• media_Sonia

    Media

    Η Vogue, το καυτό μοντέλο από το Ισραήλ, τι είδε ο ΚΜ στην ΕΡΤ, η αντεπίθεση Αλαφούζου, τι θα κάνει η Γιάμαλη και η… ΠΑΟΚτζού ρεπόρτερ

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Το ελληνικό «Vogue» του Θ. Αλαφούζου, το hot μοντέλο από το Ισραήλ ή… όταν η Πολιτική είναι (δουλειά) της Μόδας

    Από τότε που το περιοδικό Μόδας “Vogue” εξοστράκισε διεθνώς τους boomers CΕΟs του παλιού, αδιάφορου περί την Πολιτική life style, δεν διστάζει να πάρει έμμεση, ανεπαίσθητη ή και πιο ορατή πολιτική θέση σε παγκόσμια κλίμακα, σε μια προσπάθεια να έρθει σε επαφή με τα πλατιά στρώµατα της Κοινωνίας (ναι διαβάζουν Vogue!) και να προσεταιριστεί μια νέα αφυπνισµένη γενιά καταναλωτών –απόρροια κοινωνικών κινηµάτων όπως τα #metoo, #whomademyclothes,  BlackLivesMatters, #ClimateChange, #againstFastFashion, των αγώνων για ίσα δικαιώµατα της LGBTQI+ κοινότητας κ.ά.

    Κινήματα που αργά ή γρήγορα θα ανάγκαζαν τον glam τίτλο της Conde Nast να κοιταχτεί στα ίσια στον καθρέφτη και να πάρει σαφή, δηµόσια και υπεύθυνη θέση.

    Το ελληνικό “Vogue”, που έχει τα δικαιώματα από την Conde Nast και ανήκει στις ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. με ιδιοκτήτη τον Θέμη Αλαφούζο, διευθυντή τον Αλέξη Παπαχελά, διευθυντή σύνταξης τον Γιώργο Τσίρο και διαχειρίστρια την Αλεξία Κορωναίου επέλεξε για το τεύχος που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή ένα «καυτό» μοντέλο από το Ισραήλ για το εξώφυλλο του περιοδικού – προκαλώντας ενδεχομένως συνειρμούς αναφορικά με το με ποια πλευρά της ιστορίας βρίσκεται σήμερα ο ελληνικός τίτλος.

    Το τεύχος είναι αφιερωμένο στη Μεσόγειο, στα σχόλια οι Ισραηλινοί καμαρώνουν για τη συντοπίτισσά τους ενώ το συγκεκριμένο fashion icon δεν έχει ξανακάνει ποτέ εξώφυλλο στη “Vogue”, συνεπώς έχει την «παρθενική» του εμφάνιση σε έκδοση του διεθνούς τίτλου, από την Ελλάδα.

    Στον λογαριασμό του VogueGreece στο Instagram αναφέρεται:

    Η @sunmizrahii ζωντανεύει τη διαχρονική γοητεία της Μεσογείου μέσα στο κινηματογραφικών προδιαγραφών φυσικό τοπίο της Μεσσηνίας, με τη φωτογραφική ματιά του @philpoynter. Από τα ελληνικά νησιά μέχρι τη Γαλλική Ριβιέρα, το Μαρόκο και τον Λίβανο, η νέα Vogue Greece Ιουνίου ταξιδεύει σε περιοχές πολυπολιτισμικής αισθητικής για να συστήσει το νέο αίμα της μόδας, της τέχνης και του design, ανθρώπους που χτίζουν το δημιουργικό αύριο της «Mare Nostrum».

    Γεννημένη στο Ισραήλ, η Sun Mizrahi ήταν φοιτήτρια σχεδίου μόδας, ενώ ένας από τους καθηγητές της τη φωτογράφισε για τη δική του ιδιωτική συλλογή και ως αποτέλεσμα, μέσω του πρακτορείου της μητέρας της Inch “MODELS MGMT” να επικοινωνήσει μαζί της στο Instagram για να την εκπροσωπήσει. Ζει μεταξύ Τελ Αβίβ και Παρισιού και έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους πελάτες όπως: Dior, Chanel, Hermes, Bottega Veneta, Jacquemus, Fendi, Rabanne, Versace κ.ά.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue Greece (@voguegreece)

    Η παράταση της Κ. Κασκανιώτη, η προσαρμογή του νόμου στα πτυχία των επιτυχημένων, τα «μπιλοζήρια» στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην ΕΡΤ και ο αχθοφόρος στο ταξίδι για Ορεστιάδα

    Για ένα εξάμηνο ακόμη θα παραμείνει στη θέση της η προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη, η επιτυχημένη κατά κοινή ομολογία θητεία της οποίας έληγε σε μερικές ημέρες (15/6 όπως προβλέπει το άρθρο 10 του ν. 5062/2023) και τώρα θα πάρει παράταση έως το α’ 15θήμερο του 2025.

    Στο μεταξύ διάστημα ο αρμόδιος υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Παύλος Μαρινάκης, θα έχει ολοκληρώσει τη σύνταξη της προκήρυξης του διαγωνισμού για τη θέση της ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στο διοικητικό σχήμα, στο οποίο Πρόεδρος είναι ο Κωνσταντίνος Ζούλας (η θητεία του λήγει στις 16/9/2024) και ο οποίος έχει δει όσους βλέπουν τον πρωθυπουργό για να παραμείνει. Ωστόσο η προκήρυξη δεν συνιστά μονόδρομο.

    Η εναλλακτική που έχει η κυβέρνηση είναι αντί να ακολουθήσει διαγωνισμός, να τροποποιήσει τη νομοθεσία όχι μόνο για τη συμμετοχή στελεχών στο Δ.Σ. της ΕΡΤ αλλά για όλους τους Οργανισμούς που θα ζητήσουν εξαίρεση, προκειμένου να μην συνιστά εμπόδιο για την τοποθέτηση ή παραμονή ενός στελέχους αν οι σπουδές του και η εργασιακή του εμπειρία δεν είναι συμβατά με τη θέση.

    Θυμίζουμε ότι η κυρία Κασκανιώτη έχει σπουδάσει Φιλοσοφία, Εκπαίδευση και Ψυχολογία (1984-1988) και Business Administration and Management στο Eurocenter College (1989-1990) ενώ ο Κ. Ζούλας έχει φοιτήσει στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο της Θράκης.

    Το βασικό ένστικτο

    Στην ΕΡΤ κυκλοφορεί ένα νόστιμο γνωμικό: «Αν θέλεις να μάθεις ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός ή ποιος είναι ο ισχυρός στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αρκεί να κυκλοφορήσεις λίγο στους διαδρόμους ή να ζήσεις στιγμές από ένα 24ωρο των διοικούντων».

    Έτσι μπορεί να δει κανείς έναν γενικό διευθυντή να περιφέρεται άσκοπα έξω από το γραφείο της διευθύνουσας συμβούλου, δήθεν ότι περνά τυχαία, ή ακόμη και έτερο προβεβλημένο γενικό διευθυντή να αναλαμβάνει τη μεταφορά της βαλίτσας της CEO σε ταξίδι προς την Ορεστιάδα….

    Τα below zero

    Και όλα αυτά καθώς το βασικό ένστικτο των ΕΡΤικών στελεχών μυρίζεται από μίλια μακριά κατά που γέρνει η πλάστιγγα της εξουσίας στο Ραδιομέγαρο. Είδαν το θερμόμετρο του κλίματος στην επαφή του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κ. Ζούλα κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Αγία Παρασκευή προκειμένου να δώσει συνέντευξη στον Δ. Κοτταρίδη.

    Βέβαια ήταν νωπή η δυσαρέσκεια από το διπλωματικό crash test της Μαρίνας Σάττι επί των σχέσεων με το Ισραήλ αλλά και από τις ατυχείς δηλώσεις των χορευτών της καλλιτέχνιδος ότι «είμαστε Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

    Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση για τον ΣΚΑΙ

    Ο ΣΚΑΙ δεν πρέπει να παραπονιέται. Έχει περισσότερο impact στην Κοινωνία και γκελ στα πολιτικά πηγαδάκια από την τηλεθέαση του σταθμού του. Συνιστά μια υπολογίσιμη δύναμη για τους κυρίαρχους στην τηλεθέαση (ΑΝΤ1, Mega, Alpha), είτε προβάλλει σειρές είτε όχι, είτε συνεργάζεται με την Acun Media, είτε εντάσσει στο portfolio του ξένα ριάλιτι.

    Το δόγμα που επικρατεί αυτήν την περίοδο θα μπορούσε να συνοψιστεί στη ρήση του Τζωρτζ Ουάσιγκτον όταν ήταν ακόμη στρατηγός των Νοτίων: «Δεν είχα αρκετές δυνάμεις για ν’ αμυνθώ και γι’ αυτό επιτέθηκα».

    Οπότε ο ανταγωνισμός αναμένει επίθεση – ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι «θα χυθεί αίμα» εντός του κτηρίου της Εθνάρχου Μακαρίου. Η ηγεσία είναι αποφασισμένη με όσους πόρους διαθέτει, και όσους μπορεί να βρει ακόμη να κάνει το κανάλι και φυσικά το ραδιοφωνικό σταθμό και το site πιο ισχυρούς παίκτες και να ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους.

    Από τη συμφωνία να μεταδώσει το κανάλι τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη το βράδυ του Σαββάτου στις 23:50 (Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote TV στις 20:30) μέχρι την ισχυροποίηση του ενημερωτικού βραχίονα κυρίως του δελτίου ειδήσεων με τα σενάρια να περιλαμβάνουν τόσο την παραμονή της Σίας Κοσιώνη ή και όχι.

    Βγήκε «λάδι» ο ΣΚΑΪ για σχόλια του υποψήφιου Γιώργου Αυτιά για τον Κασσελάκη

    Την απαλλαγή του ΣΚΑΪ από την κατηγορία της «δυσμενούς διάκρισης σε βάρος προσώπου λόγω γενετήσιου προσανατολισμού», και συγκεκριμένα του Στέφανου Κασσελάκη, αποφάσισε το ΕΣΡ. Με πλειοψηφία 7-2 το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έκρινε ότι σχόλια του Γιώργου Αυτιά που έγιναν μέσα από την εκπομπή του για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την στρατιωτική του θητεία, τα οποία είχαν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, δεν ήταν ομοφοβικά.

    «Ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνει τη σκέψη του ο παρουσιαστής δεν παραπέμπει σε ομοφοβικό σχόλιο, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κρύψει μεν το σεξουαλικό του προσανατολισμό, ταυτόχρονα όμως έχει κάνει γνωστό ότι αθλείται πηγαίνοντας σε γυμναστήριο. Επομένως συνάγεται ότι το σχόλιο του παρουσιαστή αφορά τη δυνατότητα του Σ. Κασσελάκη να αθλείται εντός του στρατοπέδου της Θήβας. Συνεπεία των ανωτέρω κρίνεται ότι η εκπομπή δεν προέβη σε δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος προσώπου λόγω γενετήσιου προσανατολισμού», αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασής του το ΕΣΡ.

    Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Αυτιάς στις 14 Οκτωβρίου 2023 είχε δηλώσει στην εκπομπή του στον ΣΚΑΪ ότι «Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα; Όταν εκεί θα παρουσιαστεί;» και «Στη Θήβα δε, υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους, τους νεοσύλλεκτους και πολύ σωστά το έχουνε κάνει, όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Τον τιμάει όμως ότι πάει στρατό».

    Ο Θοδωρής Κυριακού, το νέο portal-ομπρέλα και η ειρηνική συνύπαρξη ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, lifestyle και showbiz υπό τον Marco Struecker

    Όπως πρώτο είχε γράψει το mononews πριν από δύο εβδομάδες (10/5) ο πρόεδρος του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ αποφάσισε να ενοποιήσει όλα του τα properties κάτω από τη στέγη του antenna.gr. Στο νέο portal υπό τον Marco Struecker στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ANTENNA Digital, φιλοξενείται ενημέρωση, ψυχαγωγία, το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 και του ΜΑΚ TV, video, audio και άρθρα για την επικαιρότητα και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στην ενότητα ANT1 NEWS, αλλά όσα συμβαίνουν στον κόσμο του lifestyle και της showbiz, με την υπογραφή του Fthis.

    Στο antenna.gr προβάλλονται live, όλα τα τηλεοπτικά κανάλια του Ομίλου, ενώ ο τηλεθεατής μπορεί να κάνει catch-up σε όσα δεν πρόλαβε να δει, ενώ έχει τη δυνατότητα να εγγραφεί στον ΑΝΤ1+, να ακούσει όλα τα ραδιόφωνα του Ομίλου (Ρυθμός 9.49 & Easy 97.2), τα podcast του Soundis, αλλά και ένα μπουκέτο μουσικής.

    Επίσης αποκλειστικές συνεντεύξεις από τον χώρο της μουσικής, του lifestyle και της showbiz, σύγχρονες wellbeing συμβουλές, αλλά και αστρολογικές προβλέψεις. Στην ενότητα F1 τα μονοθέσια δίνουν ραντεβού με τα Grand Prix της Formula 1, τα νέα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με ειδήσεις, βίντεο και αρθρογραφία.

    Επιπλέον, στο antenna.gr  υπάρχει ειδική κινηματογραφική ενότητα, με trailer από όλες τις ταινίες που παίζονται στα Village Cinemas και δυνατότητα προμήθειας εισιτηρίου.

    Γιατί η Νατάσα Γιάμαλη οδεύει προς το Μεγάλο Κανάλι; Γιατί μπορεί…!

    «Τίποτε δεν μπορεί να έχει αξία, αν δεν έχει χρησιμότητα» είχε πει ο Καρλ Μαρξ μια φράση που μπορεί να δώσει μια to the point απάντηση στο ερώτημα γιατί το Mega να θέλει να εντάξει τη Νατάσα Γιάμαλη στο δυναμικό του;

    Ούτε κόκκινο έγινε το Mega λοιπόν ούτε η Γιάμαλη «συστημική» όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τα ΜΜΕ οι σύντροφοί της στον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο έχει υπάρξει υποψήφια σε μη εκλόγιμη θέση. Η 37χρονη δημοσιογράφος έχει κολλήσει ένσημα στην «Αυγή» με μαχητική αρθρογραφία, ενώ έχει ασχοληθεί και με το web TV του ομώνυμου site μονίμως μπροστά στον φακό, σε ζωντανή μετάδοση από το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μετά την επιτυχημένη θητεία της στο Kontra στη βραδινή ζώνη, εκεί που καθιερώθηκε δηλαδή, θα συνεχίσει στο Mega στο πρόγραμμα, εκτός απροόπτου, του Σαββατοκύριακου, ως προέκταση της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου.

    Εξετάζεται επίσης η εκδοχή η Γιάμαλη να καλύψει ένα μέρος της μεσημεριανής ζώνης με πιθανότερη εκείνη που θα διαμορφωθεί ένα συμπαγές ενημερωτικό «μέτωπο» με το «Live news» έως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

    Στο Kontra αναζητούν την αντι-Γιάμαλη και όλα δείχνουν ότι τη βρήκαν.

    To maestro έπεσε (στο Mega), ζήτω το maestro στο (Netflix)

    Η πτώση του maestro στο Mega σηματοδοτεί το μέλλον της τηλεόρασης. Αν κάτι προβάλλεται ελεύθερα και παράλληλα κλειδωμένα, ο τηλεθεατής θα προτιμήσει τη συνδρομητική.

    Έτσι μπορεί την περασμένη εβδομάδα το β΄ επεισόδιο να έκανε 12,8% στο σύνολο και μόλις 14% στο δυναμικό κοινό (έναντι 28,1% και 27,5% στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου) αυτό δεν σημαίνει ότι το σήριαλ δεν διαπρέπει στο Netflix.

    Αρκεί να έχεις κάποιος συνδρομή.

    Γιατί μείωσαν ντεσιμπέλ, έγιναν σε χρόνο «DT» και δεν είχαν πασπαλιστεί με τόσο πολύ γκλίτερ τα φετινά βραβεία  Μπότση;

    Λιγότερο glam και glitter είχε η φετινή εκδήλωση απονομής της περασμένης Δευτέρας των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση. Βεβαίως ήταν όλοι εκεί και την τελετή τίμησε ως είθισται με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ενώ παραβρέθησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων της Βουλής, δημοσιογραφικών ενώσεων και πλήθος κόσμου.

    Αν και βραβεύθηκαν δημοσιογράφοι εγνωσμένου κύρους, δεν υπήρχε κάποιο πολύ ηχηρό όνομα δεδομένου ότι το Δ.Σ. του Ιδρύματος άφησε την μπάλα στη Γνωμοδοτική Επιτροπή προκειμένου να απαλλαγεί από τον βραχνά της απολογίας σε σχέση με αμφιλεγόμενους δημοσιογράφους που έχει εκπορθήσει από τους κόλπους η ΕΣΗΕΑ άλλοτε ως απεργοσπάστες και άλλοτε ως ρατσιστές, σεξιστές κλπ. Έτσι απονεμήθηκαν βραβεία στους δημοσιογράφους: Γιάννη Δάρρα, Αλεξία Καλαϊτζή, Ευαγγελία Καρεκλάκη, Ξένια Κουναλάκη, Απόστολο Μαγγηριάδη και Δημήτρη Νίκα.

    Μετά από εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, το Δ.Σ. του Ιδρύματος αποφάσισε την απονομή Ειδικών Βραβείων στους δημοσιογράφους:

    Γιώργο Κολοβάτσιο, Μίνα Μουστάκα, Έλενα Λάσκαρη, Μαίρη Παπακωνσταντίνου, Στρατή Μπαλάσκα, Μανώλη Κωστίδη, Αντώνη Καραγιαννάκη, Μένιο Σακελλαρόπουλο, Κωνσταντίνο Ντελέζο, Δημήτρη Τσουκαλά, Βασίλη Βασιλόπουλο, Κωνσταντίνο Φίλανδρο.

    Μετά από εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής το δ.σ. του Ιδρύματος αποφάσισε την απονομή Τιμητικών Διακρίσεων στους:

    Γιώργο Λιάνη, Δημήτρη Τσουκαλά, Κώστα Χαρδαβέλλα, Δημήτρη Κωνσταντάρα, ‘Αννα Γριμάνη, Παναγιώτη Ρηγόπουλο, Ελευθερία Κόλλια, Ευθύμιο Καλλό, ‘Αννυ Ταπάσκου, Τάσσο Σταθόπουλο, Χρήστο Πλευριά.

    Τιμήθηκαν τέλος τα εξής ΜΜΕ: Εφημερίδα «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ», Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας, Εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», ALPHA NEWS, εφημερίδα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ».

    Η φετινή εκδήλωση είχε δύο ιδιαίτερα στοιχεία. Το πρώτο ήταν η απονομή ενός συλλογικού βραβείου στους δημοσιογράφους που κάλυψαν τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφική επέλαση του «Ντάνιελ» στη Θεσσαλία καθώς και τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

    Το δεύτερο ήταν η απονομή τιμητικών πλακετών στους δύο πιλότους που έφυγαν από τη ζωή στις 25 Ιουλίου 2023, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας. Τις πλακέτες για τον σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανώτατο αξιωματικό του στρατού και στον πατέρα του Π. Στεφανίδη.

    Από πλευράς «Καθημερινής» βραβεύθηκαν η Ξένια Κουναλάκη για την αρθρογραφία της στην εφημερίδα, στο περιοδικό Vogue, καθώς και για τη συγγραφική της πορεία, η Αλεξία Καλαϊτζή για τα ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ σε ελληνικά και διεθνή μέσα, και ο Μανώλης Κωστίδης για τις ανταποκρίσεις του από την Τουρκία στην «Κ» και στον ΣΚΑΪ.

    Μετά την προσφώνηση του προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Αθανασίου Βασ. Μπότση Πάνου Καραγιάννη και τους χαιρετισμούς των προέδρων της ΠΟΕΣΥ Σωτήρη Τριανταφύλλου και της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου, ακολούθησε η απονομή από την ΠτΔ (εκτός από τους συντάκτες της «Καθημερινής») στον Γιάννη Δάρρα, για τα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ με τίτλο «+άνθρωποι», που προβάλλονται στην ΕΡΤ3 και η Αλεξία Καλαΐτζη για τη την έρευνα και παρουσίαση δημοσιογραφικών ντοκιμαντέρ.

    Ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν στους επίσης δημοσιογράφους της ΕΡΤ, Βασίλη Βασιλόπουλο, Αντώνη Καραγιαννάκη και Χρήστο Πλευριά.

    Τιμητική διάκριση παρέλαβε και ο δημοσιογράφος του thebest.gr Τάσσος Σταθόπουλος.

    Επίσης τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση παρέλαβε και η Ελευθερία Κόλλια για το βιβλίο «Στα Χρόνια του Χρήστου Λαμπράκη / Μαρτυρίες και Αφηγήσεις για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη 1957-2017» (εκδόσεις Πατάκη).

    Στην Ευαγγελία Καρεκλάκη για τη δημοσιογραφική ανάδειξη θεμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας. Στον Απόστολο Μαγγηριάδη για την αντικειμενική και με πληρότητα δημοσιογραφική του πορεία και στον Δημήτρη Νίκα για τη συμβολή του ως διευθυντή σχεδιασμού της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», που αναδείχθηκε Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Χρονιάς 2024.

    Στη «Ναυτεμπορική», επίσης, απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση για τη συμπλήρωση 100 ετών κυκλοφορίας. Ακολούθησε η απονομή ειδικών βραβείων, μεταξύ αυτών του ξένου Τύπου και των ανταποκριτών, όπου τιμήθηκε ο Μανώλης Κωστίδης.

    «Open» με την Τατιάνα Στεφανίδου η Barking Well του Κοκλώνη

    Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον βεβαίως, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να κρατήσει κανείς μυστικό τον επαγγελματικό χαρακτήρα μιας συνάντησης (καφές, γεύμα, δείπνο).

    Για να συναντηθούν η Γενική Διευθύντρια Παραγωγών στην Barking Well Media Αγλαϊα Λάτσιου με την Τατιάνα Στεφανίδου στα γραφεία της εταιρείας την Πέμπτη το απόγευμα σημαίνει ότι αμφότερες οι πλευρές ήθελαν να μαθευτεί το γεγονός, ή τουλάχιστον δεν τους ενδιέφερε.

    Θυμίζουμε ότι και η Τατιάνα Στεφανίδου είναι ελεύθερη υπηρεσίας από τον Alpha και το Open έχει άπλετο χώρο για ηχηρά ονόματα.

    Το καρφί της Σίας Κοσιώνη για τους μαζοχιστές δημοσιογράφους – υποψήφιους ευρωβουλευτές και η μπηχτή για τη σκάντζα, από κριτές σε κρινόμενους

    Αφού πρώτα τους εύχεται καλή επιτυχία, η Σία Κοσιώνη αποκαλεί μαζοχιστές όσες και όσους δημοσιογράφους αφήνουν τη θέση του «κριτή» για να πάνε σε αυτήν του κρινόμενου και συμπληρώνει ότι αυτή δεν θα κατέβαινε στην πολιτική.

    Χαρακτηριστικά η ανκοργούμαν του ΣΚΑΪ ανέφερε σε δηλώσεις της στην εκπομπή Breakfast@star για τους δημοσιογράφους που κατεβαίνουν υποψήφιοι για την Ευρωβουλή: «Πρώτα από όλα να τους ευχηθώ καλή επιτυχία και δεύτερον τους το έχω πει και στους ίδιους ότι το θεωρώ τρομερά μαζοχιστικό να φεύγεις από τη θέση του κριτή από μόνος σου με δική σου απόφαση και να μεταπηδάς στη θέση του κρινόμενου και επικρινόμενου συχνά», ενώ απάντησε πως η ίδια δεν το έχει σκεφτεί σαν ενδεχόμενο να κατέβει στην πολιτική…

    Ο Νίκος Μάνεσης και η ανυποληψία προς τον Γιώργο Λιάγκα

    Ο Νίκος Μάνεσης δήλωσε on air ότι δεν εκτιμά τον Γιώργο Λιάγκα και δεν είχε ανάγκη να μιλήσει ένα τέταρτο για να το εξηγήσει (και να κάνει νούμερα σχολιάζοντας κάποιον συνάδελφό του).

    «Μου είπανε κάποια στιγμή έξω ότι ο Λιάγκας είπε για εσένα κάτι ότι λες ανοησίες και είπα ότι έχει υψηλότερο IQ από εμένα και έχει δίκιο» ανέφερε ο Νίκος Μάνεσης και πρόσθεσε «Δεν τον εκτιμώ ως επαγγελματία, αλλά είναι πιο έξυπνος από εμένα».

    Πού κολλάει ο Νίκος Μουρατίδης στο Κόκκινο;

    Εκπομπές ξεκινά στον ραδιοσταθμό 105.5 Στο Κόκκινο, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Μουρατίδης. Τελευταία στάση του Νίκου Μουρατίδη ήταν εκείνη στα Παραπολιτικά 90.1.

    Όσοι υποστηρίζουν ότι δεν κολλάει με το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ – προφανώς επειδή τον ταυτίζουν με την καριέρα του κριτή σε μουσικά talent shows και του PR manager μεγάλων ονομάτων όπως: Μαρινέλλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Τάνια Τσανακλίδου, Κώστας Τουρνάς, Ελπίδα, Γιώργος Χατζηνάσιος, Ρίτα Σακελάριου, Δούκισσα και πολλοί άλλοι, αγνοούν ότι έχει εργαστεί στο πλευρό της πράσινης Μελίνας Μερκούρη για τις εκλογές του 1981, με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και την Ειρήνη Παπά αλλά και πιο εναλλακτικούς όπως οι Φατμέ, ο Τζίμης Πανούσης, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας κ.α.

    Ζήνα Κουτσελίνη: Χάσμα στις διαπραγματεύσεις με το STAR

    Gap στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ζήνας Κουτσελίνη και του Star στη πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών.

    Η παρουσιάστρια έκανε ένα πρώτο ραντεβού με το κανάλι προκειμένου να συζητήσουν για την επόμενη σεζόν όμως φαίνεται πως υπήρξαν διαφωνίες και προβληματισμοί που αφορούν και τις δύο εκπομπές, δηλαδή και τη μεσημεριανή και τη βραδινή. Ωστόσο, δεν υπάρχει κατάληξη.

    ΑΝΤ1: Ο κύβος ερρίφθη για τον Θάνο Κιούση

    Ο κύβος ερρίφθη και ο Θάνος Κιούσης υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1 για τη νέα σεζόν. Ο Θάνος Κιούσης μας έχει χαρίσει άφθονο γέλιο τα απογεύματα στον ΑΝΤ1 με το 5×5, ενώ όπως όλα δείχνουν συνεχίζει κανονικά και την επόμενη σεζόν.

    Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο Γιώργος Λιάγκας και ο τηλεοπτικός καυγάς για τον γάμο Κασσελάκη

    Άγρια κόντρα μεταξύ Σταματίνας Τσιμτσιλή και Γιώργου Λιάγκα για το ποιος θα τραγουδήσει στους γάμους του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάϊλερ Μάκμπεθ στην Κρήτη στα τέλη Αυγούστου.

    Η Τσιμτσιλή από το «Happy day» είπε πως στον γάμο Στέφανου Κασσελάκη- Τάιλερ Μακμπεθ θα τραγουδήσει ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Λίγο μετά από την εκπομπή «Το πρωινό» ο Γιώργος Λιάγκας είπε πως, σύμφωνα με όσα γνωρίζει εκείνος, αυτό που μετέδωσε ως δημοσιογραφική πληροφορία η Τσιμτσιλή δεν ισχύει. Δεν θα τραγουδήσει ο Αργυρός.

    Ύστερα η Τσιμτσιλή- θιγμένη- είπε ότι ο Λιάγκας τα λέει λάθος. Ύστερα, ο Λιάγκας- χολωμένος, επίσης- είπε ότι η Τσιμτσιλή τον έψεξε για διαστρέβλωση του ρεπορτάζ και ότι θα πρέπει να διασταυρώνει τις πληροφορίες του. Τη διαβεβαίωσε ότι «οι πληροφορίες μου συνήθως είναι σωστές. Σπάνια όταν δίνω ρεπορτάζ πέφτω έξω».

    Οι «Ψαρράδες» και το νέο site «Χωρίς Εφημερίδα»

    Το νέο site x-efimerida.gr που βρίσκεται στον αέρα του διαδικτύου περιέχει νέα και παλιότερα κείμενα των δύο συντακτών, του Δημήτρη Ψαρρά και της Άντας Ψαρρά, αλλά και τους «Ιούς» από την Ελευθεροτυπία και την Εφ.Συν..

    Το site δεν έχει διαφημίσεις και δεν θα φιλοξενεί σχόλια ούτε θα διαθέτει Facebook, TikTok, Instagram, X κ.λπ. Θα έχει απλά ένα mail ως μέσο επικοινωνίας και διαλόγου με τους επισκέπτες του.

    Η ΕΡΤ2 και το παιδικό πρόγραμμα

    Χαμηλές πτήσεις πραγματοποιεί η τηλεθέαση της ΕΡΤ2 με την προβολή αρχειακών εποχών από το βαθύ ψυγείο της δεκαετίας του 70 και 80. Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης τηλεθέασης δεν ξεκόλλησε από το 0,7% (63.000 τηλεθεατές) κάτι που προβληματίζει τη διοίκηση ζητώντας εισηγήσεις από τα στελέχη για μετατροπή του προφίλ σε νεανικό και παιδικό.

    Μόνο που τα παιδιά είναι ήδη στο YouTube.

    Επίσης η στροφή προς τα παιδιά έχει μια ακόμη στάση, το ΕRTKids.

    Με το που θα τελειώσει το σχολικό έτος, για τα παιδιά του δημοτικού, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη λειτουργίας του ειδικού καναλιού ΕΡΤKids της ΕΡΤ το περιεχόμενο του οποίου σχεδιάστηκε για να απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (έως 11 ετών).

    Το περιεχόμενο του ΕΡΤKids θα καλύπτει 18 ώρες προγράμματος με έναρξη μεταδόσεων στις 06.00. Κάθε έξι ώρες το πρόγραμμα θα επαναλαμβάνεται.

    Με Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας ο Στυλ FM 104.9

    Το ΕΣΡ χορήγησε Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας στον Στυλ FM 104.9, τρία χρόνια μετά την οριακή απόρριψη της προτελευταίας αίτησής του και την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρόκειται για την πρώτη νομιμοποίηση ραδιοσταθμού στην ελληνική επικράτεια μετά από 6 χρόνια, όταν το ΕΣΡ εφαρμόζοντας απόφαση του ΣτΕ δικαίωσε τον Atlantis (νυν Rebel 105.2).

    Το ΕΣΡ έδωσε την άδεια αυτή τη φορά υπό την αίρεση να μην παρενοχλεί ο Στυλ FM 104.9 τα «γειτονικά» ραδιόφωνα.

    Ο Απόστολος Μαγγηριάδης στη θέση του Γιώργου Κουβερά;

    Σκέψεις για τοποθέτηση του Απόστολου Μαγγηριάδη στη θέση του anchorman του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ. Σε αυτήν την περίπτωση ο Γιώργος Κουβαράς θα παραμείνει στις εκπομπές του. Οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

    Στους 1.120.000 συνδρομητές Cosmote TV και Nova μαζί

    Σταθερά ανοδική η πορεία της Cosmote TV. Στο α’ τρίμηνο του 2024 σημείωσε άνοδο στις συνδρομές κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους (648.531),  φτάνοντας περίπου τους  687.691  συνδρομητές, κερδίζοντας 39.160 νέους πελάτες. Εντωμεταξύ ξεπέρασε τους 435.000 συνδρομητές η Nova και συνεχίζει να κερδίζει κοινό όλο το τελευταίο διάστημα.

    Όταν έκλαψε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου

    Ένα αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ για τον ποντιακό ελληνισμό που δημοσίευσε το αρχείο της ΕΡΤ προβλήθηκε στο Στούντιο 4, με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το βίντεο, που περιείχε και τον πυρρίχιο από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, προκάλεσε έντονη συναισθηματική φόρτιση στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και μετά την προβολή του ήταν με δάκρυα στα μάτια.

    «Μπορείτε να με βγάλετε λίγο από το πλάνο αν μπορείτε» είπε συγκινημένη η παρουσιάστρια της ΕΡΤ με τον Θανάση Αναγνωστόπουλο να ζητά να βάλουν στο πλάνο τον ίδιο λόγω της ιδιαίτερης στιγμής.

    Η ΠΑΟΚτζού ρεπόρτερ της ΕΡΤ, ο πανηγυρισμός και η αθλητική ανεξιθρησκεία της δημόσιας τηλεόρασης που πάει περίπατο

    «ΠΑΟΚτζού» ρεπόρτερ της ΕΡΤ πανηγύρισε στον αέρα την κατάκτηση του πρωταθλήματος χρησιμοποιώντας τη δημόσια συχνότητα και την τηλεόραση που απευθύνεται σε όλους, Ολυμπιακούς, Παναθηναϊκούς, ΑΕΚτζήδες και πάει λέγοντας.

    Η Λία Χριστάρα ανέφερε πως αμέσως μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη, πήγε στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ δήλωσε πως δεν κοιμήθηκε ούτε δύο ώρες.

    «Ξημέρωσε μία τόσο ωραία μέρα! Τα πουλάκια κελαηδάνε, η θερμοκρασία ανέβηκε, ο κόσμος φιλιέται, αγκαλιάζεται, υπάρχει μία ευφορία στον αέρα» είπε, μη μπορώντας να κρύψει την χαρά της. «Ούτε 2 ώρες δεν κοιμήθηκα. Με το σφύριγμα της λήξης επέλεξα να πάω στο γήπεδο της Τούμπας, στο οποίο μένω πάρα πολύ κοντά, μπήκα μέσα αρκετά εύκολα και περιμέναμε να γίνει η απονομή. Έγινε χαμός πραγματικά μέσα στο γήπεδο! Νομίζω ότι οι φίλαθλοι το χάρηκαν πολύ περισσότερο από το πρωτάθλημα του 2019 γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν συνέχεια με την πλάτη στον τοίχο, κυνηγούσε ομάδες που ήταν μπροστά του. Ειδικά στα play-off δεν είχε καλό ξεκίνημα, οπότε κάθε παιχνίδι ήταν ή όλα ή τίποτα».

    «Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, εγκεφαλικό θα παθαίναμε μέχρι το τελευταίο λεπτό» είπε ακόμη η πανευτυχής ρεπόρτερ.

    «Ζήσαμε στιγμές που θα τις διηγούμαστε» είπε η Λία Χριστάρα για το ολονύκτιο πάρτι των φιλάθλων του ΠΑΟΚ μην παραλείποντας να πει ότι είχε προβλέψει το αποτέλεσμα.

    Πρόγραμμα ενίσχυσης ΜΜΕ – ΕΔΟΕΑΠ ύψους 6,5 εκατ. ευρώ

    Έληξε χθες η προθεσμία υποβολής στον ΕΔΟΕΑΠ των αιτήσεων των ΜΜΕ για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης συνολικού ύψους ως 6.500.000 ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας, τοπικών και περιφερειακών, παρόχων περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών και ηλεκτρονικού Τύπου. Το πρόγραμμα θα συμψηφίσει τα χρήματα που είχαν καταβληθεί από τις εταιρείες το έτος 2022 ως ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ με άλλες οφειλές προς το Δημόσιο.

    Στην Communication Effect τα social της ΕΡΤ

    Την απευθείας ανάθεση, λόγω πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς βάσει αποκλειστικά προσφερόμενης τιμής και τεχνικής καταλληλότητας, στην «COMMUNICATION EFFECT Α.Ε.», της προμήθειας υπηρεσιών διαφημιστικής προβολής σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέγιστης συνολικής αξίας 30.000,00€, πλέον ΦΠΑ αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΡΤ.

    Το ποσοστό αμοιβής του αναδόχου υπολογίζεται σε 10% επί της αξίας, χωρίς ΦΠΑ, της πραγματοποιηθείσας διαφημιστικής δαπάνης.

    Η διάρκεια της παροχής υπηρεσιών διαφημιστικής προβολής ορίζεται από την επομένη της κοινοποίησης της Απόφασης Ανάθεσης στον έως και 31/12/2024 ή έως εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

    Μια ακόμα εφημερίδα εκτός δελτίων κυκλοφορίας

    Άλλος ένας τίτλος εφημερίδας απουσιάζει από τα δελτία κυκλοφορίας του πρακτορείου διανομής Τύπου. Στα τρία τελευταία δελτία που ανακοίνωσε το Άργος (8, 9, 10 Μαΐου) δεν υπάρχει η Sportday.

    Στις 7/5 οι πωλήσεις της Sportday ήταν 960 φύλλα, έναντι 1.720 που είχε την ίδια ημέρα το Φως των Σπορ και 1.360 ο Κόκκινος Πρωταθλητής, ενώ Ώρα για Σπορ έφτασε στα 520 φύλλα.

    Σε πλήρη λειτουργία το Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγγραφής των ηλεκτρονικών Mέσων της χώρας στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (ΜΗΤ) της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τα πιστοποιημένα μέλη τα οποία έχουν ελεγχθεί ότι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και κριτήρια (ν. 5005/2022 (Α’ 236)), λαμβάνουν σταδιακά τον μοναδικό αριθμό Μητρώου τον οποίο αναρτούν στις ιστοσελίδες τους.

    «Λευκός καπνός» για τη ΣΣΕ στα Δημόσια ΜΜΕ

    Υπογράφηκε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αντικείμενο τους όρους εργασίας των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών, τις δημόσιες επιχειρήσεις, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Τη σύμβαση συνυπέγραψαν από πλευράς των δημοσιογράφων η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΙΤ), ενώ από πλευράς Δημοσίου ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, και ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θάνος Πετραλιάς.

    Η παρούσα ΣΣΕ θα έχει ισχύ δύο ετών (από 1/1/2024 μέχρι 31/12/2025) και είναι στην πραγματικότητα η συνέχεια – και μάλιστα με αρκετές ευεργετικές προσθήκες – της προηγούμενης διετούς ΣΣΕ, που έληξε πριν από λίγο καιρό και αποτέλεσε και εκείνη ένα πολύ σημαντικό βήμα στη συνεργασία μεταξύ Ενώσεων συντακτών και Δημοσίου, αλλά και στη βελτίωση στην πράξη των συνθηκών εργασίας των δημοσιογράφων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθιερώνοντας και σημαντικές μη μισθολογικές παροχές για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

    Σε αυτές λοιπόν τις ΣΣΕ, εκτός των άλλων, για πρώτη φορά:

    • προβλέπονται μέτρα προσωπικής προστασίας και ασφάλειας των δημοσιογράφων, που βρίσκονται σε δημοσιογραφικές αποστολές σε ζώνες πολεμικών επιχειρήσεων ή περιοχές που δοκιμάζονται από φυσικές καταστροφές και ανθρωπιστικές κρίσεις ή στις οποίες έχουν εκδηλωθεί ή ενδημούν επιδημίες.
    • συμπεριλαμβάνονται μέτρα οικονομικής προστασίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης της δυνατότητας κάλυψης βασικών αναγκών των εργαζομένων, λόγω των έκτακτων και ιδιαιτέρων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών των τελευταίων ετών, αλλά και μέτρα κοινωνικής προστασίας του συνόλου των εργαζομένων, κυρίως δε αυτών που το έχουν περισσότερη ανάγκη (άτομα με αναπηρία, νέα ζευγάρια, νέες μητέρες, κά).
    • παρέχονται -μεταξύ άλλων- vouchers ανά τέκνο που φοιτά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και vouchers για ανανέωση ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
    • Αυξάνονται τα τροφεία ανά ημέρα εργασίας που παρέχονται με τη μορφή ατομικής προπληρωμένης κάρτας.
    • Καθιερώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια εκπαίδευσης και δεοντολογίας για τους δημοσιογράφους.
    • Εισάγονται σημαντικές πολιτικές συμπερίληψης, ίσων ευκαιριών και αντιμετώπισης περιστατικών παρενόχλησης.

    Τα αποτελέσματα για τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ

    Στα 70,9 εκατ. ευρώ οι ζημίες προ φόρων του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στη χρήση 2022 έναντι 2,6 εκατ. ευρώ την αμέσως προηγούμενη οικονομική χρονιά.