• Media

    MasterChef: Ο παίκτης που αποχώρησε και οι 4 φιναλίστ (video)


    Αποχώρησε ο Παντελής από το MasterChef

    Σε δύο δοκιμασίες κλήθηκαν να αντεπεξέλθουν οι πέντε διαγωνιζόμενοι του MasterChef, το βράδυ της Δευτέρας. Στην πρώτη δοκιμασία του mystery box τα υλικά επέλεξε ο Πάνος Ιωαννίδης, ενώ στη συνέχεια αντέγραψαν το πιάτο του καταξιωμένου σεφ, Γιώργο Βενιέρη.

    Το mystery box περιείχε μπούτι από κατσίκι, θυμάρι, φρέσκια ρίγανη, μανιτάρια, κεφαλοτύρι, πετιμέζι, ξερά σύκα, λάδι λευκής τρούφας, σταμναγκάθι, μυρώνια, σπαράγγια πράσινα, κρεμμύδι λευκό, σκόρδο, περουβιανές πατάτες, βελανίδι ντοματίνι, κόκκινο κρασί, αλλά και τα βασικά υλικά του πάγκου.

    Ο παίκτης που παρουσίασε το καλύτερο πιάτο στους κριτές ήταν ο Μανώλης Σαρρής, ο οποίος πέρασε απευθείας στην τετράδα του διαγωνισμού και δεν έλαβε μέρος στη δεύτερη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου.

    Με τον Μανώλη να βρίσκεται ασφαλής στον εξώστη, οι παίκτες και οι τρεις κριτές υποδέχθηκαν τον Γιώργο Βενιέρη, ο οποίος είχε ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο πιάτο με υψηλό βαθμό δυσκολίας:

    Καραβίδα ποσέ σε νερό καρύδας και παναρισμένη σε μαύρο τραγανό ρύζι. Σάλτσα κίτρινου κάρυ με γάλα καρύδας, ανανάς κορυφές σταμναγκάθι, πίκλα μελιτζάνα και νιόκι plantain, flakes καρύδας και φύτρες βασιλικού.

    Τη χαμηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε ο Παντελής Βούρος, ο οποίος αποχώρησε από τον διαγωνισμό.

    Στην τετράδα πέρασαν οι Μανώλης Σαρρής, Χρήστος Μπάρκας, Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και Πάνος Τόγιας.

    Η βαθμολογία των παικτών

    Χρήστος (6+8+7+7) – 28 βαθμοί

    Πάνος (5+6+6+7) – 24 βαθμοί

    Σπυριδούλα (7+8+7+8) – 30 βαθμοί

    Παντελής (5+5+5+6) – 21 βαθμοί



    ΣΧΟΛΙΑ