραγικής εισβολής στην Κύπρο από την Τουρκία το 1974 σε διεθνές κοινό στις 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Η τουρκική κυβέρνηση άσκησε πίεση και το Netflix στριμώχτηκε και αρνήθηκε να αντισταθεί στο αυταρχικό καθεστώς.

Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει αυτού του είδους την πίεση για να καταστείλει ταινίες που απεικονίζουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων, τον τρόμο κατά του κουρδικού πληθυσμού και άλλων μειονοτήτων.

Πρόκειται απλώς για μια προσπάθεια απόκρυψης των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά τη βάναυση παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Αυτή είναι η 50ή Σκοτεινή Επέτειος της παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε το Netflix να επανεξετάσει την απόφασή του και να μην επιτρέψει στο αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας να καταστείλει τις ελευθερίες μας και να εφαρμόσει λογοκρισία στα σπίτια μας. Η αδικία οπουδήποτε είναι απειλή για τη δικαιοσύνη παντού».

Διαβάστε επίσης:

Attica Bank – Παγκρήτια: Όλες οι κρίσιμες λεπτομέρειες που διαμορφώνουν τη χρηματιστηριακή πορεία του νέου σχήματος

Οι αντικειμενικοί λόγοι που μεταθέτουν τις υποχρεωτικές επενδύσεις του ΟΛΘ για το 2030

Χρυσός: Νέο ιστορικό ρεκόρ με φόντο τη μείωση των επιτοκίων

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτό πρότεινε να γίνει η εισαγγελέας το αίτημα για να εξεταστεί το κινητό του σταθμάρχη
Αυγερινός για τις θρησκευτικές εικόνες στο ιατρείο όπου πέθανε ο Μαζωνάκης, με το βλέμμα στην Καρυστιανού: «Ακόμη τρέχω…»
ΙΣΑ: Σαφείς απαντήσεις για τον τρόπο αδειοδότησης των ιατρείων
Ιωάννης Μπούγας για υπόθεση Κυψέλης: Τι έκανε η Εισαγγελία Ανηλίκων από το 2020 για την προστασία των παιδιών
Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οι τρεις ληστές εισβάλλουν με τσεκούρι και λοστό σε βενζινάδικο
ΟΙΕΛΕ προς Υπουργό Παιδείας: «Να καταβληθεί άμεσα το νομοθετημένο επίδομα στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς των προγραμμάτων ΙΒ»
Μαζωνάκης: Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατηγορούνται πλέον οι γιατροί Θεοδωρόπουλος και Γάκα
Χανιά: Στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα στο κεφάλι βρέφος 17 μηνών – Συνελήφθη η 18χρονη μητέρα
Χαλκιδική: Δασική πυρκαγιά στην Ελάνη- Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μήνυμα 112
Υπουργείο Παιδείας: Κατανομή 13,3 εκατ. ευρώ σε ΑΕΙ